Hufvudstaden

Jag antar att det ar dags for en liten uppdatering igen. I sondags sa akte vi till flyglatsen vid 3 tiden pa eftermiddagen. Men jag var lite orolig att de skulle stalla in planet, eftersom det hade snoat rejalt hela dagen. Fullt med pudersno overallt och stora latta snoflingor. Men i alla fall, vi gjorde ett par arenden innan och sedan bar det av. Men det var helt sjukt, pa grund av all sno sa var alla tvugna att kora jattelangsamt pa vagarna. Det tar vanligtvis typ 40 minuter till Green Bay men jag tror att det tog i alla fall en timme, om inte mer. Jag var inte sen nar jag kom till flygplatsen, men mycket tid hade jag ju inte. Helt perfekt faktiskt om du fragar mig. Men men, jag flog i kanske 45 min till Minneapolis och da satt jag bredvid en valdigt tjock man som gjorde konstiga ljud nar  han andades, men annars var det inga problem. Nar jag kom till Minneapolis kollade jag snabbt vilken gate jag skulle till. D4, inga problem tankte jag. Det ar ju bara att leta reda pa. Jag sag ju skyltar och allt. Sa jag gar val i normal takt och tittar pa klockan och ser att jag har en halvtimme kvar. Hittar en karta och ser att flygplatsen nog ar lite storre an vad jag trodde. Gate D ar ju pa andra sidan! Okar takten betydligt, tacka vet jag rullband sager jag bara. Efter en stund ser jag min raddning, ett tag som ska kora mig nastan anda fram till min gate. Med en kvart kvar sa kommer jag hinna utan problem. Sa jag gar pa taget och aker nagra hallplatser, men plotsligt aker den tillbaka det hallet den kom ifran. Jag missade sista hallplatsen dar jag skulle gatt av. YEEY. Precis vad jag behovde liksom. Sa jag gar av pa nasta och springer en bit av vagen. Nar jag val kommer fram till gaten sa ar planet forsenat en halvtimme. Jag vet inte om jag ska skratta eller grata. Haha, nej men det var val bara att sitta och vanta. Innan planet lyfte sa var det 1,5 timme forsenat. Men ivag kom vi i alla fall. Nea, Tanya och Jeff kom och hamtade mig pa flygplatsen och sa akte vi kanske en halvtimme for att komma fram till Mary och Alexs hus. Eller snarare mansion kanske, tank dig ett hus fran The OC. Det ar sa himla fint, helt fantastiskt. Maste ta massa bilder, har inte gjort det an.

Sa min forsta dag har sa visade de mig runt lite har i trakterna. De bor i Potomac, utanfor sjalva city. Sedan akte vi hem och tog det lugnt innan middagen. Jag passade pa att vara lite social med Sverige. Tydligen sa har ett paket kommit fram, undrar varfor inte det andra har kommit fram, jag skickade ju det forst. Men anyway. Nu har andra dagen kommit mot sitt slut och idag sa tog Nea och jag tunnelbanan in till D.C. Vi gick pa nagra olika museum och kollade in downtown. Vi at lunch pa ett stalle som jag faktiskt minns att vi gick till nar jag var i D.C i fyran. Lite kul sadar. :) Det blir nog inga bilder pa ett tag, kan ju inte anvanda min dator. Kanske att jag kan lagga in bilderna pa datorn dar hemma, vet inte om jag skrev det men min vardmamma har bestallt en ny dator till huset, sa nu kommer vi slippa den langsamma. Jag sager vi eftersom jag for tillfallet maste anvanda den datorn som finns. Vet inte ens hur jag ska fixa min dator, var lamnar man in den? Jaja, det loser sig.

Jag maste bara saga en sak, i Wisconsin sa har jag helt seriost sett typ tva Volvobilar, men har i D.C sa finns de overallt! Jag har sakert satt i alla fall 15 sedan jag kom hit. Det faniga ar att jag typ borjar le varje gang jag ser en. Men kul i alla fall. Det var liksom bara en sak som slog mig.

