Gebraltar

Yes, jag tänkte ta och berätta lite om igår när vi var i Gebraltar och tävlade med cross countryn. Kl. 11 skulle vi mötas utanför high school och så skulle vi åka vid 11.15. Självklart så åkte vi i en gul skolbuss (som jag förövrigt ska åka med till skolan. Hur amerikansk är jag inte?!). Jag satt bredvid en tjej som heter Lexie på vägen dit. Bussturen tog två timmar, men vet ni vad vi körde förbi? Plötsligt så såg jag en svensk flagga, och ryckte till. Då ser jag ett stort hus och en skylt där det stod "Little Sweden". Jag vet inte vad det var för hus, men utanför så fanns det en ännu större flagga och en gigantisk dalahäst. Haha, det var ju lite kul. Jag flög upp och tyckte att det var jättekul, tyvärr så var jag väl den enda som tyckte att det var det bästa som hade hänt idag. Anyway, väl framme i Gebraltar så skulle vi gå rundan som vi skulle springa senare. Så vi tjejer i laget gick en del av rundan, för vi skulle inte hinna hela. Man går rundan just för att det ska vara lite bekant när man väl springer. Sedan så gick vi ut på den stora gräsplanen utanför deras high school och började värma upp. När tiden var inne för start så samlades alla lag på en linje på ena sidan gräsplanen och när startskottet gick på rusar alla mot stigen som ledde in i skogen. Mitt mål var inte att komma först, utan att inte komma sist (he-he) så jag satsade lite i början för att inte komma efter redan från start. Det bara blev så att jag och två eller tre tjejer från Oconto höll ihop någorlunda under hela rundan. För vi är ganska jämna på träningarna också. Så vi sprang 2,5 miles genom skogen, och jag var typ helt död när jag väl sprang in i mål. T-R-Ö-T-T. Jag är tydligen inte i form än, hur lång tid ska det ta?! Min tid blev 22 min och något, inte sådär jättebra kanske, men det räcker för mig. :P Jag var inte sist in från Oconto i alla fall, vilket jag trodde när jag kom in. Men nope, Bailee (som jag stavade fel på förra gången, sorry) kom in strax efte mig. Jane var först in av oss från Oconto, men ingen var förvånad. Hon är verkligen jätteduktig, och ändå är hon typ lika kort som mig (jag som brukar ha det som min ursäkt...).  Sedan var det dags för killarna att springa 3,1 miles tror jag, 5 km var det i alla fall. Lexie, Chris, Alex och jag gick in i skogen för att se när de sprang förbi. Alex fick inte tävla för han tog graduation nu innan sommaren, han är bara med på träningarna för att... ja, jag är inte helt säker. Och Chris, ja han kände väl inte riktigt för det. Han är inte den snabbaste i laget om man säger så. ;)

Efter det så var det bara att åka hem igen i våran gula skolbuss, denna gången så satt jag bedvis Chris, men det var mer att vi satt några stycken och snackade liksom. Vi stannade till för att äta på ett snabbmatsställe som hette Arby's, hade aldrig hört talas om det förut. Jag köpte en sandwich med kalkon. Och herre vad man får kalkon för pengarna. Jag skojar inte, det var typ 2 cm kalkon på den. På höjden!! Jag kände mig jättelöjlig när jag plockade bort en del av kalkonen, senap och lök, haha. :P Lexie fick mig att smaka på det hon köpte och på några andras också, bara för att jag aldrg hade ätit det innan. Hallå, det här kommer gör amig fet, haha. Det fanns en kiosk dör också, så vissa köpte godis. Och av någon anledning så hade Blake, Chris och Logan köpr Swedish fish, godiset alltså. Haha, jag antar att det var för att jag var där och för att jag hade sagt att jag aldrig hade ätit det förut. Så jag fick smaka av alla tre, det var faktiskt gott! Även fast Chris läste på förpackningen att de tillverkades i Kanada. Jo men tjena. Sedan lärde jag Cody, Blake och Michael lite svenska, som jag kanske inte borde skriva ut här. :P Haha, de fattade ju ingenting, men kul var det. Det känns som att man kommer in i laget mer och mer nu, vilket är kul. När vi kom tillbaka till Oconto så skjutsade Lauren mig hem, hon är jättesnäll verkligen. Hon bor inte ens ute på landet, men hon ville ändå skjutsa mig. Hon tycker om att köra ut på landet ibland sa hon, haha om hon säger det så. Jag ska inte säga emot. :P

Jag fick paket från familjen där hemma igår också. Det var en väska som jag hade bett om och två Veckoreyn och en GLAMOUR. Jag kan tänka mig att vänja mig vid alla dessa överraskningar som de skickar med. Ni skämmer bort mig, haha. ;) Lauren hämtade mig innan träningen i morse också, och hon kanske ska göra det på måndag också. Vilken sweetheart hon är. :) Idag ägnar vi större delen av dagen åt majs. I stora mängder. Det plockas, skalas, kokas, kyks ner, torkar och fryses ner. Själv har man skalat i stort sett hela dagen, alltså ta bort allt det gröna utanpå innan de ska in och kokas. Jag kan nu göra det i sömnen. :P Jag fick också följa med Papa och plocka mer när det tog slut där hemma. Det var som en djungel där, haha. :P Molly och Laura (mom's kusin och hennes dotter) är här igen för att hjälpa till. De kom hit igår kväll och åker hem imorgon bitti. Så ikväll har vi bestämt att vi ska se Cars. En film som vi beställde från biblioteket. Jag har faktiskt inte sett den än, men den verka rju ganska rolig. :)


Lauren, Kaylee och jag efter att vi sprungit.


Killarna innan deras start.


Killarnas star. Oconto i blått och vitt.


Jag mitt inne i majsfältet.


Majs, I love you.


Work, work, work.

Student orientation

Dags för en liten update från de senaste dagarna. :)
I måndags före träningen så gick jag till tränaren på skolan för min ankel. Den envisas med att göra ont titt som tätt. Oftast är det efter träningen men så går det mesta över tills nästa dag. Lite skumt sådär. Anyway, jag gick ju dit innan träningen så den gjorde inte ont just då, men han kände på den och visade mig två stretchövningar som jag ska göra. Nu får jag bara inte glömma att göra dem också, hehehe. Oh boy, på träningen så sprang vi på läktaren, en runda upp, ner och runt. Upp, ner och runt. Den kändes efteråt, särskilt när vi gick in till gymmet efteråt. (men jag blev riktigt förvånad när jag vaknade upp dagen efter utan träningsvärk, jo men tjena.) Anledningen till att vi springer på läktaren är för vårat andra meet nästa vecka i Iola. Tydligen så är det BARA massa backar där. Oh yes, I can't wait. Sedan fick vi våra uniformer som vi ska springa i på våra meet. Första är på torsdag i Gebraltar.
Just det, i måndags så gjorde Selena apple crisp här hemma. Det är vad jag skulle kalla smulpaj med äpple. Väldans gott var det i alla fall! Vi hade lite kvar igår så då åt Guinna och jag lite medans vi såg på A Walk To Remember. Underbar film. :)

Innan träningen i tisdags så skulle Leo och jag träffa en mattelärare i skolan och se vilken matte vi ska läsa. Det slutade med att vi fick låna med oss en bok hem som vi skulle kolla igenom tills nästa dag och se om vi kunde det eller inte. Boken hette Algebra II, en del av det kände jag ju igen, men inte allt. Han satte mig till slut i Algebra III, vi får se hur det går. Om det blir för svårt så ska jag byra till Algebra II. Känns bra att inte ha någon press eller så. :)
Anywaaay, efter träningen igår så mötte jag upp Selena som var i skolan och tittade på en volleyboll match. Eller det var fem lag där, så det var mer som en liten miniturnering. Vi skulle stanna där och vänta på att mom och Guinna skulle hämta upp oss, för Guinna var på orientation på hennes skola. Varsity laget i volleyboll var riktigt bra! Där hade jag ju inte platsat, det kan jag ju säga. :P

