Happy Halloween

Nu var det ju några dagar sedan jag uppdaterade men jag får väl börja där jag slutade förra gången. Jag fick ju in ett litet inlägg när jag var hemma hos Laura. :P Anyway, vi väntade på Koty tills kl. 21-21.30 sågot sådant. När han kom så hade han med sig 6 paket popcorn. Niiiice. Vi hade även varit iväg och köpt godis och dricka, så vi hade så vi klarade oss. ;) Så då slängde vi oss allihop på madrassen som vi släpat ner och lagt framför soffan och så låg vi där med filtar och kuddar. Mys! :) Vi börjad med Landet för längesedan, och Laura somnade med en gång, haha. Efter det så såg vi på Ringaren i Notre Dame. Så himla bra film det är eller? Jag hade inte sett den på hur långe som helst, men det var en av mina favoritfilmer när jag var liten. Och ärligt talat, Esmeralda är fortfarande min idol. I'm just saying. :P Jag tror Marlene somnade under denna filmen också, haha "och så var de bara två". Vi bestämde oss i alla fall för att sätta på Herkules. Men det blev till slut för mycket för både Koty och mig och vi somnade efter halva filmen, hehe. Vaknade till eftertexterna och då var klockan 2.30. Koty var tvungen att köra hem, för han skulle inte sova över. Men jag somnade om men väcktes av ett sms kl. 10 dagen efter. Hade ju inte haft något emot att sova några timmar längre kanske. :P Men i alla fall, Laura, Marlene och jag låg och slumrade till 11 ungefär och sen bestämde vi oss för att vi ville se Snövit. Sagt och gjort. Hur mysig är inte den filmen då? Så himla söt. :) Efter det så bakade vi muffins till frukost. :) Laura körde oss hem sedan när hon skulle hem till sin pojkvän.

När jag kom hem så var arbetet i full gång. Molly (Mom's kusin), Laura, Mitchell (sysslingar) och Laura's kompis var hemma hos oss och de var alla i full gång med att gräva upp all potatis i grönsakslandet. And believe me, jag har aldrig sett så många potatisar på ett och samma ställe. Haha. :P Mitt jobb blev att svätta potatisarna med vattenslangen, för de var alldeles leriga efter allt regn som vi hade dagen innan. Hela grönsakslandet var som en stor lerpöl nästan, haha. :P Så jag hade ju lite tur att jag fick stanna på gräsmattan. Efter att jag hade tvättat dem så bar vi in dem i garaget där de får ligga och torka. Jag har en bild längre ner på all potatis och morötter som vi tog in.

Vid 18 så åkte Selena och jag till Trail of Terror. Det var bara att klä sig varmt och svart så att man inte skulle synas så lätt. När vi kom dit så fixade de sminknig och hår och så hittade jag en zomiedräkt som jag tog på. Det var Selena, Kelly, Marlene och jag som skulle vara i labyrinten. Så vi var väl lite zombie-aktiga tycker jag nog. Om jag inte har sagt det innan så betalar folk för att gå Trail of Terror och vårat jobb är att skrämma dem. Årets tema var fobier, så det fanns stationer som labyrint, dockor, clowner, begravd levande, zombies och massa annat. Det var hur kul som helst, jag är glad att jag gjorde det.


Marlene och Laura.

'
Frukost.


Trail of Terror. Kelly, Selena, jag och Marlene.


All potatis som vi grävde upp.

Disney

Ikvall ar det Disney movie night som galler. Efter skolan sa akte Marlene och jag med Laura hem och vi har chillat har fram tills nu. Nu vantar vi bara pa Koty som ska komma hit vid 21. Vi har tjugo Disneyfilmer som vi ska valja pa och sa har vi kopt godis och dricka. Vi ska alla sova har ocksa. Kommer bli mys! :) We're ready!

Höst

Tiden springer iväg från mig, I'm telling you. Skolan rullar på som vanligt, vi går bara i skolan i tre dagar denna veckan. Så efer imorgon så är det långhelg! Göttans. Jag har en hel massa saker planerade dessutom. Imorgon efter skolan så åker Marlene och jag hem till Laura och senare på kvällen så kommer Koty också. Vi ska ha en Disney movie night. Så vi ska sova över där allihopa. Kommer bli awesome. :) På torsdag har jag nog inget planerat på dagen vad jag vet, men på kvällen så är det Trail of Terror, den enda dagen där jag kommer kunna vara med. Lite tråkigt, men jag får satsa allt på den kvällen istället helt enkelt. Jag ska verkligen försöka ta lite bilder, för jag vill så gärna visa er. :D På fredag så skulle jag egentligen till Trail of Terror men istället så ska jag se TAKING BACK SUNDAY! Hur grymt är det inte? I'm so freakin' excited! På lördag är det halloween vilket innebär trick or treating! Ska man göra det så ska man göra det i USA, right? På kvällen så ska jag på ett birthday party till en tjej som heter Ashley. Det blir övernattning med massa tjejer, ska bli grymt kul! Jag tror  jag känner nästan alla som ska dit, Marlene, Alyssa och Selena är bjudna också, de vet ni väl vilka de är i alla fall. :)

På tal om halloween, nästan alla dekorerar sina hus nu med pumpor, gravstenar, spöken ja allt som du kan tänka dig. Vissa hus måste jag erkänna går lite över styr. Lagom är bäst har jag hört. ;) Nej men det är verkligen något helt annat än i Sverige ska jag säga. Jag har aldrig sett folk som dekorerar såhär mycket innan. Och tydligen så får man bara gå ut på trick or treating mellan en viss tid. Och man får bara knacka på hos de hus där ytterlampan är tänd. Massa regler hit och dit. :P När jag gick på bus eller godis så gick vi bara när alla var klara och det var mörkt ute och vi knackade på på alla hus som vi kände för. No big deal, haha.

Anyway, jag hade väl inte så mycket att berätta den här gången. Men nu kommer det väl hända lite under denna långhelgen, så jag ska försöka uppdatera så snart som möjligt.
Och Anna är i Jordanien. Kände bara att jag ville berätta det, men avundsjuk det är jag aldrig.