En amerikansk jul

Julafton var annorlunda mot den vi har i Sverige. Helt klart. Vi gjorde liksom inget speciellt har hemma. Chillade runt bara. Men vad kan man forvanta sig, de firar ju inte jul pa julafton. Sa ja... det vi gjorde var val att stada undan lite, ata kakor, sla in paket och sa. Jag ringde hem till familjen ocksa, men jag maste saga att jag nastan borjade grata nar jag pratade med dem, hade ju sa garna velat vara hos dem pa julafton. Och till raga pa allt sa hade di inte fatt paketet som jag skickade, och jag har inte fatt det som de skickade till mig. Jaja, det kommer val framsa smaningom. Och sa kvallen sa gick vi till kyrkan, det ar den enda gangen pa aret som min familj gar till kyrkan. Det finns ju valdigt manga olika kyrkor har men den vi gick till var valdigt lik den svenska. Och jag vet inte vad som hander med mig i kyrkor, jag blir bara sa somnig. Men jag lyckades halla mig vaken, vilket var himla tur, haha. Nar vi kom hem sa at vi och sa gjorde Selena, Ariel och jag yoga. Jag tror faktiskt att jag ska borja gora yoga oftare. Vi har en jattebra dvd som verkligen fungerar. Selena ar ett litet traningsfreak och antligen har hon overtygat mig att borja trana. Man kan ju saga att jag behover det. :P Efter det sa lade Guinna och jag oss och sag pa en film. Det blev Liar, Liar med Jim Carrey. Jag har valdigt svart for honom, men jag var anda nyfiken pa den eftersom min lillasyster alltid skrattar halvt ihjal sig till hans filmer. Jag var inte helt nojd maste jag saga. Visst var den val rolig pa sina stallen, men inget for mig tror jag. Men ANYWAY.

Juldagen da. Antligen! Guinna kom och hoppade pa mig vid 9-tiden tror jag, men nar jag inte visade nagot tecken pa liv sa gick hon vidare till Selena. Vid 10 kom hon in igen och sa att vi skulle ga in och hoppa pa Ariel och Tria. Sagt och gjort, vi slangde oss i sangen over dem. He-he da vaknade de allt. Deras regel i huset ar namligen att ingen far ga ner for trappan innan alla ar vakna. Sa nar vi alla var redo sa smog vi ner for trappan dar min vardmamma vantade. Nastan genast ville Guinna oppna paketen, och tro det eller ej, men ingen protesterade. Jag tror vi oppnade halften av dem kanske, innan vi tog en paus for frukost. Da var val klockan 12 kanske, jag kommer inte ihag. Dagen till ara sa blev det svenska pannkakor till frukost. Och jag larde dem hur man ater pannkakor som en akta svensk. Man rullar den! Det ar val klart att man gor det, vad annars? Sedan fortsatte julklappsoppningen, helt arligt sa gick nastan hela dagen att till julklapparna. Jag tror vi var klara vid 3 eller nagot. Och vi borjade vid 10.30 eller nagot. Okej kanske inte hela dagen, men ni fattar. :P Det var valdigt mysigt att vi drog ut pa det sa mycket. Sedan borjade vi laga mat, och vid 17 sa kom mormor och morfar over pa julmiddag. Maten var ju inte alls som i Sverige, utan mer som en vanlig middag. Men gott var det verkligen! Skinka, potatismos och majs. YUM! Till efterratt blev det alla sorters julkakor. Galet gott, maste verkligen fixa recepten till nagra av dem. Inte att leka med alltsa. ;) Jag har nog inte varit sa matt sedan Thanksgiving.

Idag aker jag till Washington D.C! Ska bli sa himla kul, men det ar nig pa tiden att borja packa. Planet lyfter kl. 17 och da flyger jag till Minneapolis och sedan till D.C. :)

Just like in Mean Girls

I mandags sa akte jag med Koty till Green Bay for att titta pa hans lillebrors basketmatch. Efter det sa at han, jag, hans mamma och hans lillebror pa Fazoli's, det ar en italiensk snabbmatsrestaurang kan man val saga. Jag har varit dar en gang forrut och jag gillar det! :) I tisdags kvall sa akte jag till Laura. Vi skulle ha en filmkvall, sa vi sag pa den forsta Home Alone-filmen i sann julanda och sedan sa visade hon mig en tecknad film som tydligen var en klassiker. Enligt henne var den i klass med Disneyfilmer. Nja, tveksamt. Sarskilt eftersom jag somnade om och om igen under filmens gang, haha. Vi lag dar i hennes sang och kollade och jag kunde inte hjalpa det. Kul att hennes lillebror Rickey, 14, knokade (ursakta goteborgskan, men det ar ju bara det ultimata ordet har) sig in i Lauras sang, som inte ar sadar varst stor anda, och ville kolla pa filmen. En stund sa lag vi dar allihopa tills han trottnade och gick.