Idag mina vänner var det mest att chilla på det tills träningen började kl. 15.30. Jag gillar inte eftermiddagsträningar, dagarna blir så sega. Man gör inte så mycket innan liksom. Eller jo, jag målade lite. Vi håller på att måla om ena badrummet. Det blir riktigt bra, vi hjälptes åt att välja en färg som alla tyckte om som passade till rummet. Det blev grönt. ^^ På träningen så sprang vi bara en mile efter uppvärmingen. Det var bara för att vi skulle vara på Brothers three kl. 17 och äta spaghetti med cross country-laget. Det var gott, jag äääälskar bread sticks som man får överallt. Galet gott. (skriver jag bara om mat i den här bloggen eller? Känns som att det enda jag skriver är "galet gott" och "sjukt gott") Kl. 18 så var det Freshmen/new student orientation på skolan, så vi åkte dit efter spaghettin. Först så var det lite prat inne i aulan, rektorn bland annat. Sedan fick man gå runt och leta upp sina lektionssalar och prata med lärarna. Alla verkar verkligen hur härliga som helst! I love americans, I do. Och återigen så fick jag massa komplimanger för min engelska. Mahaha. I bilen hem så sa mom "...och Linnea fick bara fem kommentarer om hur bra hennes engelska är", lite ironiskt sådär. Jag älskar humorn som familjen har btw (lite random kommentar sådär). Inne på orientation så köpte jag en t-shirt och en träningsväska som jag ska ha till meet imorgon. Jag behöver ju någonting att ha mina grejer i liksom. Och i båset där de sålde de här grejerna så stod vi och pratade lite, och alla blir så intresserade när man säger att man är från Sverige. Så de gav mig en tröja helt gratis, som en välkomstpresent. Den är hur gosig som helst. Lite stor, men det kan jag leva med. Jag älskar redan att vara en utbytesstudent, man kan ju komma undan med allt. Det är bara att dra till med något "men jag har aldrig gjort det här förut" eller "jag kommer ju aldrig kunna uppleva det här igen" eller något i den stilen.


Nu är jag officiellt en blue devil.

Happy Birthday!

Ja, grattis grattis grattis till Malin som fyller 17 år idag! (eller egentligen så är det ju inte din födelsedag längre hos dig, men här borta så firas du fortfarande!) Jag ringde innan för att säga grattis och sjunga för henne. Det var så kul att prata! Blir så glad av att höra om allt där hemma. :)
 
Anyway, dags för en liten uppdatering igen. Igår plockade vi äpplen från vårat äppleträd. Vi ränsade ut de som var dåliga och tog in de som var bra. Plötsligt så kommer mom ut till oss med en gorda i handen! Eller hon kallade det padda, men för mig så är det samma sak. Varför drar sig alla världens grodor till just mig just precis nu?! Vad är grejen? I alla fall så skyndade sig alla fram och ville klappa och tyckte att den var så söt och fin. Jag som inte hade berättat för familjen att grodor är bland det värsta jag vet (känns lite rude med tanke på att de har en som husdjur) höll mig lite i bakgrunden. Då frågade de om jag ville klappa, vilket jag bestämt sa att jag inte ville. De blev alldeles förvånade när jag sa att jag var rädd för dem. De tog inte illa upp eller något, men de ville gärna få mig att klappa. Men oh no. Så lätt ger jag mig inte. De skrattade och Guinna nästan jagade mig med gordan i handen. Hehe, jag sprang in i huset för dit fick hon inte ta in paddan. Mehe. De kommer reta mig för resten av året om jag känner dem rätt, men det kan jag leva med. Jag tog aldrig i den!
Senare på eftermiddagen så var det dags för ännu ett graduation party. Vem väljer att fira sin graduation några dagar innan man åker till college? Keegan tydligen. Ingen av mina värdsystrar visste riktigt vem han var, så vi var inte sådär jättetaggade kanske. Det visade sig att Keegan är storebror till en kille i cross countryn. Han heter Logan och är en liten freshmen. Hehe. God mat som vanligt, och så fick jag lite frågor om det var jag som var den nya utbytesstudenten. Yes mam. När vi åkte därifrån så lämnade vi av Guinna hos hennes kompis som hon skulle sova över hos och Selena skulle till en kompis i några timmar. Vi andra åkte hem ovh senare på kvällen så kom mom's väninna Becky hem till oss. Tria och jag ville åka och hyra en film och då hade Becky ett förslag på hur vi kunde göra det lite roligare. Vi lånar hennes nya svarta, fullkomligt underbara BMW cabriolet så klart! OH MY GOD. Det var en sån awesome känsla! Vi fällde ner taket och åkte in till Oconto. Helt galet var det, vi nästan skrattade hela vägen dit för att vi var så fruktansvärt coola. Det kan ju inte vi hjälpa, eller hur? Vinden i håret och musik på hög volym. Jag älskar mitt liv. Inne i city så cruisade vi runt på gatorna utan ett direkt mål. Alla vände sig om och kollade och vi fick till och med några visslingar. Jag är ingen bilmänniska, inte på långa vägar. Men det har var speciellt, pappa kan jag få en? När vi körde runt på vägarna så mötte vi Selena och hennes två kompisar som var ute på promenad. Vi titade och vinkade och de vände sig om med ansiktsuttryck som sa "Vi känner ingen som har en sån bil... Eller vänta lite nu, VAD GÖR NI I DEN BILEN?!" Hehe, oslagbart. Till slut så stannade vi till och hyrde Catch Me If You Can. Vi körde runt lite till innan vi drog oss hemåt. Där hemma så tvingade vi mom och Becky att ta massa kort på oss i bilen. Jag behöver ju bildbevis... Filmen var riktigt bra! Jag hade hört att den skulle vara bra, men den var över förväntan. Se den om ni inte har det.

Vi gick i alla fall och la oss alldeles för sent än vad vi borde. För eftersom Guinna sov hos en kompis så skulle jag hjäpa till med tidningarna på morgonen. Japp, så det var upp vid 3 och åka hemifrån vid halv 4. Denna gången åkte jag med Tria och vi hade den kortare rundan, vilket var skönt. När jag hade gjort mitt jobb med tidningarna så kunde jag luta mig tillbaka och försöka sova lite. Tydligen så lyssnar de alltid på gamla godingar, så som 80-tal när de kör ut med tidningarna, och inte mig emot. Tvärtom! Och när jag sitter där och halvsover så hör jag något som jag känner igen. "OH! THAT'S SWEDISH!!" Jajamen, är man stolt svensk när Roxette's The Look spelas eller? Hihi, det var kul.

Idag så har vi tagit det ganska lugnt allihopa. Förutom att ringa och gratta Malin så har jag läst, lärt Stella vacker tass, varit på cykeltur med Selena och lite sådär. Nu på kvällen så seg vi på filmen igen, dels för att vi glömde lämna tillbaka den och dels för att Guinna och Selena inte hade sett den.
Imorgon så är det cross country som gäller igen. Upp tidigt och träna. Hoppas bara att min ankel gillar läget, det har varit lite si och så med den. Nu ska jag snart dra mig till sängs. Sov så gott!


Hur cool är jag inte?


Tria och jag i min framtida bil.

Strawberry caves

Hihihi, jag älskar direktöversättningar (syftar på ruriken).

Yes box, igår bakade jag hallongrottor. Något som jag tror är svenskt i alla fall. Eller ja, för jordgubbsgrottor säger man ju inte riktigt, men jag använde hemmagjord jordgubbssylt i alla fall. Well, jag kan inte säga att de blev misslyckade eller något. Långt ifrån. Men annorlunda blev de, har aldrig dett några sådana grottor förut. Degen växte liksom upp och begravde sylten. Inget fel så, de blev jättegoda. Men de såg ju inte ut som på bilden. Det kan ju ha berott på att de inte hade vaniljsocker, så jag använde flytande vanilj istället. Kakorna blev i alla fall väldigt populära, så jag ska se om jag inte kan hitta vaniljsocker här någonstans. Familjen vill nämligen att jag ska baka fler.
På kvällen så var det hög mysfaktor så jag var på filmhumör, så jag bestämde mig för att se på Pocahontas. Självklart på svenska då. Aaah, jag tröttnar aldrig på den. Det slutade i alla fall med att Tria, Selena och Guinna fastnade framför datorn och såg på svenska Pocahontas med mig. De förstod ju ingenting, bara vissa ord ibland. Men de har ju också sett filme så många gånger så de kan replikerna. Så de stack ofta in replikerna på engelska, och jag är förvånad hur mycket som är direktöversatt. De säger ju liksom precis samma sak. Hehe, men aa.

