Fake an injury

Just nu har jag franska och vi jobbar pa datornerna medan lararen forhor oss pa glosorna en och en framfor en kamera och med en mikrofon i handen. Sa man tittar upp pa en tv-skarm dar hon filmar orden ett i taget och sa ska man svara i mikrofonen. High tec eller vad. ;) Jag tog ett smygfoto av varat klassrum igar som jag kan visa. Jag hoppas att jag kan ga in pa datorn ikvall, men det ar inte sakert, for ikvall ar det en bonfire vid skolan. I just love homecoming week! Idag ar det "fake an injury day" sa det ar jattemanga pa skolan som gar runt med kryckor, bandage, plaster och fake blood. Sjalv har jag ett plaster pa kinden och armen i en san dar grej som man har over ena axeln och som armen vilar i. Om ni forstar vad jag menar. :P Jag lanade den av Lauren i morse, for hon tyckte det blev lite jobbigt med den, for hon hade kryckor ocksa. Sa da tog jag chansen, fick lite brottom till bussen imorgon sa jag bara slangde med nagra plaster. Ska forsoka ta lite bilder senare. :) 

Tyvarr verkar det som att jag har fatt tillbaka min forkylning. Det suger rent ut sagt, tror jag fick den igar efter cross countryn. Ska beratta om gardagen nasta gang jag gar in pa datorn. Oh ah!! People are mean! Igar sa glomde jag mitt pennfack har i franskarummet 4:e timmen sa jag gick tillbaka efter 6:e timmen och da var det nagon som hade tagit min awesome och absolute favoritpenna och alla mina fargade blackpennor. Jag har raknat ut att det maste vara nagon i French I, for jag gick och kollade schemat for TRITON. Jag blev assur, och nu maste jag skriva med vanliga blyertspennor och inte med min underbara stiftpenna. :(

Spirit week

Japp, nu har homecoming week dragit igång. Förberedelserna inför dansen började redan i söndags när vi åkte in till Green Bay för att köpa det sista Selena och jag behövde. Jag behövde skor och både Selena och jag böhövde en väska av något slag. Så vi åkte in på eftermiddagen och första äffären som vi gick in i var ett skoparadis. Hyllor efter hyllor med skor. Holy cow. Efter en viss tvekan och 50 dollar senare så åkte vi till ett köpcentrum alldeles där intill. Jag hittade min lilla väska efter inte allt för lång tid, men för att hitta en väska till Selena så fick vi springa runt tills de stängde. Men vi hittade en i alla fall, och det är ju huvudsaken. Jag köpte även en foundation, om någon var intresserad. Så nu tror jag att jag är redo för homecoming, och jag är verkligen jätte excited!

Och som rubriken redan har avslöjat så är det spirit week denna veckan! Det innebär att man får klä ut sig varje dag efter ett visst tema. Såhär ser det ut på Oconto High School:

Måndag - Rockstar day
Tisdag - Hobo day
Onsdag - Fake an injury
Torsdag - Prom gone wrong
Fredag - Blue and Gold

Så idag hade vi alltså rockstar tema. Jag kommer ha lite problem med att klä ut mig tror jag, det är ju inte så att jag har tagit med mig så himla mycket kläder från Sverige överhuvudtaget. Så det är ju bara om jag hittar något här hemma som man kan använda. Som idag till exempel, det blev inte så mycket annat än ett rosa-svart skärp i midjan, svart ögonskugga och något tuperat hår. Lagom är bäst, less is more. Välj vad du vill. ;) Selena å andra sidan hittade en awesome paljettkjol med pajletthängslen. Om hon inte skulle haft den och om den skulle passat mig så skulle jag använt den. No doubt säger jag bara. Haha, busschauffören skrattade lite åt henne när vi gick på, men hallå, it's rockstar day!
Det var inte lika många som slädde ut sig som jag trodde, tyvärr. Men många som hade gjort det hade VERKLIGEN gjort det. Vissa var ju hur kul som helst. Åhh, de bästa var ju helt klart de fyra killarna som klädde ut sig till Beatles. Haha, på lunchrasten så spelade de till och med några låtar som de tagit med. Klockrent måste jag säga. Och Justine, som jag har digital imaging med, var inte dålig hon heller. Tydligen var det någon som hade sagt till henne att hon såg ut som någon i Mötley Crue. Och belive me, det gjorde hon verkligen. Peruk  och hela grejen, jag hade till och med svårt att känna igen henne när jag kom på morgonen. Det ska bli spännande att se vad alla hittar på imorgon när det är hobo day. Hobo fick jag reda på var som uteliggare ungefär, eller ja, ni fattar.

Det regnade en del under dagen så vi fick ha träning inomhus istället. Egentligen så skulle vi jogga den banan som vi ska springa imorgon när vi har vårat home meet. Vi skulle sätta ut flaggor och måla vita sträck längs banan. Men istället så spelade vi ball tag. INNE I SKOLAN. Haha, vi sprang alltså runt i koridorerna och lekte ball tag, vilket går ut på att man jagar och kastar bollar på varandra. Vi använde två bollar och där sprang vi runt och hade askul. Haha, jag sprang in till Mr. Pearson två gånger och gömde mig. Han är grymt skön, han spelar alltid asbra musik. Det var grymt, jag undrar dock om vi är tvungna att fixa banan imorgon innan det börjar. Vi får se.
Efter träningen så stannade jag svar lite i skolan, för då började folk dekorera korridorerna. Nu när det är spirit week så ska man dekorera sina korridorer efter vissa teman. Jag kan ju dela med mig av dem också. :)

Seniors - High School Football
Juniors - Alice i underlandet
Sophmores - Movie theater
Freshmens - Michael Jackson

Sedan så åkte Jane och jag iväg till Brothers Three där vi mötte upp resten av cross country laget för att äta spaghetti innan vårat home meet imorgon. Alla dess bread sticks är gudomliga! Vi bara skickar efter fler och fler brödkorgar, mehe. Sedan körde Jane Kylee och mig tillbaka till high school där jag skulle vänta på att mom skulle hämta mig och Selena. Selena hade stannat kvar där efter hennes volleybollträning och hon hjälpte till att dekorera deras korridor. Det ser verkligen riktigt bra ut i sophmores hallway! Hur coolt som helst, jag ska ta kort på alla sedan när alla är klara. Jag gick till min egen korridor för att kolla hur det gick för dem, och jag hittade några seniors där och frågade hur det gick för dem. Det gick inte alls tydligen, haha de har inte börjat än. Oh boy, vi får se hur det slutar. :P Sedan gick jag till klassrummet där de håller på med the yearbook för att säga att jag skulle vilja vara med. Jag var ju sjuk förra veckan så jag missade första mötet, så han sa att jag kunde komma in idag och så skulle han förklara lite för mig. Det gjorde han, och det verkar kul! Jag ska nog ha hand om sidan om utytesstudenterna (go figure). Jag tror Selena också har hand om den så då kan vi ju hjäplas åt. :)

Sedan åkte vi hem, jag duschade, och så bar det av mot skolan igen. För inte nog med att man får klä ut sig under spirit week, det är massor av aktiviteter efter skolan också. Så idag var det powerpuff volleyball som gällde. För de som inte vet vad det innebär så är det killarna som spelar volleboll medans volleybolltjejerna choachar. Det är ju ganska kul, eftersom killar inte har volleyboll som sport här. Men de var hur bra som helst och självklart så vann the seniors både mot the juniors och mot lärarna. Jag vet inte om det är någon aktivitet imorgon, men vi kommer även ha powerpuff footall, vilket är när tjejer spelar football och killarna choachar. Och vi kommer ha en stor bonfire också, vilket jag verkligen ser fram emot. Och på fredag är det ju självklart den årliga homecoming football matchen. Det här kommer bli grymt. :)


Vilka rockstjärnorsäger jag bara.