Pa morgonen sa var Laura tvungen att kora Rickey till skolan vid 8 (SENIOR SKIP DAY FOR OSS!), jag vaknade men somnade snabbt om igen och vaknade en timme senare nar Laura krop ner i sangen igen. Sedan sa lag vi dar och pratade om allt och inget tills klockan var 10 tror jag. Da gick vi upp och gjorde pannkakor och kaffe, och sa at vi framfor The Polar Express. Sedan korde Laura och hamtade Marlene och jag tog en dusch och plockade undan lite grejer. Hann faktiskt med lite facebook ocksa, antligen an snabb dator liksom. Nar de kom tillbaka sa chillade vi lite innan vi drog ut i snon. Som sagt sa hade vi senior skip day, vilket betyder att de allra flesta seniors skolkar, haha. Och det ar officiellt liksom, hur kul som helst. Eller alltsa, en foralder ringer till skolan och sager att man ar sjuk eller nagot annat. Idag var till exempel jag pa "field trip to explore the American culture" eller nagot annat roligt. Jag har sagt det forrut och jag sager det igen, you gotta love America.
Anyway, ut i snon och aka pulka och grejer. Sedan gick vi runt och hade kul Lite snobollskrig och lite fotat, tills min kamera dog. Marlene har en inte sa himla smickrande video fran nar vi var ute. Och jag hoppas INTE att den kommer ut pa facebook, vilket den mot all formodan kommer gora. Men anyway, efter ett bra tag dar ute sa drog vi oss inat och chillade lite innan vi akte in och hamtade Ricky efter skolan. Vi kopte aven lite gronsaker, dipp och druvor. Nu ska vi borja vara lite halsosamma har. Hem igen och tittade pa Mean Girls. Man kan bara inte trottna pa den filmen, sa himla bra ju. Efter det sa korde Laura oss hem. Tydligen sa hade det bakats annu fler kakor har hemma under dagen. Vi har nagra som ar helt AMAZING. Hur ska jag overleva julen, det ar fragan, haha. Och sa gjorde Ariel, Selena och jag lite yoga! Vissa av dem branner verkligen, haha. Vi har nagra dvd's som vi har bestamt oss for att anvanda regelbundet. Sarskilt sedan nar skolan borjar. Jag ska banne mig inte ge upp den har gangen, hehe. Efter det sa kollde jag och Guinna pa Liar, Liar. Galen film, that's for sure. Jag har haft tva grymma dagar anyhow. :)

Forra veckan och nu i mandags sa ordnade skolan sa att man kunde kopa polkagrisar under lunchrasten. De lamnades sedan ut under tisdagen, och tanka sig, jag fick tre! En fran Desiree, en fran Justine och en fran en okand manniska! Det stod bara mitt namn pa, men inte vem det var fran. Hm, spannande! Och jag fragade runt bland mina kompisar, men det var ingen som hade skickat. Waaah. Kul anda! :) Precis som i Mean Girls! Nar vi sag det forsta gangen sa kollade jag och Marlene pa varandra och utbrast "JUST LIKE IN MEAN GIRLS". Vad kan man saga, vi foreigners kommer nog aldrig sluta underhalla amerikanerna. Tyvarr sa glomde jag skicka nagra. Jag hade hur manga som helst som jag ville skicka till, men glomde av det. Bade Selena och jag kom pa det pa mandag kvall och da var det for sent.

JULAFTON IDAG! Galet verkligen. Jag far val se nar jag skriver nasta gang. Kanske blir det i Washington, kanske innan. God Jul allihopa!

Klappar

Var lamnade jag av forra gangen... Jo det var val i torsdags va. Sa i fredags efter skolan sa akte Selena, Guinna, mom, Marlene och jag in till Green Bay och shoppade det sista infor julen. Jag fick mina sista klappar kopta vilket kanns valdigt skont. Vi sprang runt i massa olika affarer och forsokte sa att alla skulle hitta de klapparna de saknade. Gott! Det var valdigt kort om fredagen, men jag vet inte vad jag annars kan saga om det. Shopping ar ju... shopping. :)