Idag efter träningen på var vi några som stod och väntade på att bli hämtade och då började vi prata lite om vad som finns här som inte finns i Sverige. Och det slutade med att vi kom in i en het diskution om att jag itne hade provat att äta jordnötssmör och sylt på macka. Och att vi knappt har jordnötssmör i Sverige (det har vi väl kanske, men jag hade inte ätit det innan jag kom hit i alla fall). Så jag lovade att gå hem och äta en macka med just det och meddela på måndag vad jag tyckte. Sagt och gjort så gjorde jag en sådan macka. Och hallå, det var grymt gott! Det kunde jag faktiskt inte tänka mig, jag menar kominationen låter ju lite udda. Americanized....
Jag börjar sakta men säkert lära mig fler och fler namn. Det är inte lätt! Jag har ju bara massa nytt att lära mig, alla andra har ett namn. ETT! Michael i laget var i alla fall snabb att lära sig, jag är imponerad. De namnen som jag kan i laget är Lexie, Amanda, Cody, Blake, Michael, Michael, Logan, Jane, Chris och Baley. Och en tjej som jag alltid glömmer vad hon heter. Men det är Kaylee eller nåt i den stilen. Och hon och Cody är syskon. Tror det var de namnen jag kan... Sedan så känner jag ju igen alla, men det är svårt med namn alltså. :P
Och ja! Jag fick paket från familjen i Sverige idag! Jag blev jätteglad verkligen. Jag hade bara bett om lite kläder och så fick jag en hel massa annat! Gulle-familj alltså. <3 Förutom de kläder jag bett om så fick jag en handkräm, body lotion, shower gel och lite prover från Body Shop och en bok. Hur kul som helst att öppna. Jag trodde ju att det skulle vara mycket mindre och så kommer Tria in med det här stora! Hihi. De hade lagt i tidningspapper i paketet för att dämpa, ni vet. Så jag satte mig på golvet och försökte lösa lite korsord i GP. Det är tydligen inte min grej.....

Jag har ont i min ena ankel. Jag vet inte vad det är, men jag kände det redan i morse innan träningen men jag valde att ignorera det. Efter träningen så blev det värre, det gör ont när jag går liksom. Men nu ska jag ju inte springa på två dagar så den kanske bara behöver vila. Den är ju knappast van att springa så här mycket, min ankel. Can you blame him? Her? Whatever.
Och oh. Majssäsongen är igång! Det gillar vi. Mmmm gott är det med smör och salt på färsk majs. Vi hämtar dem ute i grönsakslandet och kokar dem med en gång. Oslagbart säger jag bara. Det är annat mot de frysta majskolvarna man köper på ICA.


Hallongrottor? Well, yes.


Mitt stora fina paket.

Give me a call

Japp, igår var jag på lunch med min IEC Ann och den tyska utbytestudenten Leo. Det var trevligt och vi gick till en restaurang här i Oconto som heter Brothers Three. Det var faktiskt riktigt gott, både jag och Ann åt kycklingsallad, Loe åt tacos. Jag har redan märkt att på nästan alla restauranger här så får man så kallade bread sticks till maten. Jag får a kort på dem någon gång. De är riktigt goda, jag fårgade Ann om det var vanligt att man fick dem, och hon sa att det var det. Det är som en baguette i miniformat, och när man får den så är den varm. Kanske till och med nybakad...? Ann är verkligen jättesnäll, hon berättade för oss om saker som vi skulle hitta på med några andra utbytesstudentgrupper. Vi ska bland annat till Chicago! Det lär bli hur kul som helst. :) Hon visade också ilder från förra året, och alla såg ut att ha jättekul. Ann bjöd oss på lunchen och sedan tog hon oss på guidad tur i Oconto med bilen. Jag vet inte om jag lärde mig gatorna och sånt något bättre, det komemr nog ta ett tag. Leo spelar football här, och han hade tydligen sett mig på min träning igår, när vi sprang med höga knän eller nåt kvärs över gräsplanen, haha. Jag är riktigt imponerad över honom att han lär sig så fort, för han har ju aldrig spelat det förut. Det är ju en dak för mig, springa kan ju nästan alla.
Eftersom jag går upp ganska tidigt varje dag och tränar så blir jag vädligt trött väldigt snabbt på kvällen. Och då är det så skönt att bara slänga sig i sängen.... aaahhh. Så jag lägger mig väldigt tidigt också, aldrig efter 22. Duktigt av mig, hah? Men helt ärligt, så skulle jag typ inte orka det. :P
Mmmm träningsvärk, ljuva täningsvärk. Det spelar ingen roll att jag stretchar efter träningen, värken har kommit ändå. Men är det konstigt då? Från att ha springit några gånger när jag kom hit till att springa MYCKET varje dag. Idag sprang vi 2,5 miles på träningen, jag vet inte exakt hur många kilometer det är, men jobbigt var det i alla fall. Åååh I can't wait tills vi ska springa 5 miles om några veckor. Det är ca. 8 km. Jag fattar inte hur jag ska klara det, helt seriöst. Men men, vi får väl se hur det går. Jag är definitivt inte snabbast i laget, men jag är inte långsammast heller. Men jag ska försöka jobba mig uppåt.
Efter träningen så gick jag och mom in till skolan så att jag skulle välja mina klasser. Mitt schema är inte 100 procent spikat än, men jag ahr någorlunda koll på vilka klasser jag får. Det blir avancerad U.S History och Engelska av något slag. Jag var lite osäker på om jag verkligen behövde några avancerade kurser eftersom jag bara är en utbytesstudent, men mom sa att det inte var så stor skillnad på själva kurserna utan att det är mer seriösa männiksor i de avancerade klasserna. Deras tidigare utbytesstudenter hade tyckt att det var bra i alla fall, så jag litar på henne. Sedan ska jag läsa franska, men det finns bara två steg på franskan här så jag kommer nog vara lite bättre än medlet här. Men hey, det är ju bara så att jag inte ska glömma allt. Jag ska ta en keramikklass också, det kan ju bli lite kul sådär. Och så blir det nog kör och digital imaging eller nåt i den stilen. Och en study hall på det där jag kan göra mina läxor och sånt. Och just det, matte också. Jag ska tillbaka den 25:e så att vi ska komma fram till vilken matteklass jag passar bäst i. Jag ska förklara mitt schema lite bätte när jag får det slutgiltiga.
Jag tog det mest lugnt idag efter träning och så. Träningsvärken i mina ben gör ju sitt också. Ringde till familjen hemma i Sverige också, alltid kul! Men nu på kvällen så la Selena, Guinna och jag oss och kollade på film. Det är sjukt mysigt att kolla på film här. Man virar in sig i filtar och täcken och myser. Haha, jag blev väldigt trött under filmen, och när jag kollad epå klockan efteråt så såg jag att den bara var 21.10! Jag menar, hallå. Det låter väl inte som mig? Sen när började jag bli trött så tidigt på kvällen? Svar: Cross country är grejen alltså. Jag får väl dra mig tillbaka så jag får min skönhetssömn. Upp tidigt ju!


Ann och Leo.


Jag och Ann utanför restaurangen Brothers three.