Powerpuff! Seniors vs. Juniors

Gårdagen

Vissa sa att de gärna skulle vilja att jag skrev lite kortare inlägg, och jag förstår er verkligen. Det är inte helt lätt att skriva så långa heller. Det tar sån himla tiiiid, haha. :P Men man vill ju få med så mycket som möjligt när man väl skriver. Men jag ska göra mitt bästa. ;)

Igår så frågade Lauren mig om jag ville följa med till McDonald's på lunchen, klart man hänger på, allt för att få lära sig mer om matkulturen. ;) Det blev en kycklingburgare och en iced coffee. Jag kunde inte hjälpa det liksom. När jag väl har börjat dricka så säger hon att kaffe tydligen kan göra dig dehydrated. Hm, men vad bra då. :P Men jag struntade i det helt enkelt, svimmar jag så svimmar jag. Skämt åsido... Sedan var det bara att skynda sig tillbaka till ceramics. Jag är klar med min första skål! Det är en coil pot, alltså så är den gjord av små "lerormar" om ni förstår vad jag menar. Eller helt klar är den ju inte, har inte kört den i ugnen eller nåt, men den står och torkar i några dagar nu i alla fall. Sedan ska den ju glaseras och sådär, det är jättekul med keramik! Jag är inne på nästa uppgift nu. Och jag har varit på drejhjulet två gånger. Jag hade ingen aning om hur svårt det var. Men det tar verkligen lång tid innan man lär sig att ens forma leran. Men förhoppningsvis lär jag mig snart och kan börja göra saker istället för att bara träna. :)

Kl. 14 så släpptes vi i cross countryn från våra lektioner för att gå och byta om, sedan drog vi iväg till Mishicot. Eller innan vi körde iväg så sjöng de faktiskt för mig där på bussen. Otroligt vackert. ;) Och så bjöds det på Rice Crispie  treats bara för att jag fyllde år dagen innan. Inte illa, hah? :P Det tog ungefär 1,5 timme att åka dit, så jag passade på att göra klart min matteläxa, eftersom jag visste att vi skulle komma hem sent. Det här var nämligen vårat strösta meet som vi kommer springa. Det var hur många skolor som helst där och det kryllade av gula skolussar. Det tog lång tid, för istället för två race som det rukar vara så var det 3 (eller var det 4? Minns inte riktigt). Så vi var ju tvungna att vänta länge, för alla tjejer i laget sprang i första racet. Men det var ju bara att heja på killarna. :)
Oh my god. Lauren hittade en groda. Hon bad mig att hålla hennes grejer, och så går hon och hämar något på marken. När jag ser att det är en äckel-groda så börjar jag springa. Ja jag är helt seriös. Men för stunden så var det det ändå rätta. Men jag stannar efter bara en liten bit när jag inser att hon springer efter mig med grodan i händerna. Men jag lyckas övertala henne om att inte komma i närheten av mig, men då TAPPAR hon den! Får jag panik då eller?! Helt seriöst, jag skrek och hoppade till. Det var ju inte lite pinsamt med alla de människorna runt omkring oss. Men då gav hon upp och vi gick tillbaka till bussen (UTAN grodan). Jag kunde verkligen känna att pulsen gick upp, är jag mesig eller?
På väg hem så stannade vi på Taco Bell, men jag köpte inget, för alla de pengar som jag hade med mig gick åt till den t-shirten som jag köpte på meetet. Som ett minne liksom. Medan vi var där så ringde Sofia mig, det var jättekul att höra från henne igen! Kul var det också att vi pratade på svenska vilket underhöll ungefär hela laget. De var väl riktigt facinerade att någon kunde prata något annat än engelska. ;) När vi väl kom hem till Oconto så skjutsade Ms. Salewski mig hem, för hon skulle ändå köra förbi mit hus på vägen hem. Jag kom hem vid 21.30 och då var jag såå hungrig. Åt lite, gjorde klart mina läxor, duschade och gick och la mig. That's it. Var galet trött. Och that's it for today. Hoppas det inte blev för långt. :)


The cow bus.

Happy Birthday To Me

Då är man 17 då. Inte jättestor skillnad måste jag erkänna, till en viss besvikelse ändå. Men 17 är en sån där mellanålder, det händer egentligen inte så mycket. Nej men nu ska vi inte vara sådana, det känns gött att äntligen ha fyllt. Att äntligen kunna säga att jag är 17 och inte att jag fyller 17 om ett litet tag.
Födelsedagen började med en födelsedagsfrukost med systrarna, vilket var bagels och varm choklad. Inte fel det inte. Bussen till skolan som vanligt, och SERIÖST HÄR, näst intill varje dag så spelar de It's a party in the USA på radion. Nu för tiden så är det min och Guinnas nya favoritlåt (den och Lady Gaga's Paparazzi, men anyway) så varje gång vi hör den så måste vi dansa och sjunga med, vilket kan bli lite pinsamt på bussen när vi mimar och håller på. Selena har till och med slutat att göra läxorna med oss i köket bara för att vi sjunger så mycket. Hon bara himlar med ögonen och skrattar när de spelar den låten och Guinna och jag börjar dansa och sjunga. Men kul har vi i alla fall. :) Lektionerna flöt på, andra lektionen är US History och där ser vi på några otroligt töntiga video quiz varje dag, läraren säger att "jag visste inte att de skulle vara så töntiga när jag beställde dem, men informationen är bra så ni får bara stå ut. Haha, han är verkligen a funny guy som man säger så. Han spelar alltid musik för oss, härmom dagen spelade han till exempel The Sounds. Blir man stolt då elleeeeer?

Jag måste säga att den amerikanska skollunchen inte är den bästa. Jag tror ändå att våran skola har bättre mat än vissa andra, men om jag säger såhär, ibland är den väldigt AMERIKANSK. Och då förstår alla vad jag menar. Men det som är bra är att måndag, onsdag och fredag så kan man välja att göra min egen sub, alltså en macka, med ost, skinka, sallad, tomat och så. Och tisdag och torsdag så kan man välja att göra sin egen sallad. Så det tycker jag är riktigt bra, jag tror jag kommer köra på det när jag inte tycker att maten lockar.