What you say

Bra låt som har spelats här ett tag nu. :) Fast jag gillar egentligen inte rappen (om det nu är ett ord :P) i mitten, men jag kan leva med det för början och slutet är så bra. (A)


Pumpkins

Ja då var det väl dags för en liten uppdatering igen då. I torsdags hade jag min sista cross country-träning. Känns tråkigt men skönt på samma gång. Jag kommer sakna träningen och den sociala biten. Men samtidigt är det skönt att det är slut så man har mer fritid, man har ju inte kunnat hitta på så mycket efter skolan liksom. Vi sprang till Kaley A's och blev bjudna på glass, inte illa. En liten kaboom med brownie, maha. Men allvarligt, vad tänker jag med? Jag sprang i shorts och sweatshirt. Det var inga problem när vi sprang dit, för jag blev ju varm när jag sprang. Men när vi var tvugna att gå tillbaka medans vi åt glass, INTE LIKA VARMT. Gaah vintern närmar sig, that's for sure.

I fredags så slutade vi kl. 1, vilket var väldigt gött. Alla lektioner var bara en halvtimme hela dagen. Det är inte som i Sverige att man bara skippar de sista lektionerna om man slutar tidigt, utan man måste ha alla lektioner ändå, så de kortar der dem istället. Så efter skolan så åkte Marlene, Alyssa och jag hem till Alyssa. Aaaah hon hade fyra små underbara kattungar hemma hos sig! Så himla söta! (Guinna och jag försökte senare övertala mom om att vi helt klart behöver en kattunge, men hon tyckte att fyra katter var tillräckligt). Vi chillade hemma hon henne till cirkus 16.30 då Koty, Michael och Allyssa hämtade oss och vi åkte in till Green Bay. Marlene, Alyssa och jag ville shoppa, vilket de andra av någon anledning inte ville, så vi sprang runt i alla affärer medans de andra gjorde något annat, haha. "Vi vägrar låta er shoppa i mer än tre timmar!" He-he. Vi kom också på vad vi ska klä ut oss till på halloween. Vi tre ska vara björnligan från Kalle Anka om någon vet vad jag menar. Så vi köpte likadana randliga t-shirtar som vi ska ha. Vi hittade inga masker dock, det hade ju varit pricken över i:t alltså. Men men, vi får leta vidare, vi har ju ett tag kvar. Kl. 9 så drog vi oss bort till bion där vi dåg The Invention of Lying. Ganska rolig måste jag säga, den hade sina stunder. :) Efter filmen så drog vi till Walmart och sprang runt där ett tag innan vi åkte hem. Kom inte hem förän kl. 1 men kul var det. :)

Lärdag... Jo, vad ger en bättre start på dagen än American pancakes? Oslagbart. Vi började även skära våra stora pumpor i lördags. Eller vi hann bara med att få ut innehållet, för jag var tvungen att göra mig i ordning inför EF:s halloween fest. Som jag sa innan så klädde vi ut oss till björnligan, eller vi var ju bara två av oss där, men i alla fall. :P Tom och Ann hämtade upp mig och så åkte vi och hämta Leo också. Som vanligt fanns det mycket mat, och jag spelade Rockband för första gången. Galet kul, men jag är verkligen inte bra på gitarr, håller mig till trummorna. ;) Vi gick även en haunted walk. Alla var uppspelta och dåg fram emot att li skrämdra. Men det hela gick ut på att vi gick runt i skogen och letade efter godis som de höngt upp i träden. Läskigt värre. :P Sedan lev det lite mer Rockband och sedan prisutdelning för bästa utklädnad. Och kan man tänka sig, Marlene och jag fick dela på tredje platsen! Inte dåligt va? Sedan satte de på en skräckfilm som man kunde se om man ville, självklart ville vi det, he-he. People under the stairs hette den. Lite konstig måste jag säga, lite sådär-bra. Påminner mig dock om Motorsågsmassaken vilket inte alls var en trevlig upplevelse, haha.

Idag söndag så fortsatte vi med våra pumpor som äntligen fick ansikten. Det var kul, vi har en hel del små pumpor kvar som vi antagligen kommer göra någonting med också. De som vi gjorde nu var verkligen galet stora. Pratade med familjen idag också, det var två veckor sedan nu, eftersom jag var i Chicago förra helgen. Och det var TRE veckor sedan jag pratade med mamma, för hon var inte hemma förra gången. Jag börjar redan tappa svenska ord. Det hände flera gånger att jag ara ville dra till med ett ord på engelska. Läskigt, för det är bara oktober. Det känns liksom mer naturligt att prata engelska nu och det är ju lite skrämmande. Mom gjorde en pineapple upside down cake idag. Det var faktiskt för Guinnas födelsedag, men den var lite försenad bara (eftersom hon fyllde år i September). Men bättre sent än aldrig heter det ju. Jag har inte ens valt min tårta än, så det känns ju ganska bra, haha. Jag ser fram emot nästa vecka då vi bara går i skolan tre dagar, och på fredag så ska jag på konsert! Jag är taggad till tusen!! Maaawaa.


Svininfluensan

Oh yes. Svininfluensan har kommit till Oconto. Det började för några veckor sedan när en tjej som heter Amber var den första som fick den. Nu är var och varannan människa föskyld här och det är några fler som har verit hemma på grund av att de fick svininfluensan. Jag känner inte att det är något som jag är särskilt lockad av. Jag visste egentligen inte riktigt vad det innebar innan, men nu har jag fått det förklarat det för mig. Det är som en allvarlig förkylning, och den dödar väldigt sällan. Det är bara om du har ett väldigtsvagt imunsystem, som bebisar och gamla människor. Anyway, vi får se om jag slipper undan.