I lordags sa stadade vi huset infor helgens stora kakbak. Men pa kvallen sa akte jag till Lauren for vi skulle ha en liten jultraff eller vad man ska saga. Lauren, Laura, Marlene, Koty och jag. Mys var det i alla fall och jag fick mina forsta julklappar fran Lauren och Laura. Vi andra hade inte vara helt klara sa de far val bytas snart ocksa. Jag fick ett par underbart mjuka pyjamasbyxor och ett litet fotoalbum fran Lauren och en troja och supermjuka sockr med pingviner som aker skidor fran Laura. Sa himla harliga tjejer! Har verkligen alltid sa himla kul med manniskorna har. :) Sedan sa at vi pizza och julkakor och sag pa film. The Proposal och An Enchanted Christmas. Mys var det! Kom hem kl. 12 precis nar mitt curfew borjar. Det kallar jag talang om nagot. Lite credit till Laura ocksa som korde, men pfff. ;)

Idag sondag sa bakades det for fullt. Men forst sa ringde familjen och sa pratade vi lange. Alskar er! :) Men resten av min lediga tid fick jag agna at kakbak. Massa olika kakor i alla de former. Oxh jag skojar inte, saaa himla goda. YUM! Som om jag inte har gatt upp tillrackligt med vikt redan liksom, haha. Nej, men jag komemr nog overleva det har aret. Inga problem. ;)

Har jag berattat att jag ska aka till Washington D.C. den 26:e december? Jag ska aka och halsa pa nagra slaktingar eller familjevanner eller vad man ska kalla dem, haha. Det ska verkligen bli grymt kul i alla fall, man far ju passa pa! :) Sa jag lamnar Oconto den 26:e och komemr hem igen den 1:e. Sa nagra dagar blir det ju i all fall.


Hemmafruar

Det har suger. Jag kan inte starta min dator igen. Jag vet verkligen inte vad som hander, nar jag startar den sa blir skarmen liksom svart/morkbla och stannar sa tills jag stanger av den. Som sagt, det suger verkligen.

Vad dum jag ar, jag vet ju visst vad jag gjorde i tisdags. Efter skolan sa akte jag med Marlene hem, vi lamnade vara grejer och akte sedan till mataffaren for att kopa ingredienser. Vi tankte namnligen fira LUCIA! Lite sent, men whatever. Vi tankte gora varan egen glogg, eftersom vi inte har IKEA eller nagot liknande har i narheten, och sa tankte vi baka lussekatter. Men det senare lade vi ner gansak fort nar vi insag hur lang tid det skulle ta. Men glogg blev det i alla fall, och vi blev bada riktigt forvanade over hur lyckat det faktiskt blev! Gott och en otrolig julkansla tillsammans med Anna's pepparkakor. Tank vad mycket svenskt man kan hitta i varan lilla mataffar! Kul kul. :) Medans vi vantade pa att gloggen skulle bli klar pa spisen sa bestamde vi oss for att gora vafflor ocksa. marlene hade norsk vaffelmix som vi snabbt slangde ihop. Grymt gott, och ingen har har atit vafflor med sylf forrut. Det ar ju ett maste! Sa sedan sa drack vi glogg och sag sa en norsk film sa hennes dator. Switch hette den och den var faktiskt jattebra! Hur sot som helst. Rekomenderar. :)Och sedan sa satt vi och pratade en massa och allt mojligt innan det var dags for mig att aka hem. De korde mig hem, men innan det sa stannade vi till hos en av deras slaktingar och kollade pa chihuahua valpar. For att vara helt arlig sa ar val inte chihuahuor riktigt min favorithund, men en av dem var i alla fall galet sot. Den hade mer pals och var storre. Den kunde jag dock ha tagit med mig hem.

Bla bla, onsdag inget speciellt. Och idag torsdag sa var det dags for basketmatch igen. Killarna hade hemmamatch, har verkligen alltid sa himla kul pa matcherna! Kul att traffa folk och bara ha kul. Det ar verkligen nagot som jag komemr sakna sedan. Hela den har high school spirit. Allting har verkligen med skolan att gora och det gillar jag! Det ar verkligen nagot helt annat. Vi spelade mot Algoma och vann saklart! Sjukt duktiga ar de allihop. Tydligen sa ar Algoma valdigt bra ocksa, men HA! Ingen kan besegra the blue devils, haha.

Oh! Igar fick jag en julklapp med posten. Anna den lilla sotungen hade skickat den. Spannande! Och idag fick jag annu ett paket. Det var tre julklappar fran farmor och farfar och fran min faster och farbror. Och inte nog med det! Det fanns massa mat i paketet ocksa! Jag tackar aterigen Nea for att hon tanker pa mig. Det uppskattas verkligen! Sa nu ska vi smaska i oss knackebrod, marabou, ballerinakex och massa annat! kanske blir det bakat lussekatter innan jul. Jag vill verkligen, men hela denna helgen ska agnas at kakbak. Japp, nu ska alla miljoner julkakor bakas. Jag ar taggad! Imorgon blir det shopping efter skolan. De sista julklapparna ska inhandlas.