Flera gånger varje dag så ger the office oss meddelanden genom högtalarna i skolan. Och ett av dagens var att cross country-laget inte hade någon träning idag. Aha, så då kommer man hem tidigt då. Det är ju aldrig fel, även fast jag såg fram emot dagens träning. Vi skulle springa 200s på gräs. Det är inte så krävande, men jag kände liksom för att göra det nu när jag har varit borta ett tag. Plus att vi har ett meet imorgon, så det hade varit skönt att få lite sista-minuten-träning. Men så tänkte jag att jag kunde springa när jag kom hem istället. Det var en bra idé ända tills jag kom hem. Det är mycket lättare att springa när man faktiskt måste. Så nej, jag fick inte sprungit något idag. Men vi får hoppas att det går bra ändå imorgon.
Jag fick paket från familjen hemma i Sverige idag också. Och ett födelsedagskort från Nea, sånt gör mig så glad liksom. :) I paketet fanns det lite smått och gott, jättekul! Tack! :D Tydligen så ska det komma ett paket till lite senare, spännande. Hehe. :P

Jo, just det. Vi fick tillbaka våra skolkort idag. Det var minsann annat än i Sverige när man får vänta i flera månader. Här tar det ju en vecka typ. Jag är nöjd med min bild, men man ser väl lite småfinnig ut plus att man ser blixten en aning i min panna. Men hallå, jag är inte mer än mänsklig. Marlene hade val till retuschera sin bild, för det fanns massa sådant som man kunde välja till, och jag ångrar att jag inte gjorde det. Lite slätare hy hade ju inte skadat liksom. Men men, nu är det som det är och min ild sitter redan på kylskåpet.

har jag berättat det, att vi antagligen ska få en till utbytesstudent till familjen? Det blir nog från Australien eller Nya Zeeland. Hur coolt är inte det då? Deras skolår börjar i januari, så om vi hittar någon som passar familjen så kommer den då. Jag hade inte velat hoppa in mitt i skolåret, men jag tycker att det ska bli kul. Ann ska nog komma förbi inom de närmsta dagarna och lämna lite papper, så ska vi kolla och se om någon passar oss. Spännande tycker jag, det kommer verkligen bli annorlunda, men kul liksom.

Och tack för att alla är så himla bra på att kommentera. Nej men seriöst hörni, jag frågade vad ni ville läsa mer om och det var tre som svarade. Hmmm..... :P

Jag undrar

Vad vill ni läsa om här i bloggen? Det är bra om så många som möjligt svarar så jag vet hur ni känner. Vad vill ni att jag ska skriva om? :) Nu ska jag dra till skolan, ska försöka dra en uppdatering ikväll.


Iced Latte

I måndags hade jag min färsta träning sedan jag svimmade. Det gick bra, vi joggade runt skolan i 25 min så det var inte så jobbigt. Men jag kände verkligen att jag inte hade springit på ett tag. Det är sjukt vad snabbt man tappar konditionen när man springer så ofta som jag gör nu för tiden. Det räcker att man är borta några dagar. Efter practise så hämtade mom mig, vi åkte hem, jag dushade, åt snabbt och åkte in till town igen för att titta på Guinnas volleybollmatch. De var jätteduktiga och vann till slut! Herregud. Har jag druckit vatten nu eller? Drack så mycket vatten jag bara kunde hela måndagen, för att vara på den säkra sidan liksom. Vi hade ju ett meet idag, tisdag. Så jag tog med mig en vattenflaska till skolan och drack där med. Man kan väl aldrig vara för försiktig, eller? Men jag böhövde ju inte oroa mig för värmen i alla fall. För det regnade hela förmiddagen, det regnade till och med när vi åkte från skolan strax innan två. Men det hade som tur var slutat innan vi kom dit, till Menominee Indian. Det var tydligen som en egen liten stat i Wisconsin där alla indianer bor. Jag skojar inte, de ville ha sitt eget place. De har till och med egna registreringsskyltar på sina bilar där det står både Menominee Indian och Wisconsin. Jag klarade av att springa hela vägen utan att svimma idag i alla fall. Inte gick det snabbt, kände mig fortfarande otränad, men jag sprang i mål i alla fall. Och det är väl ändå huvudsaken? :)

På väg hem så stannade vi på McDonalds. Jag var inte så hungrig än, och helt ärligt så är inte McDonalds riktigt min grej. Så jag bestämde mig för att inte köpa något och äta hemma istället. Men när jag kommer in där så ser jag bilder på Iced Vanilla Latte, Mocca Latte och några andra och får ett sug efter kaffe. Jag berättar om mina stora bekymmer för Lauren (stora bekymmer: mina pengar ligger i bussen och jag orkar VERKLIGEN inte gå ut och hämta dem) och den lilla sötnosen köper en Iced Latte till mig utan att jag såg. Hon är verkligen underbar! Och mmm, smaken av kaffe. Fast det hade ju inte gjort något om kaffet hade varit varmt insåg jag efter en stund, för att dricka iskaffe gör en inte direkt varmare. Men gott var det i alla fall. Måste verkligen se till att köpa lite kaffe till huset här. När man väl börjat så är det kört...

Jag har inte berättat för er om homecoming än. En tjej som heter Justine som jag har lärt känna lite (vi har digital imaging tillsammans och skåp nästan bredvid varandra) har frågat mig och Marlene om vi vill gå med henne och hennes vänner. Hur kul som helst, tydligen så är vi jättemånga, typ 15 pers eller nåt. Vi ska ta pictures och gå ut och äta innan. Och efteråt så ska vi till en bonfire hos en tjej som heter Amber. Jag hade ingen aning om vem Amber var innan, men idag kom hon fram och presenterade sig och sa att vi fick komma dit efter dansen. Tydligen så var det hennes familj som hostade Igor från Slovakien förra året och hon sa att hon "love foreigners". Hur kul är inte det då? :) Och på bussen hem från Menominee idag så frågade Chris om jag ville gå till homecoming med honom. Men eftersom jag hade sagt att jag skulle gå med de andra så sa jag att han gärna fick hänga med oss. Det kommer lätt bli grymt kul! I'm super excited!

Imorgon är det min födelsedag! 17 år är inte så dåligt, hah? Det ska firas med bagels och varm choklad till frukost. Och mom har lovat oss pancakes till helgen... :) Och jag har redan fått två födelsedagskort från Sverige. Ett från mim mormor och min moster och ett från Anna,  och hon skickade till och med ett brev. Tack så jättemycket verkligen! Hur kul som helst. :) Visst är det något speciellt med att få brev. Det är roligare än mail på något sätt. Men jag hade aldrig klarat mig med endast brev. OH NO.


Jag med en Ices Latte på McDonalds.

Frukost

Ja, det händer ju att jag äter Honey Nut Chex till frukost också. Utbudet av frukostflingor här är verkligen stort. Även av många av dem lovar att de innehåller Whole Wheat Grain så är jag ytterst skeptisk. Socker, ja. Fullkorn, njaa. Det skulle väl vara det lilla. Jaja, kände bara för att visa er. :)Äpplen, äpplen och lite äpplen

Oh. My. God. Jag har aldrig skurit så många äpplen på en och samma dag som jag har gjort idag. I stort sätt hela dagen har gått åt till att skära äpplen. Vi håller på att göra äpplemos här förstår ni, och många äpplen har vi. Och hör här då: vi har bara skurit hälften av äpplena. (!!!!) Och det tog hela dagen liksom, haha, men resultatet blir sjukt bra i alla fall. Vi smakade lite på det nu ikväll och det var jättegott. Jag provde faktiskt att äta det med ost till och det var gott det med, haha människorna här i Wisconsin gillar verkligen ost och kan äta det till i stort sätt allting och när som helst. Imorgon får vi en paus från äpplena i alla fall, för då är det salsa som gäller! Japp, vi gör våran egen salsa också. Vi kommer ha hur mycket som helst av hur mycket som helst i vinter. Vi kommer nog klara oss. Igår kväll insåg jag hur OTROLIGT kallt det komemr bli i vinter. Jag menar herregud. När jag insåg att 0 C är -17 F och att det kan bli -30 F här. OMFG! Men om det skulle bli -30 F så skulle skolan stänga, men ändå. Det är inte omöjligt liksom. Haha, det här kommer ju bli en upplevelse.