Lunch

Cross country is killing me! Eller inte riktigt, men jobbigt är det. Efter uppvärmningen idag (2 varv plus övningar som vanligt) så hade vi sprint (eller vet inte om det heter det så svenska egentligen, men ni fattar). 8x50, 4x100, 2x200, 1x400, 2x200, 4x100 och 8x50. Det var jobbigt ska jag tala om för er. Herre. Sedan var det weight room som gällde, och då var det en tjej som frågade om vi hade gym i Sverige, alltså där man lyfter vikter och sånt. Hehe, det var ju lite kul. Har redan fått flera frågot om Swedish Fish, det godiset som finns här. Ganska konstigt att vi inte har det i Sverige. :P Sedan gick jag och mom till rektorn och bokade tid så att jag ska välja mina klasser imorgon efter träningen. Jag vet inte riktigt vad jag ska välja, vi får se när vi kommer dit helt enkelt. Och på kontoret där så sa de att jag hade väldigt bra engelska igen: "Where's your accent?". *skryyyt* (A)
Nu ska jag snart iväg på lunch med mina IEC Anna och Tom och den tyska utbytesstudenten Leo från camp. Det ska bli trevligt.


En bild på mig och Gus för ett tag sedan.

Cross country

I söndags kväll (hm, igår om jag tänker efter) så var det lugnt och skönt här hemma. Hade ju varit ute med tidningarna den natten. Och på kvällen strax efter 9 så ringde Ariels kompis Vanessa och frågade om Ariel, Selena och jag ville se på film med henne och Breanna. Det var 17 again som gällde, och trots att jag såg den på planet hit så hänge jag med. Förra gången jag såg den så tänkte jag väl lite "jaha, det var den det" om ni förstår vad jag menar. Men denna gången var den faktiskt riktigt rolig. Det kan väl ha att göra med att jag knappt såg tv:n på planet och behövde sträcka mig genom hela filmen. Innan vi satte på filmen så bjöd Vanessa oss på cupcakes som hennes mamma hade köpt. Det var antingen vanliga eller choklad med gul eller grön frosting. Sååå goda. Jag åt en choklad med gol frosting. Seriöst, galet goda var de. Och inte nog med det, på frostingen så satt det en ring i form av en amerikans fotboll, sött. :) Pinsamt nog så fattade jag inte förän mitt i filmen någonstans att det gula och gröna stod för Green Bay Backers, ett fotbollslag som tydligen är jättebra. Jag borde koppla sånt med en gång, eftersom jag bor så nära. Och det var inte så att fotbollsringen avslöjade det hela eller så, nej nej.
Oh boy, i morse så gjorde mom pannkakor igen. Jag frågade henne om hon brukade göra dem så här ofta, men det rukar hon tydligen inte. Tyvärr. Det har bara blivit så av olika anledningar. Men men, det blir alltid över tills morgonen efter så det blir en pannkaka imorgon bitti också. Yummi! Den här gången blev det pannkakor för att mom's kusin Molly och hennes dotter Laura som jag träffade på släktträffen har sovit här i två nätter, de åkte hem i förmiddags. Jag tror (eller är det bara inbillning?) att dessa pannkakorna är lite nyttigare än vanliga. För hon gör dem med fullkornsmjöl (eller nåt) och blandar i havregryn (förstår ni att jag verkligen satt länge och inte kom på vad havregryn hette, jag amerikaniseras radan). I och för sig så blir det hela kanske inte så himla nyttigt när man har smör och sirap på. Men men.
Cross country idag! Jag var lite nervös, men inte så farligt. Träningen startade 15.30, men alla andra dagar så kan man välja på den eller kl. 8. Hon ville bara samla alla första gången. Alla verkar snälla, det är inte så många tjejer som jag trodde dock. Vi är nog 5 tjejer och 10 killar kanske. Eller nåt sånt. Det var jobbigt att träna i värmen, så det blir antagligen att jag kör den kl. 8 framöver. Vi sprang först två varv runt fotbollsplanen (en äkta amerikansk fotbollsplan, hihihih) och sedan lite olika övningar som uppvärmning. Sedan skulle vi springa 1 mile och så skulle hon ta tiden på oss. Jag vet inte varför, men glömde kolla vad jag fick. Aja, jag får väl fråga henne vid något tillfälle. Sedan sprang vi två varv till med 4 min vila mellan varven. Vi avslutade med situps och armhävningar. Det kanske inte låter så farligt, men det är jobbigt i värmen. Eller så är jag bara klen. Vi fick massa papper som ska fyllas i och läsas. Vi fick ett schema över våra träningar också, och jag ser redan nu att jag inte längtar till fredagens. 6 varv med 4 min vila mellan. Inte okej alltså, inte okej. Jag kommer ju komma i form nu under hösten i alla fall. Och så komemr ju homecoming snart, måste ju komma i klänningarna.


En dags skörd av bönor. Och det har ju blivit några sådana här högar redan.


Inte okej bild. Verkligen inte, men jag har en böna i munnen. ^^

Stellaluna

Kanske är dags för lite uppdatering igen? Igår var vi på graduation party hos Josh, en kille som är kompis med Ariel mest tror jag. Som vanligt (ja, för jag är typ expert på graduation parties, och jag har inte ens varit här i en månad) så bjöds det på väldigt god mat. Många efterrätter fanns det också, tro mig, jag vet. Träffade en eller två som går på high school nu, inte för att de gav något större intryck på mig, men ändå. :P Men sedan hände det en liten lustig grej, när vi för gäves försökte sätta upp volleybollnätet så kommer det ut en kvinna som ropade "svenska" om och om igen. Först höde jag inte vad hon sa, för jag menar jag var ju inte beredd på att höra någon prata mitt språk här liksom. Men när det går upp för mig vad det är hon säger så gick jag fram och hälsade. Det visade sig att hennes mormor kom från Stockholm. Så hon hade varit på semester i Sverige, i Stockholm, Bollnär och Ösersund. Hon hade pratat med mom inne i köket och när hon fick reda på att deras utbytesstudent var svensk på sprang hon ut för att hitta mig. Det var kul att prata om Sverige med någon som faktiskt vet vad hon pratade om. Och återigen så fick jag beröm för min engelska, det är så himla kul! När hon kom fram till mig och började prata så blev hon helt paff sa hon, jag hade ju nästan ingen accent alls. Fast hon sa att man hörde att jag var utlänsk på vissa ord, tydligen lät det roligt när jag sa june. Haha, jag vet inte. :P

På kvällen så skulle Selena på sleep over hos hennes kompis, så hon frågade mig om jag ville dela ut tidningar istället för henne idag. (Har jag berättat det, att min värdmamma delar ut tidingar på morgonen och att mina värdsystrar hjälper henne?) Visst, man ställer väl upp för laget. Så inatt gick jag upp kl. 3, japp du läste rätt. Vi åt lite flingor och stack iväg vid halv 4, mom, Ariel, Guinna och jag. Ariel och jag åkte i samma bil och skulle tydligen ta den långa rundan. Mitt jobb var att sitta i baksätet och lägga en raklamtidning och en serietidning i varje Greenbay Press-Gazette. Och sedan antingen lägga fram den i framsätet eller vika ihop den och lägga den i en plastpåse och lägga fram den. Det var inte allt för svårt, ibland fick jag till och med springa ut till husen emd tidningen. Det var lite jobbigt dock, för när bilden startar och stannar och svänger utan att jag riktigt har koll på vägen så mår man lätt lite illa. Men jag klarade mig bra, Ariel sa att det vissa mår riktigt illa i början. Och eftersom vi hade den långa rundan (först inne i Oconto och sedan ut på landet) så kom vi hem vid 7.30 ungefär. Känn på den du. Och då var det bara att hoppa i säng med en gång och spva några timmar, jag gick upp vid 11 sen igen. Nu när jag skriver det så tycker jag att det låter värre än vad det var. Jag menar, jag tycker ändå att det var ett helt okej jobb, man får ju betalt. Jag vet inte riktigt hur mycket än, men vi får se.