I tisdags så blev alla elever och lärare kallade till aulan under 3rd hour. Det var en kvinna som var där som skulle prata om droger, för hennes son dog av en överdos för tre år sedan. Det var inte så att han var värsta junkien, utan det bara hände. I alla fall så var det hon berättade jättehemskt och väldigt känsligt så jag var hela tiden nära på att börja gråta. Tills hon började prata om hur det skulle kännas för oss om någon familjemedlem eller nära vän dog. Så brast det och tårarna bara rann. Nu känns droger bara ännu mer motbjudannde än innan, ni skulle ha hört henne, det var så hemskt.
Träningen efter skolan var kul! Ms. Salewski hade satt ut kort över hela stan som vi skulle samla in. Vi delade in oss i olika grupper och varje grupp skulle leta efter sin egen färg på korten. Så på varje kort så stog det var vi kunde hitta nästa kort. Jag sprang med Lexie, för vi är på samma nivå. Det ver kul att faktiskt ha en anledning att springa, haha. :P Ariel är hemma denna veckan för hon har fall break, så hon hämtade mig efter träningen  och vå åkte och handlade. Jag passade på att köpa shampoo och balsam från John Frieda för 5 dollar styck. Det tycker jag ändå var en bra deal. Betydligt billigare än i Sverige i alla fall! Samma med conversen jag köpte, 40 dollar är liksom 280 spänn.

Det regnade hela dagen igår men vi hade ingen träning i vilket fall. Marlene följde med mig hem efter skolan, men först var vi tvugna att stanna till vid the pharmacy för mom skulle hämta ut någon medicin till Guinna som är sjuk här hemma. På the pharmacy så kan man nog hitta i stort sätt allting, och så även godis. Vi blev så sugna när vi gick där och väntade så köpte m&m's, mini oreo's och sura maskar. Det satt inte helt fel. Men vi åt det mesta efter middagen då vi delade med oss till Guinna, Selena och Ariel. Vi hade kul här hemma och hon blev så glad att hon fick träffa alla våra katter. Hon saknar sin katt hemma i Norge och har ingen i hennes värdfamilj. Men jag kan ju dela med mig lite, jag ha rju fyra. :P

Idag hade jag min sista cross country träning ever! Vi sprang till Kaley A's och så fick vi välja vilken glass vi ville som skolan betalade för oss. Inte illa, inte illa. Jag tog en kaboom med brownie, yummie! Men ibland undrar jag vad jag tänker med. Det är oktober och det är kallt. Ändå så väljer jag att springa i shorts och sweatshirt. Det var inga större problem att spring dit. Man lir ju varm när man springer, men herregud. Att gå tillbaka till skolan samtidigt som vi åt glass var inget att rekommendera. Kallt som sjutton var det, mina ben var alldeles röda och jag fick den där stickade känslan i låren om ni vet vad jag menar. Då var det skönt att komma tillbaka till skolan och sätta på sig mjukisbyxorna. Bättre sent än aldrig, eller? Jag kommer tjocka till mig nu i vinter. Jag tror verkligen det. Även om jag försöker äta nyttigt så kommer det gå åt skogen för Mr. Pearson ger Marlene och mig choklad vaaarje dag. Och det är ju inte så att du säger nej då eller? Antingen så slänger han var sin chokladbit till oss i början av lektionen eller så går vi in till hans klassrum under study hall. Vi brukar hänga i hans rum och prata, för han har alltid så många historier att berätta. Hur kul som helst. :D Han är 61 år och tydligen så ska han börja läsa på college igen, några kurser "just for fun". Han visade oss och jag har för mig att det handlade om fiskar eller nåt, haha.

Vet ni vad jag fick reda på idag? När någon frågar "do you want to go out with me?"  så betyder det ungefär "får jag chans på dig?". Och jag tyckte bara att det var så gulligt, för det funkar väl inte ritkigt så i Sverige. I alla fall inte i min ålder. Men jag kunde inte riktigt fatta att de fortfarande gör så här. Jag frågade henne liksom vad de gjorde på sin date, men så sa hon att här så är det mer ett sätt att säga "vill du bli min pojkvän/flickvän?". Gulligt. :P

Här är det jag köpte i Chicago:
Bilder

Här kommer några bilder från Chicago. Enjoy! :)
Mat

Det jag saknar mest just nu ar svensk mat. Riktig mat, lagad mat, HUSMANSKOST! Den senaste tiden har jag bara kant mig sa trott pa all ost, socker och fullkornsbrod som knappast har mycket fullkorn i sig. Jag har precis gjort ett quiz i digital imaging sa under resten av lektionen kommer jag sitta och dreggla over bilder pa svensk mat. Google I love you.


Mat

Det jag saknar mest just nu ar svensk mat. Riktig mat, lagad mat, HUSMANSKOST! Den senaste tiden har jag bara kant mig sa trott pa all ost, socker och fullkornsbrod som knappast har mycket fullkorn i sig. Jag har precis gjort ett quiz i digital imaging sa under resten av lektionen kommer jag sitta och dreggla over bilder pa svensk mat. Google I love you.


Hemma från Chicago

Det kanske är läge att berätta lite om helgen i Chicago. Eller jag har en känsla av att det kommer bli ett ganska långt inlägg. Men det får ni leva med helt enkelt. Ann hämtade upp Marlene, Leo och mig efter skolan i fredags. Då hade hon redan varit uppe och hämtat Eleonora. Sedan åkte vi till Green Bay där vi mötte upp resten av utbytesstudenterna. Vi bytte bil till en större minibuss nästan, så att alla skulle få plats. Jag tror att det var två eller tre bilar fulla med utbytisar som åkte ner mot Chicago. Fyra timmar tog det, med ett stop på Subway för middag. Men det gick ändå ganska fort. Anna, den andra svenskan, och jag hade kul när vi letade upp svenska låtar på våra iPodar. Och vi citerade Björn Gustafsson hela helgen i princip. Härliga tider. Benjamin! Hoho... :D
Hotellet som vi bodde på var helt okej får jag väl säga. Vi var tvungna att bo fyra stycken i ett rum med två queen size sängar. Men det var okej ändå. :)