Crash

Heh, ja jag lever fortfarande. Jag har verkligen tappat i stort satt all kontakt med er pa andra sidan atlanten den har veckan. Eller langre an det kanske. Och nu vagrar min dator att starta sa jag maste anvanda familjens s-u-p-e-r langsamma dator. Seriost, det tog ju typ en halvtimme innan jag faktiskt kom in pa "nytt inlagg". Galet verkligen. Och nar man har facebook uppe samtidigt sa gar det ju inte direkt fortare. Jag hoppas verkligen att jag far igang datorn imorgon annars vet jag inet vad jag gor.

Var slutade jag forra gangen... Jo just det, varan lilla julfest. Hoppas att ni gillade min video ocksa, haha. Det var kul tycker jag allt. Anyway, vid kl. 15 sa kom det nagra tjejer hem till oss, Selenas narmsta kompisar och Marlene. Sa tillsammas var vi atta tror jag. Julfesten gick egentligen ut pa att vi skulle byta julgransprydnader, det ar typ en stor grej har. Sa vi lekte en lek dar man far oppna ett paket eller ta en prydnad fran nagon annan. Kul var det! Och det slutade med att jag fick en sot liten snogubbe. Den ar redan uppe i granen! :) (yeeeeeey min dator startade precis! LYCKA!) Så jag tror att nagra av tjejerna gick hem vid 19 eller något, och da var det Selena, jag, Marlene, Abbey och Kelly som stannade kvar och kollade på film, det blev Cabin Fever som Abbey valde. Intressant val måste jag säga. Oväntat slut, ganska konstigt. Men helt okej film. Ibland måste man ändå älska skräckfilmer. När tjejerna åkte hem vid 21-22 kanske så bestämde Selena och jag oss för att sova nere i källaren i vårat tv-rum och se på The Notebook igen. Det var andra gången på mindre än en vecka. Jag älskar verkligen den filmen, så himla underbar. If you're a bird, I'm a bird. Magiskt. Så det ver mys att ligga där nere och ha det gött, haha.

Söndagen spenderade vi i stort sätt i Oshkosh hela dagen. Tria hade julkonsert med band så vi åkte dit vid 1 ungefär. Men innan det hann jag med ett telefonsamtal hem till familjen. Alltid lika kul att prata med dem! Så konserten började kl. 15, vi träffade Ariel och hennes kompisar som hade åkt dit från Ripon. Kul kul! Jag vet inte vad som hände med Guinna och mig, men så fort vi satte oss så blev vi så sjukt trötta. Och då snackar vi kan-inte-hålla-ögonen-öppna-trötta. Guinna halvsov mig min axal medans jag satt och försökte hindra mig själv från att blunda. Men jag måste erkänna att jag nickade till en gång. Haha, pinsamt. Nej men bandet var bra, jag vet bara inte vad som slog i oss. Jag minns inte riktigt vad vi gjorde när vi kom hem, de sista läxorna antar jag. Men Selena och jag bestämde oss för att sova där nere en natt till. Den här gången låg vi och pratade tills klockan 1 då vi inte orkade prata mer. Vi har bara så himla kul, älskar den människan. :)

Måndag då, skolan flöt väl på som vanligt. Kan inte komma på om det var något speciellt som hände. Jag gick inte till yearbook den måndagen heller, heh. Det har varit möte i stort sätt varje måndag. Inte riktigt men nästan, när det är frivilligt om man vill gå dit gör det ju väldigt lätt att strunta i det. Men tjena, än så länge så harj ag bara en sida, utbytesstudentsidan, och den behöver inte vara kvar på länge. Så länge jag inte får en till sida så är det lugna puckar. Kl. 19 i måndags så var det dags dör high school band konsert. Den absolut sista julkonserten jag gick på i år tror jag bestämt. Men det var faktiskt kul för det var ju folk som man kände. Alla är typ med i band, väldigt många i alla fall. Jag lade in en video när de spelar sleigh ride. Kul låt, vi skulle egentligen sjungit den med kören, men enligt Ms Dorner så var vi inte helt redo för den, så vi fick helt enkelt hoppa över den. :( Synd för den är väldigt rolig att sjunga. Well well.