Oh just det, jag skulle bara berätta att osthyveln som jag köpte till familjen verkligen uppskattas. Det var som en aha-upplevelse för dem att man faktiskt kunde skiva osten så tunt. Innan så använde de ju en kniv och skar bitar. Nu är man stolt svensk vettu. Och imorgon börjar cross country! Jag börjar bli nervös alltså. Och Ariel berättade att det är blandade åldrar (high school) och tjejer och killar blandat. Men vi tjejer springer inte samma rundor som killarna. Jag hade ju tänkt springa i morse, men eftersom jag skulle följa med och dela ut tidingar så blev det ju inte riktigt så. Well, well. Vi får se hur det går, jag lovar att uppdatera i alla fall. :)


Tidningar, reklam och serier. Hälften av det vi delade ut.


Soluppgång och en hög med tidningar.


Soluppgång. Ser ni vattnet?

Welcome Linnéa


Jag fick en bild från Guinna som är tagen på flygplatsen när de hämtade mig. Aaw, tycker såå mycket om dem! Och min orange skylt ska jag spara forever and ever. :)

All-american girl

Nu har vårat Harry Potter-maraton tagit slut. Vi har ingenting kvar att läsa eller se. Känns tomt måste jag säga, vad ska vi göra med all våran tid? I fredags tror jag det var så åkte vi in til Green Bay och såg filmen på bio, vi firade Ariel's födelsedag lite sådär. När vi kom hem så var vi bara tvungna att läsa de två kapitlen som vi hade kvar i boken. Och vi var helt uppe i varv när den var slut. En liten skada man har fått kanske.
Till boken så åt vi en paj som vi hade förberett innan på dagen. Det var Ariel's födelsedagspaj, som jag själv kallade american pie (och alla började då sjunga lite smått på Madonnas klassiker). Mmmm... Den var väldigt god måste jag säga. Det var först en pajbotten, sedan jordgubbar, sedan någon slags vaniljsås (tjockare än den där hemma) och öve det jordgubbar och blåbär. Och runt kanterna så sprutade vi på grädde. Ni ser en bild när Ariel håller den där nere.
Igår så gick vi upp tiiidigt, redan vid 6, för mom, Tria, Ariel och Guinna skulle klippa sig tidigt inne i Green Bay. Så vid 7 så drog vi iväg (eller det var efter 7 om jag ska vara helt ärlig, för precis som familjen hemma i Sverige så har vi väldigt svårt för att komma iväg i tid här). Efter att de hade klippt sig så åkte vi vidare till Oshkosh för shopping! Vi åkte till ett stort outlet som hade alla möjliga affärer. Härligt! Senare på dagen så blev det V-A-R-M-T! Det var inte något jag hade räknat med eftersom det under morgonen fullkomligt öste ner regn i ca. 20 min. Men vid det här laget så visste jag bättre än att ta på mig jeans. För det blir alltid varmt på dagarna nu.
Sedan vid luch så åkte vi till ett ställe som hette Cousins sub. Det var ungefär som Subway fast med ett sämre namn. Där mötte vi upp Tria's pojkvän Logan också, och efter att vi hade ätit så åte hon med honom medan vi andra åkte tillbaka till outleten. Vi gick till en affär som hette Deb och provade klänningar för homecoming och prom, bara för att det var kul. Ariel köpte en sjukt fin ljusblå klänning för bara 20 dollar! Det är den hon har på bilden där nere. Hon hade inte tänkt köpa den, men hon kunde inte hålla sig. Och dessutom så skulle de ha någon winter bal på hennes college senare. Och jag frågade Selena när homecoming var, och hon sa att det antagligen var i början av oktober. Det är ju snart!!! Hur kul kommer det inte bli att köpa klänning och allt och sedan klä upp dig. Aaah, I can't wait!
Det blev en lyckad shoppingrunda, jag köpte två par flip-flop för ca. 35 kr, ett par jeans för ca. 150 kr, en tröja för ca.110, springskor för ca. 400 och present till Ariel.
Idag gick jag upp tidigt och sprang med Selena. Mina nya springskor känns bra, förutom att jag fick ett litet skavsår. Men sånt kan man fixa. Jag känner mig ganska amerikansk vid det här laget. För jag äter sockrade flingor till frukost utan protest. Jag menar, det hade jag ju inte gjort hemma i Sverige. Men hallå, man lever bara en gång. ;)


På väg till bion.


Ariel med din födelsedagspaj.


Guinna, Ariel och jag provar homecoming- och promklänningar.

Don't wanna be an American idiot

Nu ska vi inte skrämma upp mig här. Ida, jag kan inte riktigt säga varför jag hatar grodor så himla mycket. Det bara är så, det kanske ligger i generna. Mamma är nämligen precis likadan. Och de är INTE söta. :P Och Alice och pappa, köper ni en groda till mitt rum så flyttar jag hemifrån. Så det så. ;)
Well, här borta går livet vidare. Älskar fortfarande min familj, alla är så snälla och söta. :) När Ariel och Tria har åkt iväg till college ska jag få mer ansvar för sysslor och så, vilket även innebär att ta in och ut Stella. Och som jag skrev innan så är hon väldigt hoppig och så så det kan bli lite problematiskt. Än så skulle jag inte kunna sköta henne själv. Så jag försöker få henne att vänja sig vid mig, så jag har följt med Tria ut när hon ska ta in och ut Stella. Jag vill ju kunna hjälpa till så småningom, men vi får se om det går framåt. :P
Jo, jag försöker lära familjen lite svenska ord. På köksluckorna så sitter det papper från deras tidigare utbytesstudenter där de har skrivit ner ord på deras språk. Så jag skrev ner några vanliga, lätta ord. När jag gick igenom dem med Ariel och Tria så gick det väl bra. Väldigt roliga uttal måste jag säga, tills vi kom fram till bil. Då brast det direkt och jag började gapskratta. De kan inte säga våra svenska i. Alltså seriöst, det går inte. De kan verkligen inte säga bil. Det blir liksom b-l, utan i. Åh gud, vad roligt jag hade åt det ett tag.
Hurtig som jag är så var jag och Selena ute och sprang i morse. Det gick väl helt okej, inte bra och inte dåligt direkt. Och igår så ringde mom till cross country coachen för att höra när träningen börjar. Och på måndag den 17:e kl. 15.30 så står jag redo. Typ. Men fattar ni eller? 15.30! Det kommer vara såååå otroligt varmt. Jag menar, nu har jag sprungit vid halv 8-8 på morgonen och det har varit tillräckligt varmt. Hur ska jag överleva? Oh well, det är bara att kämpa på. Och tydligen så ska coachen ta tid hur fort jag kan springa en mile (1,8 km). Jag har inga problem med att springa så långt, men jag springer inte särskilt snabbt, det vet jag. :P Jag lovar att skriva hur det gick sedan... Ariel sprang ju i cross country när hon gick på high school, och hon säger att coachen är hur ra som helst. Tydligen så springer hon med oss och gör samma övningar som alla elever. Det känns faktiskt bra. Och Ariel förklarade lite hur det går till på träningarna, och tydligen så finns det flera olika rundor som man springer. En dag kanske man springer den som är 4 km, och nästa dag kanske den som är 3. Och tydligen så springer man i trappor också. DET kommer ta livet av mig. Oh well.
Mmm, i morse så åt vi pannkakor igen. Det var lite för att fira Ariel's fördelsedag för hon fyller den 21:e och åker den 18:e. Och för att det är hennes mini-födelsedag så ska vi gå och se den 6:e Harry Potter-filmen på bio idag. Jag har ju sett den redan men det har inte de andra. Men det ska bli kul i alla fall.
Det är verkligen jättekul när man får positiv respons för bloggen. Kärlek till er alla!


