Trees for tomorrow

Jag tror inte att jag pratade nagot om det har innan i bloggen, men forra sondagen sa akte nagra manniksor fran skolan till ett stalle som heter Trees for tomorrow. Jga ska forsoka komma ihag sa m ycket som mojligt, men som sagt det var ju en vecka sednan. Det kanns verkligen som att jag borjar varje inlagg med det. Bra dar, nej da jagh skjuter inte upp nagonting. Anyway, det var en av lararna som bjod med mig och Marlene bland annat sa det var ju riktigt kul. :) Vi var atta tjejer plus lararen som akte fran varan skola. Sa vi akte kl. 12 pa sondagen och det tog ungefar tre timmar. Trees for tomorrow var nastan som ett camp. De hade stugor som man bodde i, med tva vaningsangar och sa fanns det sallskapsrum och badrum med dusch i alla stugor ocksa. Det fanns en stuga dar vi hade lektioner eller vad man kallar det och sa fanns det en stuga dar vi at. Grymt god mat var det i alla fall! Lite skillnad fran maten som vi har pa varan skola. :P

Sa pa kvallen nar vi kom dit sa at vi och sedan sa hade vi tree ID, vilket innebar att vi skulle lara oss att identifiera trad. Inte min starkaste sida kanske, sa arligt talat sa har jag inte lart mig nagot. jag kan ju en hel massa trad pa svenska, men jag ser vla ut som ett stort fragetecken nar jag hor namnen pa engelska. Efter det sa chillade vi mest i vara stugor. Dag 2 borjades med frukost och sedan sa blev vi indelade i grupper dar vi forst lekte en lek for att lara kanna varandra lite och sedan sa skulle vi gora lite olika samarbetsovningar. Kul var det och min grupp gjorde riktigt bra ifran sig. Andra halvan av formiddagen sa fick i prova pa bagskytte. Det var nagot som jag aldrig gjort forut men jag var ganska bra faktiskt, det trodde jag anda inte, hehe. Sedan var det lunch och efter det sa tog vi alla en buss till en skog dar vi skulle ga till en sjo och tillbaka. Skogen lag kanske en halvtimme fran dar vi bodde och det tog nog en halvimme att ga till sjon, kanske lite mer for vara ledare stannade och visade oss olika mossor och trad och grejer, haha. Efter middagen sa hade vi nagot som hette day in review, det var som en fragesport pa vad vi hade lart oss under dagen och sa fick vi poang i lagen.

Andra dagen sa fick vi lara oss hur man anvande en kompass och sa gjorde vi lite ovningar med det. Efter lunch sa larde vi oss hur man mater arean pa ett trad och sadar. Vi gick ut till skogen och fick en uppgift som vi skulle gora, jag gjirde ingenting om jag ska vara helt arlig. Men vi hade kul i gruppen anda! :) Helt arligt sa minns jag inte riktigt vad vi gjorde den dagen men jag minns att pa kvallen sa fick vi lara oss om vargar. Vi gjorde massa andra saker som jag minns for det som jag just skrev fyller inte upp en hel dag. :P Eller jo! Pa kvallen sa byggde vi en koja i ett av rummen men filtar, sovsackar som vi faste i sangarna och i stolar. Sedan sa lag vi dar inne och spelade apples to apples vilket ar ett grymt roligt spel. :)

Sista dagen sa tog vi en buss igen till en annan skog dar vi blev indelade i grupper igen och sa hade vi nastan lite orientering. Vi hade olika trad utpekade pa en karta som vi skulle identifiera och sa. Vi anvande kompass och gps. Valdigt latt maste jag saga. nar vi kom hem igen sa fick vi lyssna pa en forelasning och skriva tackbrev till sposorerna for Trees for tomorrow. Sedan fick vi traffa en hok ocksa (det ordet ser ju valdigt konstigt ut, men jag pratar om en fagel). Efter lunch sa akte vi hem, vi stannade pa vagen och sa kopte Ms. Nichols glass till oss alla. Skont att missa mer an halva skolveckan. Dessutom sa slutade vi kl. 1 pa fredagen eftersom det var prom pa lordagen. Mer om prom kommer snart! :)


















Skipping

Har verkligen inte hant mycket den senaste tiden, men jag kan ju beratta lite om torsdag och fredag forra veckan, for efter det sa har jag inte gjort sa mycket.