Jag kommer helt ärligt inte ihåg vad som hände tisdag och torsdag. Antagligen inget intressant eftersom jag inte lade det på minnet, heh. Lite jobbigt var det bara att jag precis skrev ett grymt långt och bra inlägg, och så plötsligt så bestämmer internet sig för att svika mig och så försvinner allt utom de två första styckna. Lnsknfkjnk. Blir så arg. Anyway, något annat lite random sådär är att det börjar bli väldigt kallt. I morse så var det -18 C. Och det är ändå ganska tidigt än så länge. Och kallare kommer det bli, hehe. Ska ändå bli ganska spännande tycker jag nog.




Rundtur


Senor '10

Igar efter skolan sa akte vi till mataffaren och gjorde lite arenden innan vi akte till the post office sa att jag fick posta ett paket till Sverige. Nu narmar sig ju julen och da far man inte glomma bort familjen dar hemma! Man inser verkligen hur mycket alla dar hemma betyder nu nar man ar ivag. Jag vill bara att ni ska veta det. :)
Pa kvallen sa akte vi till the middle school for Guinna hade julkonsert med band och choir. Det var lite gullgit sadar med alla barnen som spelade och sjong. Men allvarligt, allt var inte super. Jag foredrar ju helt klart det is going on pa the high school. For ja, de ar battre helt enkelt. ;) Men snart borde det val vara dags for en band konsert har, for nu nar the middle school har haft sin sa ar det val sakert i borjan pa nasta vecka.

Idag var vi tvugna att lamna in vara bestallningar infor graduation. Ni vet, cap and gown, tassel, inbjudningskort och massa annat. Men eftersom vi har bade Trias och Ariels caps and gowns hemma sa ska jag nog lana en istallet for att kopa in egen. Och sa bestallde jag min tassel, det ar den grejen som hanger ner fran hatten pa graduation. Ni vet? :P Det ar i alla fall valdigt viktigt. Och sa bestalld ejag mjukisbyxor och en sweatshirt dar det star Senior 2010 pa. Jag alskar dem! Snyggt att matcha ocksa. ;) Vi fick kladerna redan nar vi lamnade in vara bestallnignar sa nastan alla senoirs bytte genast om till dem. Jag tog pa mig sweatshirten och kande mig skitsnygg, haha. Love it!

Idag ar det fredag! You gotta love it. Jag vet inte om jag har berattat det, men vi ar utslangda ur biblioteket tills efter jul! Det suger verkligen, sa istallet for att sitta i biblioteket sa maste vi sitta i cafeterian. Det SUGER. Mr Pearson fick nog en dag nar vi skrattade lite for hogt. Han maste ha haft en dalig dag eller nagot for vi var inte sa himla hogljuda. Gaaaah, jag vill verkligen inte sitta dar inne, men what to do. Just nu sa har jag digital imaging och det ar lagon slappt. Ibland ar blogg.se nedstangt, men ibland sa har jag tur och kan komma in. Vi haller i alla fall pa med en almanacka for 2010. Jag ar inte helt klar, och den ska vara klar pa onsdag nasta vecka. Men jag loser det pa nagot satt. It's Friday! Jag kan inte riktigt koncentrera mig sahar pa eftermiddagen. Later guys!


Guinnas kor.

  


Snow Day

Konserten i måndags gick fint. Jag fick tyvärr ingen bra video när vi sjunger men jag lägger upp en video från när swing choir uppträder. Så himla bra de var eller. Jag tror jag ska gå med nästa termin, verkar så himla roligt! Anyway, när vi kom till skolanen halvtimme innan konserten så bytte vi om till våra kläder och sjöng igenom låtarna en gång. Först ut på scenen var chamber choir, vilket är en lite mer avancerad kör än concert choir där jag är med i. Nästa termin ska jag ha chamber choir istället, känns lite seriösare om man säger så. Så de sjöng några låtar innan det var våran tur. Vi sjöng låtarna Calypso Lullaby, The Snow Carol och As Long As There's Christmas. Det gick väldigt bra tycker jag nog, bättre än väntat. Sedan var det dags för swing choir och det var bara så himla roligt att se dem! Grymt härligt. Selena är med och jag känenr flera andra också, så det hade verkligen varit kul! Enda nackdelen... de tränar 6.55 - 7-55 på tisdagar och torsdagar. Jag känner i och för sig att min sömn är värd en hel del så vi får se. Men å andra sidan... det är ju once in a lifetime det här. Just nu så lutar det mot att jag går med. Yeey! :)