Mom gör pannkakor till frukost. Yummie! Sorry för blundilden. :P

Van Hulle & Dickinson

Jag tänkte presentera min värdfamilj lite bättre.
Sue/Mom är verkligen jättesnäll, rolig och hjälpsam. Hon jobbar som någon slags vikarie på skolan, men jag tror att hon oftast jobbar i biblioteket. Det är nog en fördel att hon jobbar på skolan, så kan man få tag på henne snabbt om det är så.
Tria går på college i Oshkosh. Hon har två av sin fyra år kvar. Tror jag, kanske var det fem. I alla fall, även hon är också väldigt snäll och hjälpsam.
Ariel är verkligen hur skön som helst. Grymt rolig är hon. Hon ska börja sitt andra år på college i Ripon. Hon åker dit den 18:e och det kommer bli väldigt tomt här utan henne. Ariel var med i cross country när hon gick på high school, så hon har berättat lite om hur det går till och så.
Selena är 93:a om jag inte minns fel. Hon blir i alla fall Sophmore nu till hösten. Alltså har hon tre år kvar på high school. Hon är jätterolig och lätt att prata med, hon kan helt random säga något jätteroligt utan att tänka på det. Som igår när vi hämtade glass till filmen (oreo-glasstrut!) så sjöng hon ut för sig själv: "there is nothing I love as much as pancakes!". Haha, Ariel, Guinna och jag tittade på varandra och brast ut i skratt. När Selena kom tillbaka till köket fattade hon inte vad det roliga var. Selena och jag har även blivit springarkompisar. Eller ja, vi sprang tillsammans i morse.
Guinevere kallas alltid för Guinna. Vilket uttalas Goinna, det förvirrade mig lite i början. Hon är också väldigt rolig och säger väldigt roliga saker. Också helt random. Jättehärlig tjej som verkligen får en att börja skratta.
Jag tänker inte glömma bort alla våra husdjur!
Cecilia är min lilla prinsessa. Jag brukar kalla henne för "my princess". Hon är så söt och gosig. Eller alla katter här är väldigt gosiga. Jag vet inte om familjen har låtit katterna sova i sängarna, men det struntar jag i. Cecilia brukar komma in till mig på kvällen och kryper upp i min säng. Sedan ligger hon (oftast) där så lugnt hela natten. Det är annat mot vad katterna där hemma gör, eller hur? ;)
Angelina är lite tuffare än Cecilia. De funkar inte så bra ihop, för Cecilia är rädd för henne. Och hon har en anledning. Hehe, Cecilia är ganska smal, och det är för att hon nästn inte vågar äta, för hon är rödd för att Angie ska komma och jaga bort henne. Det är inte så att Cecilia är mager eller så, bara lite smalare än de andra. :P Angie är i alla fall hur gosig som helst när hon väl vill. Hon är även våran movie cat, för så fort det är dags för film så följer hon med oss ner och ligger där med oss tills filmen är slut.
Winky är så himla rolig! Haha, hur skön kan en katt vara? Han gillar att stryka sig mot det mesta, så även våra ben. Och när han gör det så tar an alltid lite fart innan. Och har han otur så missar han benet och springer in i väggen. Han har även gåvan att kunna ligga bekvämt var han än ligger. Jag ska försöka fånga en av hans många ställningar på kort någon gång.
Gus är också så himla härlig. Han sover mest, men han gosar länge och gärna. Stor är han också, måste vara ungefär lika stor som en viss katt där hemma.
Stella är hunden i huset. Hon är jättesöt, men inte så himla väluppfostrad. Och det varnade de mig för innan. :P Hon hoppar gärna, men det är redan bättre. Snart kan jag nog hjälpa till att rasta henne. ;)
Chewy en en kanin. Jag har inte umgåtts så himla mycket med henne så det finns inte så mycket att säga. Förutom att hon lär vara rätt trött på broccoli om ett tag.
Groda. Inga kommentarer.

Sååå. Hopaps det gav en lite klarare bild i alla fall. Och hoppas att alla uppskattade att läsa om alla djur, för i det här fallet så finns det fler djur än människor. Deal with it. Och som ni ser så vägrar jag fortfarande att nämna grodan vid namn. Den är och kommer alltid förbli bara groda. Ew.

Family reunion

Svar till någon som frågade anonymt vilken Harry Potter-bok det är vi läser, så är det den sista; Harry Potter and the Deathly Hallows.

 Well, igår var det en släktträff att gå på, och det är klart man ställer upp. Det var i Washington Park i Neenah. (Jag säger då det, Wisconsin har en hel del udda namn på sina städer. Neenah, Oshkosh, Kaukauna, Wausaukee, Milwaukee? Oconto? (; ) Det var inte så att vi var ute i en park eller så, utan de hade hyrt en lokal där vi alla samlades. Det började kl. 13 och då började vi äta. Det var knytkalas, så alla tog med sig något att äta. Vi tog med oss en goood choklaskaka med glasyr på. Och tur för oss, så blev det över så vi fivk ta hem. Jag skulle gissa att vi äter upp det ikväll. Det fanns massor med god mat! Och särskilt många god efterrätter, mahaha. Jag kommer bli såå tjock under det här året. Men anyway, det var kul att träffa tjocka släkten. Många gammla kom fram och var nyfikna på mig och var jag kom ifrån. Och åter igen så har jag fått höra flera gånger om hur bra jag är på engelska. Det är riktigt kul! Alla säger liksom att man inte hör att jag kommer från ett annat land. En kvinna sa t.ex. att jag inte pratade annorlunda än Ariel, min värdsyster. Sånt gör mig glaaad. Men vissa vågade inte riktigt komma fram och prata utan frågade hellre någon annan om vem jag var. För jag hörde flera gånger ord som "Sweden", och "exchange student". Men jag ville inte riktigt vända migom och titta på dem, utan log bara och fortsatte prata med folk som faktiskt vågade komma fram.
När vi hade ätit och pratat så drog mina systrar och deras kusin Laura (hon är lite yngre än Guinna) med mig ut till en stor lekplats. Tydligen så är släktträffen alltid på samma ställe så därför har de en tradition att alltid leka samma lek. Det var rätt kul ändå, men de blev VARMT. Det var nämligen lite regnigt och grått på morgonen och jag räknade inte med någon sol alls, därför tog jag jeans. Big mistake. Det blev verkligen galet varmt, även Ariel kalgade på värmen och hon hade shorts och t-shirt! (hehe, Sverige t-shirten som jag gåv henne faktiskt). När vi blev lite för varma så drog vi oss inåt igen och tog lite att dricka. Vi satte oss och pratade med lite fler människor och var sociala. Sedan när klockan var strax innan 17 så började alla plocka ihop och det hela avslutades. Då bestämde vi oss för att åka och shoppa på ett köpcentrum i staden Appleville en bit därifrån. Laura följde med oss, och väl där så gick mom, Selena, Guinna, Laura och jag till Aéropostale medan Ariel och Tria gick till Target för att köpa något inför skolan. Det slutade med att jag köpte två t-shirtar. Det var ganska behövligt, för jag tog inte med mig särskilt många t-shirtar hit. Och dessutom är det roligare att köpa kläder här än att ta med sig.
På vägen hem så skulle vi lämna Laura hos hennes mormor och morfar, de var med på släktträffen tidigare. Och då blev vi inbjudna på lite räster från tidigare på dagen. Det var itne fy skam säger jag. Maten är good här. Men jag äter mer onyttigt än vad jag gjorde hemma. Det är en sak som är säker.

Jag pratade med Selena härom dagen, och jag frågade hur det är med graduation för utbytesstudenter här egentligen. Och hon sa att jag blir senior och får ta del av alla fördelar som hör till det. Jag får även vara med i själva graduation ceremony i slutet av året, men det är ingen riktig graduation. Jag får ett diplom och allt sånt, men på något sätt så är det inte det riktigt riktiga. Om man säger så. Det känns sjukt kul ändå. :)

Jag är amerikaaaaan, typ. I morse åt jag i alla fall mina första riktiga amerikanska pannkakor. Med sirap och allting! Det var verkligen jättegott. De var tjocka och härliga, precis som det ska vara. Mmmmm.....
Angelina och jag alldeles nyss. Sötnos. :)

3 dollar är 22 spänn.