På lördagen så var vi tvugna att gå upp vid 7 så att vi var redo att åka vid 8. Ja men hurra. :P Alla var väl lite småsega sådär, men sedan så delade de in oss i grupper beroende på vad vi ville göra under dagen. Vi var ett gäng som hade valt Shedd Aquarium. Vi bodde inte i downtown Chicago, utan vi var tvugna att åka tåg i 40 min in till O'Hare Airport. Sedan gick alla till den aktivitet som de ville, men varje grupp hade en vuxen med sig och vi hade Debbie. Hon var ju bara för härlig om man säger så. Vi tog bussen dit och när vi om fram så var kön till entrén jättelång, men Debbie var smart. Vi gick in bakvägen som egentligen var till för folk med barnvagnar. När hon sa timm dem att hon hade en grupp med utbytesstudenter så släppte de in oss. Awesome. :P Inne på Shedd Aquarium så tittade vi på en show som hette Fantasea. Det var med delfiner, sjölejon, pingviner och lite andra djur. Det var kul att se men jag måste ändå säga att det inte är mycket som slår Kålmården. Efter det så gick jag och Anna runt lite innan vi hittade Debbi i kön till 4-D filmen. Inte 3-D mina vänner, utan 4-D. Det var ganska kul ändå, det var en film om jorden och djur typ. Så vinden blåste och vi fick vattenstänk i ansiktet. Och när det kom möss krypande mot oss så kände vi något som rörde sig vid benen, haha. :P
Vi var tvungna att lämna akvariumet vid 15 för vi skulel träffa de andra vid Sears Tower vid 16. Så det var bara att kliva på bussen igen och köra lite sightsing genom Chicago. Sedan sprang vi runt och letade efter rätt ingäng där vi skulle möta de andra. När vi till slut hittade dem och gick in så visade det sig att det var 1,5 timmes kö. Sa dom ja! Efter nästan tre timmar var vi uppe på toppen. Nu snackar vi väntetid. Men när vi väl var där uppe och fotade och tittade ut över Chicago så var det ganska häftigt ändå. Det började mörkna medan vi var där uppe så det var häftigt med alla gatlyktor och bilar. Om ni inte redan vet det så finns det glasboxar som man kan gå ut i på utsidan av Sears Tower. Så man gå ut i den och tittar ner på gatan. Så högt det är eller?! Men när man väl var där ute så tänkte man inte så mycket på det. Men ganska coolt ändå. :)

Efter the tower så tog vi bussen till Navy Pier. Jag trodde att det hela var utomhus, men så var det ju inte. Det var som ett litet köpcentrum fyllt med turistfällor, eller vad man ska säga. :P Och som i alla köpcentrum så fanns det ett food cort. Där är alla matatällen samlade på ett sälle. Så oftast så kan du välja på massa olika mat. Kanske kinamat, thai, italienskt, amerikanskt mexikanskt, ja ni fattar grejen. Så där åt vi i alla fall och kl. 21 så var det fyrverkerier utanför vid vattnet. Haha, många var röda, blå och vita. Amerikanerna är alltid stolta över sitt land, hehe. :P Efter det gick Anna, Joel och jag in och köpte kaffe på Starbucks och vid kl 22 så åkte vi därifrån. Då bar det av mot Hard Rock Café. Jag köpte inget men det var kul att var där. På väggen hade de Patrick Stump's kavaj! Han är med i Fall Out Boy och det tycker i alla fall jag var ganska coolt. :) Jag kan tänka mig att vi lämnade Hard Rock vid 23, men tro det eller ej, vi kom inte tillbaka till hotellet förän kl. 2.30. Snacka om att alla var mer döda än levande, vi hade ju alla varit uppe sedan 7.

På söndagen så gick vi upp och åt frukost och lämnade hotellet med alla våra saker vid 10. Och då var det dags för shopping! Det var ju nästan det alla hade sett fram emot mest, hehe. Så vi åkte till ett outlet köpcentrum en it från Chicago och där spenderade vi tre timmar och en hel del pengar. Jag hittade inte allt jag ville ha köpt, men jag kom hem med lite snygga kläder och ett par converse. Haha, mina gamla tygskor var så slitna så det var ett hål rakt över hela foten efter allt promenerade denna helgen. Jag hade visserligen ett litet hål innan, men den här helgen var droppen. Det blir väl till att slänga dem nu då. Men jag älskar redan mina nya vita converse, och varför i hela världen tog jag inte med mig mina svarta som jag har hemma? Jag har verkligen ingen aning. Vi åt lunch där, jag köpte en smoothie, och vi åkte därifrån vid 15. Så grymt härligt med shopping! Trots vissa strul med kortet så fick jag ju köpt lite i alla fall.

Hinner inte ladda upp bilder nu, men ska försöka göra det så snart som möjligt.

Chicago

Har kommit hem från mitt näst sista cross country meet ever. Jag gjorde min matteläxa, duschade och packade lite. Jag är galet trött.
Men jag åker till Chicago imorgon! Tom och Ann hämtar oss efter skolan och så drar vi iväg. Vi kommer hem igen på söndag.


Sanningar om USA

Okej, here we go again.
  • De spelar defenitivt bättre musik på radion här. Bättre kvalité helt enkelt och inte bara sådan där radioskit. ;)
  • Väldigt många går i mjukiskläder från topp till tå till skolan. Sweatshirts är ett plagg som alla, ALLA, har på sig. Även jag vissa dagar. Mne vadå, det är ju hur gött som helst. :P
  • Jag saknar modet i Sverige väldigt mycket. (det var väl kanske inte en sanning om USA, men jag ville bara få det ur mig.)
  • Amerikaner gillar verkligen heltäckningsmattor och har det i så många rum som det bara går. Mjukt ät det att gå på i alla fall.
  • Inga duntäcken här inte, i alla fall inte än. Folk här kör mer på lager av filtar. Kind of. Det är ganska mysigosi ändå.
  • M-Å-N-G-A patriotiska sånger. Jag säger bara oh my gosh. Jag undrar hur många sånger jag har hört om deras flagga sedan jag kom hit. De sjunger om allt som har med deras land att göra och där står jag och kan inte komma på en enda patriotisk sång från Sverige.
  • Testen är lätta! Än så länge har jag haft ett test i skolan, om man bortser från algebra. Det var i US History och det var lätt, man fick välja på fyra alternativ eller så var det sant/falskt. Jag klagar inte!
Det var väl det jag hade för den här gången. Imorgon är det cross country meet och på fredag åker jag till Chicago!