I tisdags så hände det väl inte så mycket får jag väl säga. Förutom att det började snöa som sjutton under dagen! Så det gick massa rykten om att vi skulle ha en snow day dagen efter. Allting lutade mot det och tydligen så skulle en snöstorm dra in över hela Wisconsin. Sagt och gjort, på kvällen så började det snöa mer och mer och sedan så snöade det non-stop långt in på dagen efter. Så mycket snö som vi vår som mest på västkusten där hemma fick vi alltså under 24 timmar här borta. Det är grejer det ni. Så idag hade vi alltså snow day och i stort sätt hela dagen gick åt till att städa inför en liten julfest som Selena ska ha för några kompisar på lördag. Jag ska ju också vara med men det är ändå hennes fest. Så hon har gone crazy här ett tag med städnignen, haha. Det är bara att lyda, ingen idé att protestera. Du har ingen chans... Haha, nej så allvarligt är det kanske inte. Men inte långt ifrån. ;) Så vi var ute i snön också. Det var väl nästan så att de drog ut mig, känner att det kanske inte är lika kul somd et en gång var att leka i snön. :P Men anyway, mot slutet hade vi roligt. Jag älskar mina värdsystrar, det kunde inte ha blivit bättre. :) Så nu när den första riktiga snön är här så kommer vi antagligen inte se bar mark innan mars-april. Guinna berättade för mig om Ocontos fyra årstider: nästan vinter, vinter, mer vinter och vägarbete. Hahaha tyckte bara det var så roligt. :P


Chamber choir


Concert choir och mig fjärde från vänster på främsta raden.


Swing choir.







Christmas Shoes

Det här är ju bara den sorgligaste låten jag någonsin har hört. Lyssna och gråt en skvätt.


Kyligt

Jaha, då kör vi igen. Hade verkligen ingenting att skriva i början av veckan. Verkligen ingenting. Och sedan så sprang dagarna bara iväg så nu får jag helt enkelt köra en uppdatering för slutet av veckan.

I torsdags så var det den första girls basketall game. Så först så åkte familjen och tittade när Selena spelade. Vi förlorade den dock, lite surt kanske. Efter det så åkte Marlene och jag till the high school och kollade på varsity tjejerna. Så himla bra är de ändå. Självklart så vann vi också! Do Devils! :D Jag älskar att gå på matcherna, så himla kul att bara chilla runt med alla människor. You gotta love America. Jag vet inte riktigt om det är en hemmamatch nästa vecka eller inte. Hoppas det! Haha. Hm, well i fredags kväll så hade jag och en kompis filmmaraton. Jag kom hem en aning för sent *host host* 2.30 vilket slutade med att jag istället för att komma hem lite när jag vill så har jag nu en curfew vid midnatt. Så himla kul eller. Gaaah. Men i alla fall, och om jag kommer hem efter det så blir det antagligen utegångsförbud. Det skulle jag ju aldrig få hemma i  Sverige men det är så det fungerar här. Jag antar att det bara är att acceptera, haha.

Lördag, lördag, lördag. Jo, jag väcktes kl. 9 (inte alls underbart när du gick och la dig kl. 3) och började direkt att baka svenska kakor till EF Christmas Party som började kl. 12. Visst blev de bra, en aning knapriga kanske (nej nej, jag glömde dem inte i ugnen några minuter för länge. De ska vaaara så, haha) men det uppskattas säkert av vissa. Det var väl en helt okej julfest. Jag kan inte påstå att julstämningen infann sig sådär otroligt mycket, men det kommer säkert. När vi kom dit så åt vi, sedan så var det dags för pepparkakshustävling (ett väldigt långt ord som jag inte brukar skiva, hehe). Vi blev indelade i lag och när husen var klara så trodde vi att de skulle rösta på det finade huset. Oh no, de skulle bara lottas ut. Ja men hallå liksom. Så mycket för gingerbread house competition liksom. Anyway, efter det så skulle det delas ut presenter. Alla som ville ha en present var tvungen att köpa något för 5 dollar och lägga på ett ord. Sedan så drogs det nummer och när ditt nummer drogs så fick du gå och hämta en julklapp från bordet. Jag fick choklad, hehe. Vi åkte väl därifrån någon gång efter 15 skulle jag tro, och då åkte vi och utforskade ett sprillans nytt Shopko utanför Green Bay. Det luktade till och med nytt. Där hittade jag ÄNTLIGEN en vinterjacka. Det jär ju verkligen behövas snart, det börjar bli riktigt kallt! Jag snön har ju inte ens kommit än, jag har ingen aning om hur jag ska överleva vintern. Jag är helt seriös. Det kommer bli svinigt kallt, haha.