Jo, jag var ju hemma två dagar efter min lilla olyckshändelse, och tydligen så hade många kommit fram och frågat både mom och Selena hur det var med mig och så. När jag kom tillbaka i torsdags så var det inte värre. I varje klass så frågade i alla fall någon hur det var med mig. Plus att alla lärare kom fram och sa något i stil med "Är det säkert att du mår bra nu då? Neeej, inga problem med läxorna. Det fixar sig." Hehe. Men jag har gjort alla läxor jag missade ändå, duktig som jag är. ;) Som jag säkert har berättat så är våra franskalektioner en aning annorlunda, eftersom vi inte har någon lärare i klassrummet så är det väl en aning slappare. Men anyway, ibland så har vi inställda lektioner, inte vet jag varför. I fredags var en sån dag och aaah, det gjorde min dag. Katie, Desire och jag satt och chillade inne i vårat klassrum helt ensamma. Och jag frågade dem om det var mycket prat om mig i skolan de dagarna jag var hemma, och svaret var enkelt: Ja. Hehe, tydligen så visste hela skolan vad som hade hänt och antagligen innan första lektionen började. Oh my, det hade varit mycket snack som "Vad har hänt? Är hon okej?" och sånt. Mjau. :P

Haha, ännu att oh my god. Inte lika allvarligt den här gången, men nästan. Guinna har förälskat sig i Boten Anna. Jag skojar inte. Mest i den engelska versionen, men senast idag så sa hon att hon gillade den svenska också, bara det att hon inte kunde ett enda ord av vad han sjunger. Men jag antar att hon kommer lyssna på den några fler gånger. Och grejen är den att när hon börjar sjunga på den så blir det bara så att jag hänger på, hur irriterande jag än tycker att den är. Men jag måste erkänna att den blir bättre utanför Sveriges gärnser. På riktigt! I alla fall, Guinna är mycket medveten om vad jag tycker om den låten, vilket gör det såå mycket roligare att börja sunga på den. Hmm, jag vet inte det. ;)


Mitt i äppelskärandet.


Många sådana här blev det idag...


Äcklig bild höhö, men här ser ni hur stora våra tomater är.

You Belong With Me

Här är en annan låt som spelas hela tiden på radion. Det är Taylor Swift's låt You Belong With Me. Jag skojar inte, den sätter sig verkligen på hjärnan. Jag tycker faktiskt att den blev bättre efter att jag såg videon.
Oh, hörde ni förresten vad som hände med Taylor Swift på VMI awards för några dagar sedan? När Taylor vann pris för bästa video så gick Kayene West upp på scenen precis när hon skulle hålla sitt tacktal. Han tar mikrofonen och säger något i stil med "grattis Taylor, men priset borde ha gått till Beyoncé för hon har den klart bästa videon!!" och så går han därifrån. Taylor får gå av scenen och börjar tydligen gråta. Sedan när Beyoncé vann pris för något så sa hon "jag minns när jag var 17 år och vann mitt första pris med Destiny's Child. Kom ut här Taylor så att du får ha ditt moment". Hur bra gjort var inte det då? Stackara Taylor. :P Jag har sett det på youtube, och alla blev ju jätteförvånade. Men anyway.


Den nakna sanningen

Några sanningar om USA:
  • I matsalen i skolan så har man bestämda bord. Inte så att man är tilldelad ett, utan det bara är så. Och man vill inte sitta vid "fel" bord.
  • Man har bara 4 min på sig att ta sig från en klass till skåpet och vidare till nästa. Ibland är det helt enkelt bäst att ta med sig böcker för två klasser för att slippa springa till skåpet.
  • De har en skolklocka som ringer två gånger innan lektionerna börjar. En gång för att påminna dig och en när själva lektionen börjar. Sedan ringer klockan när lektionen är slut och då kan inte läraren hålla kvar eleverna ens för en minut.
  • Man måste tilltala lärarna med deras efternamn. T.ex. Ms. Arnold, Mr. Warner.
  • De flesta klassrum har sådana skolbänkar som man ser på tv. (heheheh)
  • Fotbollskillarna har på sig skjorta och slips de dagar de har match.
  • Alla har utsvängda jeans.
  • Amerikaner har ingen aning om vad tetra pack är.
  • Det finns en Amerikansk flagga i varje klassrum.

Jakten på sanningar om USA fortsätter...

Heat Stroke

I have some news for you. Oh my gosh, vilken dag det var igår då. Efter skolan så åkte vi iväg på cross country meet i Bonduel. När vi kom dit så gick vi rundan som vanligt och allt var frid och fröjd, för det fanns inga backar så långt ögat nådde. Anyway, dagens stora händelse blev den att någonstans i racet så svimmade jag, och helt ärligt så minns jag inte var det var eller hur mycket jag hade kvar. Men jag har tänkt en del på det och jag tror att jag nästan var klar. Men i alla fall, jag vaknade upp och låg på marken, jag har ingen aning om de har flyttat mig eller inte men det står i alla fall massa människor lutandes över mig och frågar mig frågor och jag försöker svara så gott det går, hehe. Kände mig alldeles yr. Jag tror jag hörde Ms. Selewski's (min tränare) röst också, men är inte helt hundra. :P Sedan måste jag ha svimmat igen, för nästa gång jag vaknade så var jag i ambulansen och där får jag ännu fler frågor! Hallå, jag vaknade precis och har inte riktigt hunnit samla tankarna, haha. Tydligen svimmade jag för att jag var dehydrated, och jag kan väl förstå det, jag har inte druckit så mycket de senaste dagarna. Plus att jag fortfarande är förkyld och den otroliga värmen som var igår gjorde väl att min kropp helt enkelt inte klarade det. Så när jag kom till sjukhuset så var jag fortfarande helt groggy och allt var hur konstigt som helst. Haha, jag minns några av mina tankar och haha, de var verkligen udda.
Mom åkte i alla fall till sjukhuset så fort hon kunde och jag måste säga att det var lite pinsamt hela grejen. :P Men men, nu har ju i alla fall alla i skolan något att prata om. ;) Jag fick ligga på sjukhuset i några timmar innan jag äntligen fick åka hem.