Let it snow

Först tänkte jag ta itu med en grej jag har tänkt på. Amerikaner kan verkligen konsten att vara onyttiga utan att ens veta om det. Låt mig dra ett exempel, när det står sallad på matsedeln i skolan tänker vi ju "ja men det låter ju bra", eller hur? Men låt dig inte luras så lätt. De överöser nämligen salladen med ost. Japp, eller jag vet inte om det är en Wisconsin "the cheese state" grej eller inte. Men amerikanskt är det i alla fall.

I lördags varnade de för att det skulle bli väldigt kallt under natten till söndag, så vi fick snabbt skynda oss ut innan det blev mörkt och plocka in alla pumpor och squash och lägga dem i garaget. Och tro mig, det blev inte gjort på två minuter. Vi har en hel del pumpor också! Holy cow. Vi ska använda många av dem till halloween och skära ut ansikten och grejer. Det komemr bli awesome, för vi har två eller tre riktigt stora! Jag längtar riktigt till halloween, vi ska gå ut på trick or treat. Bara för att vi kan liksom. :P
I söndags så var det set up för Trail of Terror hela dagen. Det startar nästa helg så allt var ju tvinget att bli klart. Vi åkte dit vid 12 och stannade till någon gång efter 16. Jag kände inte att jag var till så himla stor hjälp måste jag säga, men lite fick vi gjort i alla fall. Men jag kommer inte kunna vara med näst helg då det startar för den helgen är jag i Chicago! Det kommer bli så himla kul och jag är so excited. Det är en resa för alla utbytesstudenter i vårat område, för de som har missat det. Och jag kommer missa ännu en dag med Trail of Terror. För den 30:e ska jag på konsert med Taking Back Sunday! Hur awesome är inte det!?! Jag är freakin excited säger jag bara, det kommer bli så himla kul!
Och ja, igår kväll när jag skulle ta in Stella (det är min tur att ta in henne till källaren där hon sover) så rymde hon! I was freaking out! Här kommer jag hit och det första jag gör är att tappa bort deras hund. Jo men tjena. Hon var hur snabbs som helst och jag hade aldrig haft en chans att komma ifatt henne. Jag försökte att locka henne men som att hon skulle lyssna. Nope. Jag blev en aning panikslagen när jag plötsligt inte såg eller hörde henne längre, så jag sprang in till Guinna och bad om hjälp. Hon var dock inte lika panikslagen utan hämtade en pipleksak som Stella älskar. Som tur var lyssnade hon och kom springande, men tydligen hade hon lika gärna kunnat strunta i det och springa efter bilar istället. Herregud, haha. Snacka om att få dåligt samvete där va. Men slutet gott, allting gott.

Idag mina vänner har det i stort sätt snöat hela dagen. Japp, ni läste rätt. I OKTOBER. Det är inte rättvist säger jag bara (höhö, säger jag som ska bo i Wisconsin i ett år). Nej men jag antar att jag bara inte är van, jag brukar inte få uppleva snö den 13 oktober. Men det var inte snö som lade sig, utan det smälte när det nådde marken. Trodde vi ja! När jag gick och hämtade Stella nu på kvällen så såg jag att en del av snön faktiskt låg kvar i gräset. He-he. Och jag har hört att vi kommer få den värsta vintern på flera år i år. Känn på den du. :P Anyway, jag var ju inte direkt beredd på all den snön vi fick idag så jag tog inte med några mjukisbyxor att springa i på träningen. Och jag trodde väl att om det regnade eller snöade så har vi inomhusträning. Men oh no. Vi skulle springa the golf course run på 2,5 miles i det där vädret. Men eftersom jag inte hade lämpliga kläder så var det inte så lägligt för mig att springa. Så istället så åkte jag hem med mom och sprang en liten runda här hemma istället. Imorgon blir det deffenetivt mjukis och sweatshirt. Men det snöar väl kanske inte imorgon också. Eller i och för sig så ska man väl aldrig säga aldrig. Det är ju Wisconsin vi talar om. Nu är det bara två veckor kvar med cross countryn. Sedan är det typ fyra månader med basket. Inte för att jag ska spela tror jag, det har väl aldrig riktigt varit min grej. Trots att Mr. Porath är på mig varje dag, njaaa. Men jag ser fram emot att basketsäsongen börjar, för det betyder att vi slipper stå ute och frysa och titta på football. He he.


Här ser ni hur volleybollaget står när nationalsången spelas.


Såhär strå resten av publiken och sjunger, alla vända mot flaggan.


Jag vet inte om ni ser snöflingorna, men de är där.


Let it snow, let it snow, let it snow.


Mohawk

Hoho, well det finns inte så mycket att berätta för er för tillfället tror jag. Sorgligt men sant, allting flyter liksom på här. Men jag kom på en idé, om ni vill kan ni fråga något, all tmellan himmel och jord. Eller jag syftar väl mest på det som rör mitt high school year, men ni fattar grejen. :P  Bara kommentera så lovar jag att svara helt ärligt. Så det vore ju kul om så många som möjligt kommenterade och frågade, det gör det hela lite roligare om ni fattar. :P Så om jag får ihop tillräckligt många frågor så ska jag få in dem i ett inlägg senare.

Jag måste för övrigt berätta för er att nästan alla fotbollskillar har klippt mohawk. Jag skojar inte, det är verkligen sjukt fult. Det finns inte en människa som ser bra ut i det, kanske någon men i då fall är det ett undantag. Herregud, varför rakade de inte av alltihop istället? Det var tydligen någon kul grej som fotbollskillarna gör varje år. När jag såg det första gången så trodde jag det var något slagt skämt, men så dök det bara upp fler och fler, haha.