Lördag kväll så var det dags att klä granen! Hur kul som helst. :) Marlene kom hit och hjälpte oss, och skulle sova över också. Men den här granen ser verklgien helt annorlunda ut mot de granarna som vi har i Sverige. Vi klär våran gran med julgranskulor i en eller två olika färger och sedan glitter och en stjärna i topp. Här så har vi varken kulor eller glitter. Granen är full av olika små figurer som är personliga med en liten historia bakom. Så alla mina världsystrar har sina egna julgransdekorationer som de har fått vid olika tillfällen. Hur mysigt som helst. Så de har liksom samlat på sig alla de här olika små sakerna och har en stor låda var med massa  grejer. Och de samlar på olika saker, Ariel samlar på nallebjörnar, Selena på änglar, Tria på tomtar och Guinna på pepparkaksgubbar tror jag bestämt. Så du kan bara stå och titta på granen i en evighet och hitta nya små saker som du inte har sett förrut. Och alla julgranar här är väldigt tjcka, eller fylliga är kanske ett bättre ord. Jag tycker alltid att man ser stammen på de granar vi har hemma. Inte här inte. Jag tycker verkligen att de påminner om granar från Disneyfilmer. Tänk bara på Piff och Puff på julafton. :) Medans vi klädde granen så åt vi kex och drack egg nog. Det är deras juldryck, antagligen som våran glögg (som jag verkligen saknar så himla mycket!!!). Jag sa att jag tyckte att det snakade helt okej men nej det gjorde det inte. Det var ju hur sött som helst! Jag kunde inte ens dricka upp det! Hm, vi får väl se om jag slipper undan den här julen. Tveksamt.

Anyhow, Marlene sov över och vi låg och pratade om allt och inget till kl. 2 då vi hörde att mom och Selena vaknade och skulle ut med tidningarna. Hehe, då känns det skönt att bara kunna vända på sig och somna. Dagen efter så väcktes vi kl. 12 och då hade mom gjort french toast till frukost. Om jag inte miss fel så heter det fattiga riddare på svenska. Gott var det i alla fall med maple syrup på och lite vaniljyoghurt brevid. YUM! Tanken var att vi skulle ha några över så vi kunde äta innan skolan i början av veckan. Men vi åt upp allihop, det är inte alltid så lätt att spara, hehe.


Hm, tydligen sa sparades inte det har inlagget igar kvall sa jag far helt enkelt fortsatta nu nar jag har study hall. Efter frukost vid 1 sa akte vi till Ripon for att titta pa Ariels julkonsert. Hennes kor ar nagot battre an min kan man ju saga. Jag ska ha min konsert pa mandag kvall och det ska ju bli ganska kul. Nagot som inte ar kul ae ju att manga i min kor itne bryr sig om det latar bra eller ser bra ut. Jag stor mig en aning pa det maste jag saga. Men men, jag ska forsoka fa nagon att filma lite sa att jag kan visa er. We'll see...
Ikvall ar det som sagt dags for konserten och jag lovar er lite bilder och lite uppdatering.


Pa julfesten.


Klar julgranen.


Familjen.


Varan julgran.


Ariels julkonsert.


The Phantom of the Opera...

...is there, inside your mind. Jag vet inte om jag har nämnt det, men vi har tittat på The Phantom of the Opera i franskan ett tag nu. SÅ HIMLA BRA FILM! Och jag är typ besatt av musiken och spelar den om och om igen här hemma. Innan idag så sjöng Guinna och jag både Phantom of the Opera och Disney när vi skulle flytta all potatis från garaget till källaren. Mer sång än jobb måste jag nog erkänna. Jag tänkte i alla fall dela med mig av en sång från filmen och om jag känner mig rätt så kommer det nog en till inom en snar framtid. Enjoy!




Hahahahaha, vänner! Jag måste bara dela med mig av ännu ett otroligt roligt minne. Innan idag när Guinna och jag sjöng som mest så sjöng vi denna låten också, vilken ni säkert har hört förut. Men Så upptäckte vi en helt hysteriskt rolig bakrundsröst genom större delen av låten och det var ju bara för mycket! Vi skrattade så vi fick ont i magen. Härliga tider! Haha :D Ni kanske förstår vilken jag menar, han sjunger liksom ya ya ya i verserna. Hela grejen blev bara så himla rolig.


RSS 2.0