Som ni vet sa blev det inget Minneapolis forra helgen, sa vi tyckte allt for synd om oss sjalva for att inte ha nagra andra planer. Sa i torsdags sa fick vi lov att skippa traningen efter skolan (efter en liten vit logn till tranaren) och sa akte Marlene, Laura och jag hem till Laura. Och senare vid 17 sa akte vi ter och Lauren in till Green Bay, at pa Taco Bell och akte sedan och tittade pa The Last Song pa bio. Den var jattebra, men valdigt sorgligt, helt klart sevard! :) Miley Cyrus ar val kanske inte min favoritperson i hela varlden, och jag storde mig pa hennes lappar genom hela filmen, men om man raknar bort det sa var det val inga minus. :) Natten tillbringades hemma hos Laura och pa fredagmorgon sa ringde min vardmamma till skolan och sa att jag var sjuk eller nagot och sa akte vi tre och shoppade istallet. Det hander inget viktigt pa fredagar anda. ;) Vi forst sa akte vi till ett outlet i Oshkosh, har varit dar tva ganger forrut och det ar galet bra. Hittade sa otroligt manga reor och jag var pa ett otroligt bra humor! I och for sig sa blev det bara underklader till mig sjalv och resten blev presener. Sedan akte vi till Appleton till deras stora kopcentrum och gick runt dar ett tag. Och visst hittade jag en del. :D
Pa kvallen sa var det talent show i skolan. Riktigt kul maste jag saga. Det var manga som sjong och spelade, men bast var nog anda Jane som hade en enhjuling och gjorde lite andra saker. Grymt haftigt att se i alla fall!

Inte den har gangen

Nej, och sa var det andrade planer igen. Det blir inget Minneapolis for oss den har helgen. Jag pratade med min IEC och hon sa att enligt EF sa far vi inte aka sa langt utan en vuxen med oss. Jag ar sa otroligt besviken. Hade verkligen sett fram emot det i flera veckor. Jag tycker att det ar valdigt konstigt egentligen, jag menar, de lat mig flyga till Washington D.C. helt sjalv men jag far inte ta bilen med nagra kompisar? Visst, det ar fem timmar med bil dit, men vi skulle anda bo hon min vardmammas kompis. Jaja, jag far val hitta pa nagot annat den har helgen da. Men nu ska jag i alla fall lagga mig i sangen och titta pa Gossip Girl.


Julen varar an till paska

Det blir verkligen fult nar man inte har a, a, o. Titta bara pa rubriken. Men anywaaaay.

Jag kan ju ta och beratta lite om hur vi firade pask har borta. Det ar val pa tiden nu kanske, men jag har bara inte orkat skriva. Pa lordagen, dagen innan pask, sa malade vi agg. Och det gick inte till pa samma satt som dar hemma, for vi brukar i alla fall alltid mala dem med tushpennor och liknande. Men har sa doppade man aggen i speciella fargburkar, vilket jag tycker var mycket behandigare. Vi malde nog tre kartonger med agg tror jag. Sa det var kul! Vi kommer behova ata agg i veckor, haha. Vi bakade kanelbullar ocksa, inte riktigt som vi gor i Sverige, men nastan. Marlene och jag forsokte att fa in lite skandinaviska traditioner i bakandet, men icke, haha. Riktigt goda blev de i alla fall, och tydligen sa ar det en tradition att baka kanelbullar pa pask i familjen har. En tradition som jag definitivt kommer ta med mig hem till Sverige. 

Sondagsmorgonen var riktigt rolig! Vi var tvugna att ga upp riktigt tidigt, vid 6 pa morgonen, bara for att vi senare skulle aka ner till Madison och traffa slakten. Hur som helst, nar vi vaknade sa hade min vardmamma gomt alla aggen som vi hade malat dagen innan. De var gomda rumt om pa nadervaningen, det kunde ligga ett agg var som helst, hihi, riktigt spannande. Och inte nog med det, jag hade inte hort om denna traditionen innan, men tydligen sa far alla leta efter var sin easter basket ocksa, alltsa en liten korg full med godis. Min hade till och med en uppstoppad groda med kaninoron i. De retar mig verkligen hela tiden for min fobi for grodor i det har huset, haha. Nar vi hade hittat allt som var gomt i huset sa at vi fukost, det bjods pa agg och kanelbullar. Och sjalvklart sa at jag Kalles kaviar till aggen. Alla amerikaner tycker att det ar fruktansvart konstigt och ackligt att jag ater fiskagg som jag gor. "So you're eating both chicken eggs and fich eggs?" Ehm, lite kansliga eller? :P

Efter frukosten sa gjorde vi oss i ordning och hoppade in i bilen och sa bar det av mot Madison. Det tog ungefar tre timmar ner dit, men for den mesta av tiden sa lyssnade jag pa musik och forsokte sova lite. Val framme i Madison sa traffade vi hela slakten. Jag hade traffat manga av dem innan, vid olika tillfallen. Jag maste bara saga en sak, de har en kusin som ar 26 ar som ar sa otroligt snygg! Tyvarr sa berattade jag ju detta for familjen sa varje gang vi traffar honom sa ler de sadar fanigt mot mig. Haha, men jag bryr mig inte. Han ar verkligen galet snygg, behover inte saga nagot mer. Precis som pa thanksgiving sa gick hela den har hogtiden ut pa att ata, ata, ata och ata lite mer. Inte mig emot om man sager sa, vi blev alla valdigt matta i alla fall. Vi akte hem igen vid 4-5 tiden. Varan skola ar tydligen inte som alla andra skolor, vi har inget spring break av nagon anledning. Vi hade bara ledigt fredagen innan pask och mandagen efter, sa det var ju anda lite skont.