En ganska random bild, men jag kände bara för att dela med mig. Det här är cheese curds, små ostbitar. Det är väl ganska typiskt för Wisconsin tror jag med all ost som finns här liksom. Man äter det som snaks och det låter nästan som att man tuggar på plast när de är riktigt färska, haha.

21 GunsDen här låten är verkligen bra, och amerikaner gillar verkligen att spela låtar ofta och länge på radion. Det kan vara både bra och dåligt kan jag tala om. Men Green Day kan man ändå alltid lita på.

Droger och annat

Igår under algebra 3:e timmen så hörde vi en hund skälla. Jag tänkte inte så mycket på det förutom att det var lite udda. Men efteråt så fick jag reda på att det var en hund som hade sökt igenom skolan och letat efter droger, och hittat! Ja, de hade hittat extacy i en juniortjejs skåp. Och den här tjejen är i min keramikklass, och jag hade aldrig gissat att hon skulle ha droger. Men tydligen så ska 80 % av alla på min skola ha provat droger någon gång. Är inte det sjukt eller?

Vi fick våra cross country-kläder igår också, seriöööst mina mjukisbyxor är GIGANTISKA. Hoho jag ska aldrig lyssna på Selenas råd igen. Ms. Salewski sa att jag borde ta en storlek mindre för modellen är stor. Men Selena sa att jag borde ta den större istället. Ju större destå bättre typ. Big mistake. Jag ska tvätta dem i varmt vatten och sedan torktumla dem. Och får väl kanske sy upp dem också. Haha lite komiskt ändå, men hur skulle jag kunna veta hur modellerna var? :P
Just nu sitter jag och lyssnar på Breathe Carolina, Mr. Pearson brände en skiva till mig. Han har oftast på musik i sitt klassrum och en dag så visade han dem för oss och när jag sa att jag tyckte att de lät bra så sa han att han skulle fixa en skiva till mig. For your information så är Mr. Pearson 60 år eller nåt. Urskön. :P

IVi har väldigt roligt i study hall varje dag. Och idag hade vi kanske lite för roligt, och eftersom det fanns folk som skulle göra fysiktest i biblioteket så skulle vi vara extra tysta. Men då går det ju verkligen inte, eller hur? Och på något sätt så fick vi ett skrattanfall där och då tyckte min värdmamma att vi hade varit liiite för högljuda hela lektionen så då tyckte hon att jag skulle gå in till Mr. Pearson och lugna ner mig lite, haha. :P Där inne satt han och Laura och åt kakor. Det var ju rätt så chill måste jag säga. För jag fick ett sånt där anfall som bara inte går att stoppa. Imorgon så får vi tydligen inte sitta tillsammans, Marlene, Koty, Justine och jag. Det suger ju måste jag säga. :P Men jag håller på att bearbeta henne så att vi kan sitta tillsammans snart igen. Skulle ju bara vara sorgligt om vi inte skulle få det mer. Äh, det får helt enkelt ordna sig.
Idag var den perfekta dagen för regn! Det regnade i stort sätt hela dagen, vilket fick mig att hoppa högt av glädje. Idag var det nämligen 5 miles inplanerade, men istället så sprang vi i trappor. Det var helt okej måste jag säga om man tänker på vad vi skulle ha gjort. :P Jag trodde att vi skulle kunna övertala henne om att få spela ball tag precis som förra gången, men nej nej. Värst vad hon var bestämd idag. Vi har lyckats övertala henne förut. :P
Inte så himla mycket att uppdatera er om idag, allting börjar väl återgå till det normala antar jag. :P


Mitt skåp är det bedvid det med teckningarna. :P


Jag är numera expert på kombinationslås.


Jag och min senior skylt.

Homecoming

Jag kan ju börja med fredag, vi hade varnliga lektioner till efter 6:e timmen. Då gick vi allihopa till advisor group i en halvtimme. Men Mr. Ruekel hade ingen aning om varför vi skulle ha det och han hade ingen information till oss om något särskilt. Så vi satte på tv:n i klassrummet och kollade på Tom & Jerry. Kanske inte vad de flesta tjejerna hade velat, för det var en serie på mtv com varmycket mer intressant. Men det gick de inte med på, så man får ju inte alltid som man vill. :P Vid 14 så ropade de ut att alla skulle gå till idrottshallen för nu var det dags för pep assembly. Det gick mest ut på att få igång våran school spirit och det var tävlingar mellan freshmen, sophmores, juniors och seniors. Riktigt kul! Självklart så vann seniors alla tävlingar. ;) Vi var på topp och skrek och klappade händerna. Awesome! De ropade också upp alla höstens skollag, även cross country. Så jag fick gå ner dit framför hela skolan tillsammans med resten av laget. Respekt! :P The cheerleaders visade upp lite också och några av tävlingarna som vi gjorde var en när man skulle tejpa ihop sitt ena ben med någon annans och sedan springa. Hoho, kul. :P En annan var att man skulle slicka upp jordnötssmör från en glasruta samtidigt som någon annan gör det från andra sidan. Självklart så vann seniors det med. Och så utsågs även homecoming king and queen. Vi hade röstat tidigare i veckan, ingen av de jag röstade på vann, men ändå. :P