Idag är jag hemma och tar det lugnt, mom förbjöd mig att gå till skolan. Hon var till och med orolig när jag sa att jag skulle ta ut Stella i morse. :P Jag känner mig fortfarande lite kontig ibland, men jag mår bra ändå. Så de närmsta dagarna måste jag bara se till att drick amycket. Gärna sportdrycker och juice och liknande. Så en röd sportdryck har jag redan hällt i mig idag, bara en läskig blå kvar. Jag får inte heller träna på tre dagar, så det är ju veckan ut. Jag får se var mom säger om att gå till skolan imorgon, vi får se. Så, nu vet ni alla om min traumatiska upplevlelse in the U.S. ;)EF-picnic

Igår så var vi på EF-picnic inne i Green Bay. Eller picnic och picninc, det är ju inte den bilden jag har av en picninc i alla fall. Det var mer som en träff för alla utbytesstudenter i vårat område. Det var kul att träffa alla! Träffade ju Anna från Stockholm också, det är aldrig fel att träffa svenskar, haha. Men vi pratade ju engelska med varandra, men ändå. ^^ Det ver mest som ett informationsmöte, fast med mat. Alla skulle ta med sig något, jag tror att det är väldigt vanligt att man gör så här för jag har redan varit på många sådana fester eller vad man nu ska kalla det. Träffen var för utbytesstudenterna och deras värdfamiljer och efter att vi hade ätit så fick vi utbytisar gå fram och presentera oss för alla. Sedan var det bara massa information som skulle in i våra stackars huvuden. Tänk då att allt det de sa har vi hört minst tre gånger innan. Ända sedan det första mötet vi var på så har de pratat om samma saker. Oh my. Men vi kommer väl inte glömma det nu, förhoppningsvis.

Picnicen ägde rum i en park inne i Green Bay. Det var hälften park och hälften nöjespark kan man väl säga. Det fanns attraktioner som man kunde åka. Så efter all information så gick de flesta och köpte biljetter och åkte. Så Selena, Guinna och jag hade kul en stund innan vi träffade på Anna, Eleonora och hennes bröder, så då åkte vi lite med dem också. Vid kl. 17 så var vi trötta och varma och vi åkte hem. Det var en riktigt lyckad dag måste jag säga. Men nu är jag ju sjuk också. Hela  dagen i skolan var jättejobbig, att vara förkyld och vara i skolan är bland det värsta. Så istället för att gå på träningen efter skolan så åkte jag hem med mom och hoppas att jag blir bättre tills imorgon när vi ska iväg och tävla. Jag ser faktiskt fram emot det, fast nu har jag ju inte tränat på några dagar, plus att jag är sjuk. Så vi får ju se hur det går. Mehehe.

Utbutesstudenterna i vårat område.


Shopping

FYI så är jag förkyld på riktigt. Det suger lite smått måste jag säga. Jag blev sämre trots allt. Kanske har jag svininfluensan? Det var ett himla tjat om det, i alla fall här.

Igår så gick vi alla upp ganska tidigt vör vi hade planerat att åka in till Green Bay vid 9 och köpa klänningar till homecoming. Så jag tog mig en bagel till frukost och så drog vi iväg. Först så skjutsade mom Selena och mig till Selenas kompis Kelley. Där mötte vi upp tre till av hennes kompisar och så skjutsade Kellys mamma oss in till Green Bay. Mom och Guinna skulle komma in lite senare. Vi åkte till ett köpcentrum (eller the mall som vi amerikaner säger) och gick till en affär som heter Deb. Där har de många klänningar till bra priser. Så sånt gillar vi!Det var jättekul och vi provade alla massor av klänningar. Jag fastnade för en svart och en röd, men efter att ha frågat efter de andras åsikter så bestämde jag mig för den röda, för alla sa att jag passade så bra i rött. Man får väl inte annat än att lita på dem då. ^^ Guinna och mom mötte oss inne på Deb också. Vi behöver alla smakråd vi kan få! Vi hängde undan de klänningar som vi bestämt oss för och så gick vi vidare. Sedan gick vi runt i lite olika affärer och kollade på kläder och annat. Men jag hade bestämt mig för att inte köpa något annat än homecoming klänning. Man vill ju inte ruinera sig såhär i början av året. Alla köpte något på Aéropostale (vilket är världens all-american affär. ALLA äger något plagg därifrån, no joke), men jag är stolt över mig själv att jag stod emot. Men det var inte lätt ska ni veta. Jag vill ha mer kläder!!! Oh my.

Sedan gick vi och åt lunch i the mall. Det blev pizza och tomat- och gurksallad för mig. Är man amerikan så är man. Höhö. Vi gick till en annan affär för att leta homecoming klänningar, och jag hittade en jättesöt svart klänning med ett rosa sidenband. Hur fin som helskt verkligen. Jag fick blandade åsikter om jag skulle ta den röda eller den svarta, så det hjälpte mig ju inte så mycket, haha. Men eftersom jag tyckte om dem båda så fick priserna avögra. Och eftersom den svarta var 15 dollar dyrare så blev det den röda. Den är jättefin, gillar den mycket! :D Vi gick runt och kollade lite mer innan vi skildes åt från Selenas kompisar som åkte hem med Kelleys mamma. Då gick mom, Selena, Guinna och jag till en chokladbutik. Oh my, så fort vi gick in där så kände jag doften av kaffe! Mmm jag har inte druckit kaffe på evigheter...Där fanns massa att provsmaka (delvis därför vi gick dit), både kaffe och choklad. Måste köpa lite kaffe snart. Ingen här i huset dricker kaffe, så det har liksom inte blivit av. Men åh vad jag saknar det. Sedan åkte vi hem, är man trött i fötterna efter en dag i stan eller? På kvällen så pratade jag med Sofia också! Jättekul att det ÄNTLIGEN blev av, haha. Vi åkte till camp tillsammas ändå från Landvetter, så det var lite konstigt att inte inte ha henne around efter två veckor där vi umgicks nästan konstant. ;) Hon verkar också ha det bra där i Michigan, så det är kul. :)


Kaffe!

Football game

Idag var det Picture Day i skolan. Det betydde att vi skulle ta skolkort som man kunde beställa sen. Men fotot hamnade också på ett skol-id som ni ser här nedanför. De började ropa ut i högtalaren redan under första timmen och så fortsatte de framåt. Det blev min tur under andra timmen, där jag har US History. Synd. De ropade ut "alla seniors vars efternamn börjar på A-K, var vänlig gå till the auditorium". Eller nåt sånt. Där på scenen så var det två fotografer som tog våra bilder. Hemma i Sverige så tar ju fotografen några bilder som han kan välja mellan sedan. Nope, inte här. En bild och you're out, haha. Men jag blev ganska nöjd ändå. Det kunde ha varit värre menar jag. :P Jag beställde lite bilder också, så jag kan skicka hem något så att ni inte glömmer mig!

Och guess WHAT! Veeeem sprang 5 miles idag på träningen om inte jag! Det är fan 8 km, jag är så galet stolt över mig själv. Han aldrig sprungit så långt i hela mitt liv. Jag sprang inte så fort och det kan ju ha hjälpt lite att det inte var några backar över huvud taget. Men shit vad jag är bra. Det trodde jag inte. Faktiskt. Vilka höga tankar jag har om mig själv då, haha. Och ja, jag har nu beställt en t-shirt, en long sleeve t-shirt, sweatshirt och sweatpants från cross countryn. Vad gör man inte för high school spiriten alltså. Nej, men det kommer nog vara kul att ha. Var inte säker på storlekarna och så, men jag hoppas att det blev bra.