Just nu sitter jag i study hall, det ar 1st hour pa onsdagen. Efter skolan sa har jag traning och sedan ska jag sola solarium med nagra kompisar. Imorgon efter skolan drar vi upp till Minnesota for en road trip! Vi ska till Minneapolis och Mall of America! Inte for att jag kan shoppa sa himla mycket, men det ska bli kul att se det anda. Kanske hittar jag lite presenter till er dar hemma. Vem vet. Det ska i alal fall bli sjukt kul och antligen far jag min road trip!

Vi malade agg.



Scandinavians do it better.


Guinna och jag.


Allihopa!






Min korg!


Alldeles innan vi akte till Madison.


Apple som i Appleton

Da var det dags igen att tanka tillbaka pa veckan och forsoka komma ihag vad jag har haft for mig, hehe. Jo just det, i tisdags sa bytte jag fran softball till track & field istallet. Softball var kul, men lite for avancerat for nagon som aldrig har spelat forrut. Jag ar anda glad att jag provade pa sa jag vet vad det handlar om i alla fall. Sa nu ar jag i track ja, i langdistans narmare bestamt. Inte for att jag ar bra pa att springa eller sa, men jag gor det for traningen. Jag skojar inte nar jag sager att jag ar typ dod efter uppvarmningen. Och tydligen sa behover man inte vara med pa vara meets och tavla utan man kan ga pa preactice bara, vilket jag valde att gora. Det ar verkligen jobbigt, men jag ska halla mig kvar och jag vill se resultat! Haha. Efter practice sa gick Marlene och jag och solade solarium. Prom narmnar ju sig sa det ar kanske bast att man satter fart, sarskilt med mitt pigment... Det tar en och en halv evighet innan jag ser resultat sa det ar ju kul. :P Men nu har jag kopt 12 solningar eller vad man sager, sa jag kan ga dit 12 ganger. Jag tror verkligen inte att jag kommer ga dit sa manga ganger, men de hade ett erbjudande sa jag tankte "ja men det ar val lika bra". Sa vi far se hur det blir med det.

I onsdags kommer jag inte ihag att jag gjorde nagot speciellt efter practice, forutom att chilla och titta pa en film. Jag har typ aldrig laxor med hem sa det ar asgott. Har i stort satt bara mattelaxa och den gor jag snabbt i study hall. jg kommer vara sa dalig pa att gora laxor och allt som har med skola att gora nar jag kommer hem, haha. Men den dagen, den sorgen. ;) I torsdags efter practice sa akte vi och solade igen, denna gangen var det Alyssa, Marlene och jag. Efter det sa akte vi hem till oss, at lite och packade och sedan akte vi till mataffaren och kopte gronsaker och dipp! Duktigt varre eller? Vi blev bara sa hemskt sugna pa det och da ska man ju inte klaga. Efter det sa akte vi hem till Alyssa och gjorde smoothies och tittade pa en film. Manga harliga skratt senare sa slackte vi lampan och forsokte somna. Inte allt for svart for i alla fall jag var helt slutkord av nagon anledning. Galet trott!
Vi vaknade vid 9 tror jag och sa bakade vi muffins till frukost (dar rok iden om att vara nyttiga) och lite gronsaker fran kvallen innan. Hann aven prata med underbara Anna en liten stund medans vi at frukost. Himla kul maste jag saga! Kanns anda inte som att man ar pa andra sidan jorden. :) Sedan var det bara att gora sig i ordning och hoppa in i Alyssas bil for nu var det dags for shopping! Vi akte till Appleton som ligger ca. en timme fran Oconto dar de har ett sjukt stort kopcentrum. De ar nog tredje gangen jag ar dar nu och det ar jattekul. Och bilfarden det var ocksa jattekul, vi spelade musik fran min iPod pa hogsta volym och sjong allt vad vi kunde till The Killers - Mr. Brightside och Teddybears Stockholm - Hiphopper. Sa himla harligt! Sa jag fick gjort en hel del shopping igen. De har bland annat en Forever 21 dar sa dit gick vi ju salvklart. Kopte lite allt mojligt dar, ett par jeans fran American Eagle och lite smatt och gott fran Victoria's Secret. Det var allt for dagen, men allvarligt talat people. Hur ska jag fa hem allt?! Jag har verkligen ingen aning. Jag tror att det dar var sista gangen som jag var och shoppade pa riktigt till mig sjalv nu. Fran och med nu ska jag bara kopa sadant som jag verklgien behover. Punkt. Sadant brukar ju vara lattare sagt an gjort i och for sig, men jag ska verkligen forsoka. Kort och gott sa kan jag ju saga att det var en jattebra dag. Vi korde runt i Neenah, som ligger alldeles bredvid Appleton, och sa visade Alyssa oss runt, for hon bodde dar forrut. Jag kom hem igen mycket glad oc nojd. Nu ar det dags for mig att lagga mig i sangen och titta pa Heroes. Hasta la vista!








RSS 2.0