Efter skolan så var vi några tjejer som gick och ät pizza. Istället för att äta var sin pizza så fick vi fem megapizzor delade i små bitar. Så man kunde liksom äta lite från varje. Jag hade inte ätit pizza så förut i alla fall. Vi hade jättekul och vi satt där ganska länge tills vi bestämde oss för att vi ville ha godis, så vi åkte till Family Dollar. Vi gick runt där inne lite och väntade på Jane och Selena som var och släppte av en tjej hemma hos henne. Men så fick vi idén att vi borde åka till Pamida istället för Claire får 15 % rabatt där. Så vi drar iväg igen (hur underbart är det inte att de får körkort när de är 16??). Så vi drar runt på Pamida lite tills vi ser vad klockan är. Vissa var tvugna att åka till skolan för de var med i pep band och skulle spela på matchen. De måste iväg till skolan nu! Så de åker iväg och vi fem som är kvar åker hem till Claire och ser på tv och äter kakor. Sedan vid 19 så började den årliga homecoming football game. Det var kallt då på kvällen men med vantar, luva och kaffe så kan jag hålla mig någorlunda varm i alla fall. Efter halvtid så åkte homecoming queen åkte runt planen i en cab. Fint ska det va. Åh, och vi förlorade. :(

Så var det äntligen lördag! Upp kl 9 och duscha, sedan vid 10.30 så kom mom's kompis hit och hömtade upp mig och Selena för vi skulle åka och fixa våra naglar. Vi åkte in till Marinette där de har ett köpcentrum, både Selena och jag valde fransk manikyr. Hela grejen kändes väldigt lyxig, de fixade naglebanden, gav oss handmassage och hela kittet. Malin, nu har jag höga förväntningar när jag komemr hem. ;) Handmassagen var helt underbar måste jag säga! På väg hem så stannade vi till på Dairy Queen och köpte glass, eller blizzard's rättare sagt. Det var någon blandning av mjukglass och vanlig glass och så kunde man välja om man vad man vill eha för sort, det fanns land annat snickers, oreo, jordgubb, cookie dough, tropical och massa andra. Jag valde oreo. Yummie! Hon som vi åkte med är tydligen lärare på middle school här i Oconto och känner alla mina värdsystrar.

När vi kom hem så började vi göra oss i ordning lite smått. Selenas hår behövde lockas, vilket tar forever eftersom det är så långt. Så jag hjälpte till lite där. Sedan skulle tånaglar målas och hår fixas. Jag ändrade mig någora gånger men bestämde mig till slut för lösa lockar. Mitt håt är nästan omöjligt att locka! Jag har mjukt och glansigt hår så lockarna vill liksom inte stanna där! Det höll på att göra oss galna. Men med hårspray så är allt möjligt. Hehe, det slutade med att vi fick speedlocka det, ibland är jag väl en liten tidsoptimist kanske. :P Selena och jag gjorde i alla fall vårat smink tillsammans, vilket var kul, vi stod framför spegeln i mitt rum. :) Vid 16 så var det dags att åka, men innan vi åkte så stannade vi till hos grandma och papa för att visa oss och ta lite bilder. Jag var tvungen att gå till bankomaten inne i stan så jag skulle ha pengar till maten, så jag svingade med Selena in i mataffären där bankomaten är. Hallå, jag tänkte ju inte gå in dit själv med klänning, klackar och fixat hår. :P Alla vände sig om och log, och någon visslade. Hehe. :P En del av den gruppen som jag skulle gå med skulle mötas vid skolan och sedan åkte vi vidare till Kaylee's hus där vi tog en gruppbild. Sedan vidare till green Bay där vi åt på Texas Roadhouse. Jag åt en grilled chicken sallad, hur god som helst! Det fanns jordnötter på varje bord, sådana där som man skalar som man alltid såg på tecknade Disney-filmer. Det skalet kunde man bara slänga på golvet. Lite konstigt sådär, men det ver väl en del av deras image. Servitriserna började dansa line dance också en gång. :P

Sedan åkte vi tillbaka till Oconto och till dansen som började kl. 20. Vi hade jättekul och vi dansade hela natten lång. Eller i alla fall till 23.30 då den var slut. Då åkte vi, kanske tio pers till Amber's hus för hon skulle ha en bonfire där. Så vi satt där och snackade och åt s'more tills kl. 2 då Koty körde mig, Marlene och Brandon hem. Jag kom hem vid 2.15 och mötte mom och Guinna som precis hade kommit upp. De skulle ut med tidningarna så tidigt. Lite konstigt att jag precis skulle gå coh lägga mig medans de precis kom upp. :P Anyway, det var en väldigt lyckad dag.
Uppdatering

Så i tisdags var det hobo day, man skulle alltså klä ut sig till typ uteliggare. Det gjorde inte jag, jag kunde ha gjort det, men nej. Haha, men det var kul att se alla andra. Vissa går verkligen in för det! På lunchen så utsågs hobo king nad queen, och haha, det blev Josh som blev king. Och han hade med sig en kundvagn med massa skräp i. Hur kul som helst när hans kompis körde in honom i den på morgonen och han låtsades sova i den. :P
1:a timmen så hade vi study hall istället för choir, så då gick Emily och jag till Mr. Warner och frågadeom vi fick jobba med det vi höll på med i cerimics. Det fick vi, om vi var tysta, för han hade en annan klass. Sedan när vi väl hade caramics 5:e timmen så jobbade jag på drejhjulet igen. Efter halva denna terminen så ska vi ha gjort två cylindrar, vilket är jättesvårt! Än så länge har bara en cylinder blivit godkänd och den gjorde Emily igår. Men jag ska prova igen imorgon och hoppas på det bästa. Han säger att jag är jättenära att klara det helt själv, så förhoppningsvis så släpper det snart. :)

Sedan i English så ligger jag på A, vilket jag är grymt nöjd med. Som jag kanske har nämnt så har vi valt en bok var som vi håller på att läsa, och som vi senare ska skriva en rapport om. Men i alla fall, under varje helg så ska vi skriva i våran journal. Vi ska t ett citat ut det vi har läst och sedan svara på tre punkter om det citatet. På varje journal vi har lämnat in så har jag fått 10 av 10. Och förra veckan så frågade hon om hon fick kopiera det jag hade skrivit och ge det till de andra som en mall, för tydligen så hade vissa lite svårt för det här. Hallå eller? ^^
Efter skolan så var det cross country meet här i Oconto, så jag vi bytte om och gick ut. KALLT! När blev det såhär kallt egentligen?! Åh herregud, jag kommer förfrysa i vinter. Vädret har gått från varmt och skönt till blåsigt och kallt på bara några dagar. Men i alla fall, vi gick banan och den var inte så svår och sedan började vi värma upp. Dagen innan så ringde jag till mina IEC Tom och Ann och talade in ett meddelande att det vore roligt om de kom, vilket de gjorde också. De sa att de hade ett schema hemma så de hade tänkt komma i vilket fall. :) Jag är väl inte helt nöjd med min insats på det här meetet. Det känns som att det bara går sämre sedan jag svimmade. Jättekonstigt. Men Koty och jag har kommit fram till att vi suger på cross country. Och ärligt, det vi är inte ensamma om att inte riktigt satsa på löpning. Vad kommer hända med mig när cross country-säsongen är över? Jag kommer tjocka till mig rejält. :P