Efter träningen (oh yes) så åkte vi hem och duschade och åt innan vi åkte tillbaka till skolan för att se på the football game. Selena var med i the pep band, så hon var med och spelade i orkestern i publiken. I bilen på väg till matchen så försökte mom och Selena förklara regler och så för mig, och de lyckades faktiskt ganska bra. Jag hade ändå någorlunda koll på vad som hände. Inte hela tiden, men lite. Ibland. Äh, jag kommer lära mig så småningom. Det tar nog inte så lång tid. Nedanför publiken så stod cheerleadersen och gjorde sina cheers och där sprang faktiskt en blue devil runt. Haha, det såg faktiskt roligt ut. Och det var en tjej från skolan som stältl upp på att agera devil. :P OCH VI VAAAANN!! Go blue devils!! :D

Hm, i morse så hade jag lite ont i halsen så jag tog en Alvedon (!). Nu känner jag att jag börjar bli förkyld. Känner inte alls för att bli det. Inte nu. :P Och hahaha, jag hittade Absolut Vodka i mataffären idag. Mom trodde mig inte när jag sa att det var svenskt, så jag visade henne att det stod Country of Sweden på flaskan. Haha, jag har blivit så patriotisk sen jag åkte hit. Jag blir ju till och med stolt över Vodkan. Och Volvo!


Mitt skol-id.


En del av skolan.


The football game.


Algoma

Yes, cross country meet igår i Algoma. Herre. Min. Gud. och jag som trodde Iola var döden. Det här var fan värre (hur det ens är möjligt). Seriöst, backar Ö-V-E-R-A-L-L-T. Inte nog med att de tvingade oss att springa upp för backar med 90 graders lutning (inte mycket till översrift) så tvingades vi även springa i vatten. Det var en liten bäck av något slag som vi skulle ta oss över och vi hade fått rådet att inte tänka på skorna, bara spring. Sagt och gjort. Och inte nog med det, efter vattnet var det lera också. YES. I och för sig så var vatten + lera inte mer än kanske 1,5-2 meter, men ni fattar grejen.
Vi åkte från skolan vid halv tre, vilket betyder att vi gick från våra klasser vid kvart över två. Sedan tog resan dit kanske 1,5-2 timmar, så det var ju inte så mycket. Vi har kul på bussen, så jag har inget emot det. :) Hahahaha måste bara berätta om en grej från bussen. Micheal ville skriva Hey ladies på sin mage, för att sedan kunna lyfta på tröjan och be om deras nummer. Japp, sån är han. ;) Men i alla fall, han litade väl inte riktigt på några av killarna som satt där så han bad mig att göra det. Sure, inte problem. Så jag börjar skriva. Plötsligt rycker han till och frågar vad jag håller på med. Hahahah jag skrev "Hej", alltså på svenska. Utan att tänka på det, det låter ju likadant! Eftersom pennan var vattenfast så fick vi ju försöka fixa det så gott det gick. Så jag fick kladda över j:et och skriva ett y efter. Ladies hade jag däremot inga problem att stava till. ;)
Tydligen så var det bara Oconto och Algoma som skulle vara med och tävla (what?) så vi blev ju inte så många. Särskilt inte när Algoma bara hade TVÅ tjejer som sprang (varav en gav upp efter ett varv, heh). Men sheat vad jobbigt det var. NU kan det ju i alla fall inte bli värre. Benen var ju som spaghetti efteråt. :P På vägen hem så stannade vi och åt på Taco Bell. Första gången för mig faktiskt (och Anna, du vet ju vad vi säger om det...). Gott var det också, vad annars liksom? ;) Åt en kycklingtacos av något slag och så tvingade Lauren mig, utan vidare motstånd från min sida, att dela på en påse cinnamon twists. Som sagt, cross country meets make me fat, haha. :P

Idag blev det bagels och varm choklad till fruktost, för det var Guinnas födelsedag igår. Ingen av oss hade riktigt tid för våran traditionella födelsedagsfrikost då, så det fick li idag istället. :) Jag har inte köpt något till henne än, har inte riktigt haft tid. Men vi ska shoppa inför homecoming på lördag så jag köper något då och så ska vi fira henne lite igen.
Ha! Kan ni tänka er, jag gick med i science club idag. Det trodde ni inte va? Inte jag heller om jag ska vara helt ärlig. Men de som vi satt med vid lunch idag berättade att de skulle ha sitt första möte idag. Först tänkte jag big no no och förklarade att science inte riiiiktigt är min grej. Men då sa de att det inte allt höll på med science alls, utan nästan alla går med för att få vara med på Horror Trail senare i oktober. De berättade för oss att det hela går ut på att man får klä ut sig och skrämma folk. Låter kul, eller hur? Folk betalar pengar för att gå en runda av något slag, och så ska vi allihopa stå på olika ställen och skrämma dem. Alla säger att det är hur kul som helst. Kallt som satan, men kul. Och det håller på i flera dagar, så det här kommer bli en upplevelse. :P
Och jo, på träningen idag så kom det en gammal gammal man och skulle ta lagfoton. Haha, man måste vara pensionär. Men från vad jag förstod så kom han och fotade lagen varje år. Så vi tog först ett på oss tjejer och sedan så var det killarnas tur. Undrar var de här fotona hamnar. Jag har ingen aning. :P Efter träningen idag så stannade jag kvar i skolan för att vänta på att Selenas träning skulle ta slut. Jag satt där och gjorde klart mina läxor, så det var ju gött. Jag har faktiskt inte så mycket läxor. Har inte så svåra klasser kanske. Inte än i alla fall. Så medans jag satt där i korridoren så stannade vissa och pratade lite. Det är ju trevligt. :) När de var klara strax efter fem så åkte vi till kinarestaurangen här i Oconto, det var för att fira Guinnas födelsedag och gott var det också. Man tror väl kanske inte att restauranger i en sådan här liten stad är så himla bra, men de som jag har varit på har det inte varit några fel med alls.
Labour Day

Idag är det Labour Day här i Staterna, vilket betyder att alla är lediga från skolan. Jag vet inte om jag kan säga att det var behövligt såhär efter fyra dagar i skolan. Men det är ju inte så att jag klagar eller nåt. Vi har mest tagit det lugnt och gjort apple sauce (som jag hela tiden vill översätta till äpplesås, även fast jag vet bättre).

Men jag tänkte berätta lite om gårdagen. Tom och Ann (mina IEC) hämtade upp mig och norska Marlene vid 1 ungefär, för de var bjudna till en familj som har en italiensk utbytesstudent i år och de hade frågat om vi ville följa med. Och självklart gör man det. Bilresan dit tog cirkus en timme, och helt plötsligt så var vi inne i Michigan. Jag bor nära gränsen, så det är inte långt alls.
Det var en picnic som vi var bjudna till. Men jag skulle mer kalla det för ett knytkalas med en härlig blandning av människor. När vi kom dit så träffade vi Eleonora, den italienska utbytesstudenten. Hon var jättesnäll, kul att vi kommer träffas fler gånger för hon har också Tom och Ann som IEC. Sedan gick jag fram och hälsade på hennes värdbröder vid deras studsmatta och så chillade vi där ett tag. Leo och hans värdfamilj var också bjudna så de kom dit, de hade varit uppe i Michigan och hälsat på släk så de kom dit innan de fortsatte hem. Det bjöds på liknande mat som har funnits på de graduation parties som jag har varit på. Alla tog med sig något, vilket resulterade i en hel del amazing efterrätter. Oh well. Och jag åt hamburgare gjord på björnkött för första gången. Jag var lite skeptisk först, men när jag väl smakade så var det ingen större skillnad från en vanlig.