Hej alla sommarbarn. Jag tänkte köra en uppdatering över igår kväll.
Vi åkte till Breanna vid 18.30 (efter att ha powerläst ett kapitel i Harry Potter) där vi mötte upp de andra. Sedan åkte vi in till Green Bay, det tar kanske 45 min eller något sådant. Vi åkte till en restaurang som hette Olive Garden. Det var ett italienskt ställe med väldigt god mat. Jag beställde pasta med någon tomatsås med lite örter och grejs i. Och som förrätt fick vi sallad eller soppa, jag tog en sallad. Och mamma och pappa, jag åt TVÅ oliver. Känn på den ni, det trodde ni inte va? Anyway, när vi var mätta så bestämde vi oss (eller jag hängde väl mest bara på. Hehe.) för att åka och se på bio. Det blev Natt på muséet 2. Kanske inte den filmen som jag skulle valt först, särskilt inte när jag inte har sett den första filmen. Men i alla fall, den var helt okej. Rolig ibland, men kanske ändå inte riktigt min typ av film. Biografen var någon budget varient inne i ett köpcentrum. Och billigt var det, 3 dollar! Vilket är 22 spänn. Sånt gillar vi!

Idag har vi haft det slappt och skönt här hemma efter att slit igår. ;) Vi har läst Harry Potter lääänge idag, vilket är sjukt mysigt. Vi ska även se den andra filmen ikväll också om allt går rätt till. Idag har Guinna städat grodans akvarium, så den stod i en stor burk/låna med vatten på golvet. Helt plötsligt så ropar Ariel till: "Haha, oj. Neville är på golvet!" Jag reagerar blixtsnabbt och drar enast upp mina fötter i fotöljen dör jag sitter. Och de hittar honom inte!!! P-A-N-I-K. De letar runt fotöljen där de såg honom sitta innan. Men jag sitter fortfarande i fotöljen helt tyst och vågar inte röra mig, jag har fortfarande inte sagt till dem att jag är livrädd frö grodor. Känns inte helt rätt på något sätt. De hittade honom till slut och jag kunde börja andas igen. Thank god att han är en vattengroda, så han kan typ inte hoppa riktigt. jag ska nog sluta tjata om grodan. Det gör mig nervös.


Vårat hus.


Selena och jag innan vi åkte till restaurangen.


Tria, Ariel, Selena och jag.


Tria, Ariel, Selena och jag. Posarna.

T-shirt

Jag tänkte bara visa den t-shirten som jag köpte på camp. Jag fick den signerad till slut också, på alla möjliga språk; engelska, norska, tyska, spanska, franska och svenska. Något annat också kanske, kommer inte ihåg. Just nu sover jag i min fina gula t-shirt. Att den luktar lite äckligt av den där pennan ignorerar jag totalt.
Broccoli

OCH  jag sprang i morse. Det var minnsan inte igår. Behövligt var det också tydligen, för jag är verkligen inte i form. Men jag får försöka joba på det.
Igåt kväll så läste vi Harry Potter som vanligt. Verkligen hur mysigt som helst! :D Vi ska gå och se filmen på bio också, men innan det så ska vi se alla filmerna här hemma. Det ska bli kul! Vi såg den första filmen igår kväll, hur liten är inte Harry där då? Meheh. Vå åt popcorn till filmen också. Och jag tror bestämt att det var både salt och socker på dem. Gott var det i alla fall. :P På tal om  tv. De har ingen! Jag skojar inte, de har ingen tv. Man kan se på film och så, men inga kanaler liksom. Hur skumt är inte det då? :P Jag trodde att jag typ skulle freaka out, men det gjorde jag inte. Hur beroende jag än är av alla underbara serier, så kan jag nog klara ett år utan dem. Tror jag. ;)
Och ingen här dricker kaffe. Så det gör ju inte jag heller då, torts den kaffehetsen jag hade innan jag åkte. Satsar på Starucks, när jag nu springer förbi något sådant. Inte är det i Oconto i alla fall. Hehe. :P
Det är skönt, för jag känner att jag börjar komma in mer och mer i familjen nu. Man tar för sig lite mer hela tiden liksom. Det känns lite mer naturligt med tiden också.
Jo! Glömde säga att vi var vid the bay och badade i tisdags eftermiddag. Det var härligt, lite kallt i början men man vande sig. Vi tog med oss Stella, deras hund, så att hon fick bada och simma med oss. Haha, hon tyckte att det var hur kul som helst. Alice, jag har hamnat i din drömfamilj. Alla deras djur (groda INTE inräknad) är hur gulliga och snälla som helst. Ska försöka få in lite bilder någon gång, på huset också.
Ikvällska vi ut och äta. Eller det är Tria, Ariel, Selena och jag som ska ut och äta med fyra andra. Jag tror jag har träffat dem allihop, men är inte säker. De är i alla fall mest kompisar med Ariel tror jag, så det är inga som jag kommer träffa på i skolan, för alla ska till college. Men men, det ska bli kul. Ariel's kompis Breanna föreslog att vi skulle klä upp oss "bara för att vi kan", så det är det som gäller. Inte för att jag har med mig så himla fina kläder eller så. Man tar vad man har helt enkelt. :P
Om någon undrar över ruriken så ska jag bara säga att hela familjen har idag ränsat och tvättat och kokat och fryst in broccoli. Oh boy, vad vi har mycket. Direkt från deras egna land dessutom. Så grönsaker kommer jag äta medan jag är här i alla fall. 

Jag har Å, Ä, Ö!

Oh yes. Internet är fixat och jag kan använda min egen dator. Är man lite bortskämd hemma i Frillesås kanske? Jag kan nämligen inte sitta på mitt rum eller så heller, utan måste sitta nere där de har sin vanliga dator, för det är där som internet finns. Men jag klagar inte. Det är lugnt och skönt här så. :P
Igår fyllde mom år (vet fortfarande inte riktigt vad jag ska kalla henne. Men mom funkar nog). Så det blev tårta på kvällen och allt. Såååå mätt jag var efter det eller. Den var en stor och chokladig med glasyr. Den äts nog upp ikväll skulle jag tro. Yummie! Papa och grandma (haha, de kaller dem det.) kom över och åt tårta med oss. De verkar väldigt snälla i alla fall. :) Och på lördag så är det släktträff. Så då lär jag ju få träffa hela tjocka släkten. kan nog bli kul.
Det blir nog cross country för min del. Inte volleyboll. Det blir nog lättast så. Så nu har jag tänkt springa lite innan det börjar, vilket antagligen är typ en vecka innan skolan eller nåt. Jag har ju i stort sätt inte träffat någon i min ålder sen jag kom hit, så det kan nog behövas. Hehe.
Pratade med mamma och pappa i telefon innan idag. Det var verkligen jättekul, för jag hade inte pratat med dem sen campet nämligen. Var nog på tiden. Lite jobbigt var det nog om jag ska vara helt ärlig, men det är nog så i början.
Och för alla ni nyfikna själar som undrar hur det har gått med grodan så kan jag bara säga att än så länge har det inte varit några problem. Den simmar runt i ett akvarium i köket/vardagsrummet. Den syns inte så tydligt för det tog nog en dag innan jag upptäckte den. Och det var ingen trevlig överraskning. Men jag håller mig på avstånd och ignorerar dens existens. Hoppas den dör.

Visst saknar man a, a, o.