När vi var klara så åkte jag med Katie och Desiree hem till Desiree och pluggade franska. Eller jättemycket plugg blev det väl kanske inte, vi gick igenom glosorna en gång. :P Men mig gjorde det inte så mycket, jag pluggade inte mer på dem senare heller. För jag hade haft nästan allihop innan, grymt skönt. :P Sedan snackade vi mest tills de skjutsade mig tillbaka till skolan där Selena hade spelat match. Mom var där också, och vi skulle bara vänta på att Guinna skulle komma hem från sin bortamatch och sedan skulle vi åka hem. Volleyboll varsity spelade, så det var kul att se dem den lilla stunden i alla fall. :) När Guinna ringde så åkte vi hem

Onsdagen rullade på som vanligt. Ceramics gick sämre förresten. Jag jobbade på hjulet och den gjorde inte alls som jag ville. Galet svårt. Men jag ska banne mig lära mig det där. :P I English så gjorde vi ett quiz, det var svårt så jag är inte säker på att mitt betyg är lika bra längre. Men det är bara att lämna in lite extra credit-uppgifter så är man ifatt snart. :P Nu för tiden så sitter vi i bilioteket varje study hall, man får välja om man vill sitta där eller i cafeterian. Vi är några som alltid sitter tillsammans, det är lite kul sådär. Och min värdmamma jobbar i biblioteket så det är lite kul. Ibland kommer hon och säger till att vi måste vara tystare. Hehe. Så igår så gick Marlene, Koty, Ben och jag in till Mr. Pearson och fick kakor. Det är så kul, för han har en skrivbordslåda full med godis och kakor. Så det är egentligen bara att gå in och fråga om man kan få något. Han är sjukt skön, och han har alltid så roliga historier att berätta. ^^

Träningen var jobbig, vi var tvugna att springa long pd's. It's killing you! Efteråt så fick jag vänta i skolan i 45 min på att Selenas träning skulle sluta så att mom skulle hämta oss. Alla håller på att dekorera sina korridorer , så jag fastnade där hos dem. Det var inte många som hjälpte till och dessutom så kom vi seniors igång väldigt sent. Så det blev kanske inte så mycket med det. :P Sophmores korridoren är jättefin verkligen! Vid 17 sp hämtade mom oss och så hämtade vi Guinna. Vi åkte hem, jag tig en dusch, åt och pluggade lite. Sedan var det bara att åka tillbaka till skolan igen till the bonfire. Det var riktigt kallt när vi kom dit, trots att jag hade vantar. Och TILL SLUT så tände de på den och då drog sig alla mot värmen. Jättehärligt och det blev genast varmt, men det var riktigt kul att träffa folk och snacka med alla och så. Utan för skolan liksom. :) Vi stannade där tills kl. 21 då alla seniors var bjudna till Ms. Nichols där hon skulle ha en egen liten bonfire, bara för oss seniors. Där grillade vi korv, marshmallows och jag åt min första s'more. För er som inte vet vad det är så är det grillad marshmallow och choklad mellan två kex. Det var jättegott, men väldigt sött och det blev genast för mycket liksom. Men vad gör man inte för att få uppleva en ny kultur. ;) Kom hem vid 22.30 och jag ville bara göra en extra credit för English innan jag gick och lade mig, så jag smög ner i källaren där vi har datorerna och där även Stella, våran hund, sover på natten. Och eftersom jag vet vad Stella är fär hund så visste jag någonstans att hon inte skulle låta mig sitta här och jobba i lugn och ro. Mycket riktigt, hon börjar gnälla nästan med en gång. Suck. Om jag sitter kvar så kommer hon örja skälla och väcka alla, hon stör sig nämligen på ljus när hon ska sova. Hon vill att det ska vara helt mörkt. Så nehe, det var bara till att stänga av och sätta klockan tidigare på morgonen. Kul kul.

Idag var det prom gone wrong som tema i skolan. Det var ju ett ganska svårt tema så det var itne lika många som klädde ut sig, men de som gjorde det var riktigt roliga. Hahaha ni fattar inte hur många killar det var som hade klänning och peruk! Hur kul som helst ju, och dessutom så gick juitne klänningarna att stänga hela vägen på ryggen så det såg ju ännu roligare ut. Och det var ju inga mesiga klänningar heller, utan balklänningar modell äldre. :P Jag köpte en sweatshirt idag också, eftersom det är homecomingvecka så säljer de massa Oconto-prylar idag och imorgon uner lunchrasten. Så jag kände att jag böhövde något att ha på mig imorgon när temat är blue and gold, våra skolfärger. Köpte min biljett till dansen också, hade ju varit lite kul om om glömde köpa den va? Lyckat. Men nu var det ju inte så. ^^ Ingen träning idag, så det var ju skönt att komma hem lite tidigare. Vissa var ju så satsiga så att de sprang på egen hand. Pfft. Själv har man precis ätit glass, kändes mer som en aktivitet i min smak. ;) Hm, jag blev himla törstig av det där. Bäst att hämta lite vatten innan jag svimmar av uttorking.


Ceramics.


Vi får se vad det blir av det här.


Här inne har jag franska. Vi ser läraren och klasserna på tv-skärmarna.


Bonfire.

RSS 2.0