Hoho, sedan frågade Ellie om vi ville åka med på fyrhjulingen. Hell yes! Jag var snabb och sa ja när Ben, Ellies värdbror, frågade vem som ville vara först. Först så körde han ut på en raksträcka och drog på jäkligt fort. Det var grymt härligt och jag trodde att det var allt, att vi skulle vända och köra tillbaka. Men oh no. Då svänger han in i ett inhängnat område som de tydligen bara använder för att köra med fyrhjulingen i. Oh. My. God. Att jag inte trodde att jag skulle ramla av några gånger, haha. Det var hur kul som helst, helt awesome. Han körde helt galet upp och ner och mellan träd och grejer. Haha, helt galet. När vi km tillbaka så var det Leos tur, och sedan Marlene.

Sedan gick vi och kollade runt lite på deras tomt och de visade på ställena där de sitter och skjuter rådjur (visst låter det brutalt?!), ni vet sådana där små stugor som är gämda i skogen. När vi varit borta ett tag så ville Ellie ut och köra med fyrhjulingen igen, hon ville visa att hon hade lärt sig att köra, haha. Så då ar det av igen, denna gången körde hon bara på vägar, men det är verkligen jättekul! När vi kom tillbaka så gick vi ner i deras källare allihopa för Ben hade lovat att spela gitarr för oss, och jag skojar inte när jag säger att han var en av de bästa jag har sett. HELT GALET. Han spelade bakom ryggen och MED TUNGAN och grejer. Och det lät bra! Det lär grymt bra faktiskt. Han spelar i ett band, och Ellie visade oss några låtar och det var helt i lin smak. Hoppas de får ett skivkontrakt, hade varit grymt. :) Deras källare var grym i alla fall, de hade värsta apple datorn, trummor, gitarrer, piano och allt sådant där.

När jag kom hem igen vid 9 så satt Selena och Guinna och skar äpplen till all äpple mos (ni förstår inte hur mycket äpplen vi harm haha.) så jag hjälpte dem. Ellies värdmamma tyckte att vi skulle ta med oss lite kakor och sånt hem efter picnicen, så det gjorde vi ju klart. Så jag, Selena och Guinna satte oss och åt upp dem. Det var inte så mycket, men ändå. :) Sedan så satt vi bara och snackade och så kom vi in på svenska traditioner, och jag berättade för dem om midsommar bland annat. Och medans jag berättar om sill, snaps, midsommarstång och små grodorna så inser jag hur fruktanskvärt löjligt det där med små gordorna måste låta. Så vi alla tre brister ut i skratt åt bara tanken. Så vi var bara tvungna att gå in på youtube och kolla när folk dansade runt midsommarstången. Hehe, det var ju lite kul. De hade heller aldrig ett lucia, så det visade jag dem. Och aldrig förrut har jag frågat mig själv varför stjärngossar har en stor pappstrut på huvudet. Vi satt uppe länge, och efter att Selena gick och la sig så tog jag Guinna och jag var sin blueberry pancake som var över från frukosten. Mys! :)


Eleonora, Marlene och jag.
I'm a rockstar.

It's a party in the USA

Det är den här låten som är på allas läppar just nu. Miley Cyrus är väl kanske inte riktigt min grej, men gosh, jag har haft den här låten i huvudet i två dagar nu. TVÅ DAGAR.


Skidbackar

Jag lovade ju att berätta lite om Iola för er. Det finns väl kanske inte sådär jättemycket att berätta, men jag säger bara att det var ingen dans på rosor. Herregud, det borde inte vara tillåtet att springa upp pch ner så mycket (det kändes som det gick mer upp än ner). Det var ju första dagen i skolan, så vi fick gå tidigare. Vi fick gå från våra lektioner vid 13.15 och bussen skulle gå 13.30. Innan vi går på bussen så byter vi om till våra uniformer, och oftast så drar man en t-shirt eller en luvtröja över. Bussresan tog tre timmar, men jag har faktiskt inget  emot det, för vi har massa kul. :) När vi kom fram så gick vi en del av spåret och kände på några av backanra. De var till och med jobbiga att gå i ju! En av backarna var jättelång och brant så det var helt galet. Men jag klarade av att springa upp för den, men det var knappt ska jag säga. Jag försökte ta det ganska lugnt hela rundan, ville ju inte ta ut mina krafter för tidigt. Men i mål kom jag till slut, efter mycket slit, trötta ben och inga krafter kvar, haha. Sedan sprang killarna, och de stackarna var tvungna att springa upp för den långa backen två gånger. Bussresn hem var kul också, och vi stannade och åt på ett ställe som hette A&W. Deras slogan är All American Food. Och det var det, kan man väl säga. Menyn bestod till större delen av hamburgare, men jag lyckades hitta en kycklingburgare. Haha, och på vägen hem så släppte bussen av mig alldeles utanför huset. Vi åkte nämligen förbi på vägen till Iola, så jag frågade om det var möjligt att de skulle kunna släppa av mig bara, och det var det. Så det var ju gött. Tydligen var det inget som tillhörde vanligheten, fick jag veta senare. Haha, those Swesish people. ;)

Igår efter träningen så åkte jag med mom och så åt vi middag lite snabbt innan vi åkte iväg igen. Selena hade volleyboll match så vi hämtade upp Guinna som slutade sin träning vid 17.30 och så åkte vi till hogh school och tittade. Hon var så otroligt bra! Hon satte fler servar än någon annan och var helt amazing! Vi var så stolta när vi satt där på lektaren i idrottshallen. De spelade tre matcher, och efter att de var klara så blev Selena utsedd till matchens bästa spelare. Och det kunde vi förutspå att hon skulle bli redan från lektaren, för mom sa "oh, this must be an ice cream night". Hon förklarade då för mig att de alltid köpte glass när någonav oss hade gjort riktigt bra ifrån sig i någon sport. Det tycker jag låter som en alldeles fantastisk tradition, eller vad säger ni? Så då åkte vi, och en kille som heter Jamie som vi skulle skjutsa hem, till Kaley A's och köpte glass. Det är lite som en glasskiosk, fast med massa olika sorter och smaker. Så ki köpte alla varsin Kaboom (därav rubriken i förra inlägget. :P), selena och jag valde med cookie dough i, Guinna valde något daim-aktigt och Jamie tog mint. Såå gott eller? Det var som mjukglass med cookie douhg i, yummie. Nästa gång ska jag ta brownie tror jag, mahaha.