Ar alla redo for ett super duper langt inlagg? Harligt!
Just nu sitter jag hos min vardfamilj, jattesnalla verkligen! Vi har inte fixat internet till min dator an sa jag lanar Ariel's. Det ar tydligen nagot losenord som de inte hittar, som man maste ha.
Anyways, jag fortsatter dar jag slutade forra gangen.
Efter lunch sa samlades alla i sina klasser i sina respektive high schools. Och alla fran Kennedy High School samlades i Dole auditorium. Inte for att det sager er sa mycket, men i alla fall. Dar blev det forst ett himla signerande av t-shirts innan det blev dax for lite tal fran vara larare. Seriost, sa himla bra de har varit. Sedan gjorde vi den dar leken ni vet nar man ska transportera en apelsin fran ena sidan av ett led till den andra, utan att anvanda handerna. Alltsa sa anvander man endast hakor. Ja, ni fattar vad jag menar. Varan klass forlorade hart. Vi var asdaliga ratt ut sagt. Hehehe. Vi gav ocksa Kristen vara presenter. En t-shirt som vi alla hade signerat och en Ben & Jerry's glass. Hon blev hur glad som helst. Kommer sakna henne. Men men, sedan var det dags for graduation. Ja, vi fick diplom och grejer. Jag har massa bilder som jag vill visa, ska gora det sa fort jag far internet pa min dator. Efter det sa var det bara att ga till rummet och packa fardigt allt innan middagen. Lite sorgligt, den sista maltiden liksom. Efter det sa gick vi ner med vara vaskor till ishallen, det var ingen is dar sjalvklart, och alla skulle lamna sina vaskor dar. Jag ringde min vardfamilj! Det var jattekul att prata med dem, pratede med Sue, Ariel, och Tria. Lite pinsam tystnad fanns det val, men vad kan man forvanta sig. Vid kl. 8 (tror jag) sa var det dags for dans. Det var kul, men den slog definitivt inte den forsta som vi hade. Aterigen sa spelade de Boten Anna och alla skaninaver blev som tokiga. Harliga tider! Vid kanske 21.15 sa blev alla ombedda att ga ut till fotbollsplanen som fanns utanfor. Dar skot de upp massa raketer, jattefina verkligen. Men nar de hade hallt pa i 20 min sa borjad eman bli lite trott, haha. De skot upp raketer i narmre 30 min. Inte illa, hah? :P Vid 22 sa gick jag och Sofia och tog en dusch. Om vi skulle se trotta ut nar vi traffade vara vardfamiljer sa kunde vi ju i alla fall lukta gott. Det var ett smart drag att ga tidigare, for vid 22.30 sa ville ju alla duscha. Hehe, da var vi redan klara. ^^ Vid 23.10 sa skulle alla samlas nere i ishallen dar vi hade lamnat varat bagage. Dar var vi tvungna att stanna och vanta pa den buss som vi skulle aka med till flygplatsen. Jag hade tur, min buss gick 00.45. Vissa var tvungna att sitta och vanta till 03.30. Inte sa himla kul. Nar jag sa hejda till Fey, min larare, sa sa han att jag verkligen pratade bra engelska och att jag nastan inte ahde nagon brytnign alls. Riktigt kul att hora! Det var mycket kanslosamt att saga hejda till alla, men vissa vet jag att jag komemr traffa igen. Sa det sa. De som kanner mig vet att jag inte grater sa himla latt, men det gick inte att halla tillbaka. Fast det var fler som grat betydligt mer an vad jag gjorde. Det tog tre timmar in till flygplatsen och jag tror att jag sov en stund i alla fall. Val pa flygplatsen sa var det hur lang ko som helst nar vi skulle checka in vara vaskor. Och nar vi till slut kom forbi sa var kon till sakerhetskontrollen hur lang som helst. Det var verkligen pa gransen att vi inte missade planet. Jag har aldrig sett nagot sa stort som flygplatsen i Chicago. OMFG, den var oandlig! Vi som akte fran camp som i alla fall fram till att det var nagra som skulle at samma hall, sa jag, Sofia, Anna och Leo foljdes at. Vi stannade till vid ett Starbucks och kopte lite. Jag kopte en vaniljlatte och en yoghurt med farska bar. Yummie! Seriost, den flygplatsen var sa stor att det tog oss typ 40 min att ga till varan gate. :P Under tiden vi gick dar sa pratade vi lite om vart vi skulle. Och guess what! Leo skulle till Oconto han med! Hur liten ar varlden egentligen?! Jag menar, vi pratade ju lite pa camp och sa och sa ska vi till samma lilla stad! Helt otroligt. Men jag visste att det skulle ga en tysk kille pa min skola, jo men tjena. Val pa planet sa var jag super nervos. Men nar jag var kom ut sa stod de dar med en orange skylt som det stod "Welcome Linnea" pa. Jategulligt. :) Sedan fick jag prata med Ann och Tom, mina IEC. Verkar ocksa hur snall som helst. Vi hamtade mitt bagage och tog a family picture. Hihi. Pa vagen hem sa skulle vi stanna till och kopa nagot for de graduation parties som vi skulle pa sen. Inne i mataffaren sa kopte vi muffins. Det ar tydligen en grej som de brukar gora nar de handlar, att de kopar varsin muffins. Det blev blabar  for mig. Mmm, den var sa nybakt att den fortfarande var varm. Vi korde hem,  och tydligen sa bor jag lite utanfor lilla Oconto. Huset att mysigt, med helteckningsmatta, precis som i alla amerikanska hus. Hehe. Vi samlade ihop oss och sa akte vi till det forta graduation partyt. Det var Breanna som firades, traffade lite trevliga manniksor, inga som skulle bli seniors nu i host dock. Vi at lite och sedan akte vi vidare till Adam's party. Det var lite roligare maste jag saga. Vi spelade volleyboll, tror faktiskt att jag ska borja i det i skolan sen, om det gar. Det var inga seniors dar heller, lite synd. Medan vi spelade sa blev jag trottare och trottare. Nar klockan sedan blev 19 sa best'mde vi oss for att aka hem. Mest for att jag skulle fa  sova tror jag. Nar vi kom hem sa packade jag upp lite innan jag somnade sa gott. Det var behovligt efter att ha varit vaken i 1,5 dygn.

Ny dag, nya krafter. Jag foljde med Ariel, Selena och Guinna till en tjej som heter Becky. Vi skulle tydligen gora nagot som de kallar "tubung down the river". Inte for att det sa mig nagonting, jag bara foljde med. Vi akte forst till Becky och motte upp med nagra dar. Sedan akte vi till Oconto River. Dar gick vi i med vara badringar, och det var da det gick upp f;r mig vad vi skulle gora. Det var absolut inte stromt eller nagot, sa det var jatteskont att glida fram dar i vara ringar. Vi var flera tjejer som var dar. Nagra hade jag traffat dagen innan, nagra inte. En tjej som heter Laura sa att hon skulle bli senior nu i host. Kul att ha traffat nagon i alla fall. Becky bor alldeles vid floden, sa vi gick bara upp vid hennes hus och hoppade direkt in i poolen. Det var riktigt skont, efter att man borjat frysa lite. Nar vi var fardigbadade sa akte vi till en park har i Oconto, och gick ner till vattnet. Sedan gick vi runt lite innan vi akte hem igen. Har hemma sa visade de mig tradgarden, vilket de inte hade gjort nar jag forst kom hit. De har massor med hallon! Gott, hehe. Sedan var det dags for middag, och de ater inte med knivar! Jag har hort det forut, men jag hade glomt av det helt. Sa nar jag kollada i koksladan sa var det bara gafflar och skedar dar. Hmm. Efter middagen sa diskade Sue och vi alla stod i koket och pratade. Sedan gick jag upp och tog en dusch. Nar jag kom ner sa gav jag dem alla presenterna som jag hade med mig. De belv jatteglada och blav jattefacinerade av Kosta Boda-skalen. Och Marabou var inte heller fel. Tydligen sa har de precis borjat lasa den sista Harry Potter-boken, att Sue laser hogt for resten av oss. Det var riktigt mysigt nar vi satt dar och lyssnade och at Marabou. Efter att vi last klart sa var vi alla trotta, sa vi bestamde oss for att ga och lagga oss.

Det var min forta dag har i USA. Eller tva forsta ska man val saga. Idag har det i alla fall varit en slapp dag, har bara varit hemma och tagit det lugnt. Last lite och Selena har bakat nagot brod som jag tror vi ska ata nu. Och herre, vad lang tid det var att skriva ett blogginlagg. Sarskilt nar man har facebook uppe i ett annat fonster. Men jag vet inte nar jag far skrivit igen. Men f;rhoppningsvis ganska snart. 

RSS 2.0