Kaboom

Sorry guys, men det jag har helt enkelt inte haft tid att blogga något de senaste dagarna, men tro mig när jag säger att jag har tänkt på er. Nu har jag gått i skolan i tre dagar så jag kan ju börja berätta lite för er. Första dagen var jag ganska nervös måste jag erkänna. Den gula skolbussen hämtade upp oss utanför huset vid 7.30 cirkus och körde oss till high school. Där så skulle Selena och jag köpa lunch biljetter för veckan, vi ska antagligen få lunch gratis men vi har inte fyllt i det pappret än. Sedan fick jag skynda mig till mitt skåp, 416, som ligger nästan längst bort i senior korridoren. YES. Hade mycket hellre haft lite närmre, men jag ska inte klaga. Eller jo! Lite får jag faktiskt klaga, för mitt skåp tyckte verkligen inte om mig de två första dagarna! Jag skojar inte, det vägrade öppna sig. Nu har jag fått in tekniken, men innan så var det illa.
Anyway, mitt schema ser ut såhär:

1st    Concert Choir
2nd   Algebra III/Trig
3rd    Ch. US History
4rd    French
LUNCH
5th    Ceramics
6th    Digital Imaging
7th    English
8th    Study Hall

Concert choir är kul, fast jag förstår ändå vad Tria, Ariel och Selena menade när de sa att det var lite oseriösare i Concert choir än i Chamber choir. Men det tycker att det är kul ändå, jag är ju nybörjade liksom. Behöver lära mig grunderna. Min lärare hter Ms. Dorner och är jättebra, alla mina lärare är bra vilket känns grymt. :) Jag har redan lärt mig två sånger som vi sjunger som uppvärming. Varför kollar alla på mig när vi sjunger I'm a kid from the USA...? Hehe, men jag kan den i alla fall. Idag lärde jag mig Yankie Doodle också. Den var ju också lite kul sådär, vi sjunger dem i kanon (om det nu stavas så).
Nästa klass är Algebra med Mr. Ries. My gosh vad det är svårt! Jag ska byta från den klassen till Algebra II, för två dagar i rad så har jag suttit och tittat på läxan utan att riktigt veta vad jag ska göra. Känns inte riktigt som min kopp te. Men Mr. Ries är verkligen jättebra, så jag ska försöka så att schemat funkar så att jag får ha honom i Algebra II. Om jag ska byta så ska jag nog göra det så fort som möjligt liksom.
Ch. US History då. Ja, där har vi Mr. Sherman och han verkar också jättebra, och flera har dagt hur rolig han är på sina lektioner. Så om jag ska byta min matteklass så kommer Alg. II hamna på min historia. Men jag och den norska utbytesstudenten kom på att jag bara skulle kunna ha vanlig US History när min matte är och ha Algebra II den tredje timman istället. Då kommer jag inte komma i samma klass som Selena, vilket är synd. Det hade ju verkligen varit bra, jag tänker med läxor och sådär. Historiaboken som vi har fått är den tyngsta boken jag någonsin har burit. SERIÖST, det är inte rättivist mot oss elever att tvinga på oss den. Vad har vi någonsin gjort mot er?!
Nästa timma så har jag franska. Och detta mina damer och herrar är något som jag aldrig har varit med om. Det kallas Triton, och det betyder att vi inte har någon lärare närvarande på lektionerna. Utan hon finns med på en tv-skärm framme i klassrummet. Där finns också fyra tv-skärmar som visar de andra sklorna som hon undervisar. Sedan så sitter vi vid ett bord med en kamera riktad mot oss som vi kan zooma in och ut med. Vi har också en mikrofon på bordet framför oss så att vi kan prata med läraren. Dessutom så kan vi inte bara höra vad läraren säger, utan också de andra klasserna. Det är inte jättetydligt, men ett mummel hörs. Och hehe, vi är bara tre stycken från Oconto i klassen. Det är två tjejer och de är snälla. En av dem är i min algebra klass och ceramics klass också. Vi har inte riktigt gjort något än, så det är lugnt. Men jag känner på mig att franskan inte kommer bli ett favoritämne här heller. Men vad gör man inte.
Lunch då ja. Jag har fortfarande inte kommit över min skräck för cafeterian. Tyvärr så åker de flesta som har körkort och äter någon annanstans. Lite synd, men första dagen så hittade jag norska Marlene utanför dörrarna, och det var en tjej som hjälpte oss och visade oss vad som var vad. Jag är fortfarande otroligt förvirrad varje gång jag går in där. Jag vet inte vilken kö jag ska ställa mig i eller någonting, haha. Men de två senaste dagarna har Marlene och jag ätit med Lauren från cross countryn. Vi har suttut ute i solen, långt från den läskiga cafeterian. Imorgon kanske jag sätter mig med Selena, för hon sa att jag gärna kan ta med Marlene och Lauren till dem, för tydligen så var Selenas kompis Abbey kompis med Lauren. Så ja, vi får se hur det går. :) Och jo, det är verkligen så att folk har "sina egna" bord. De sitter vid samma bord varje dag och säger saker som "vid vårat bord..." eller "jag tänker inte sitta vid det bordet" och så vidare. Lite annorluna sådär. Och maten har väl inte sådär jättehög kvalité heller. Idag tog jag bara något snabbt i á la catre-kön och det visade sog vara bread sticks med ost i. Det var väl ganska gott antar jag, men inte den ultimata lunchen kanske. :P Jag kanske blir bättre på att välja när ja ha rkommit in i det lite, och igår åt jag faktiskt en sallad.
Nästa klassen jag har är ceramics. Det verkar verkligen jättekul! Vi ska dreja och jobba med lera och grejer. Och Mr. Werner tycker nog redan om mig, för tydligen var det en svensk kvinna som hittade någon speciell sorts lera för första gången. När han såg att han skulle ha mig i sin klass så gjorde han lite research på Sverige. Det vill han väldigt gärna visa mig också. De som jag har pratat med mest i den klassen är två tjejer som heter Lauren och Emily. Emily vet jag att hon spelar varsity volleyball, jag tror hon är riktigt bra också. I alla fall här på Oconto High så är det inte så att the cheerleaders är de som är mest populära, utan som jag har fått uppfattningen så är det volleybolltjejerna i varsity. Fast så har det ju bara gått tre dagar också, men jag har inte sett skymten av några pom-poms överhuvudtaget. Det kanske blir mer av det när basketsäsongen kommer igång.
Digital Imaging verkar också ganska kul, eller helt okej i alla fall. Vi jobbar med photoshop och nu i början är det verkligen basic. Vi lär oss klippa i bilder och att markera på olika sätt. Haha, jo visst är ja dålig på photoshop, men till och med jag kan klippa ut ett äpple från en ild. ;) Men från vad jag har hört så får man göra riktigt roliga grejer i den klassen, så det ser jag fram emot. I den klassen så har jag Mr. Porath.
Sjunde klassen för dagen är engelska med Ms. Arnold. Alla vi utbytesstudenter är i den klassen, så vi får se hur vi klarar oss. (btw, Leo bröt armen i sin första football game, så han går runt med armen gipsad. Jag hörde att vissa tjejer tydligen tycker att han är snygg. Jag skulle väl kanske inte hålla med. Inte min typ om man säger så. Ganska tråkig är han också, meeen nu ska vi inte vara sådana.) I den här klassen så ska vi tydligen ha en deö grammatik och så ska vi läsa böcker. Det är helt min melodi. Varje fredag så ska vi läsa hela lektionen. Hur gött är inte det då? Jag gillar redan den klassen.
Och jag äääälskar att ha study hall sista timmen. Nu har jag i och för sig suttit och tragglat med matten båda dagarna nu, så jag har inte fått så mycket annat gjort. Men eftersom jag inte har jätteavancerade klasser så kanske jag inte får sådär jättemycket läxor. Hoppas inte. (A)
Och mmmmm... Efter första skoldagen så drog vi i cross countryn till Iola och sprang i alla backanra. Men den historien ska jag nog försöka dra imorgon. Nu behöver jag nämligen hämta in Stella och gå och lägga mig. Sweet dreams!

Angie baby

I lördags morse så skulle Molly och Laura åka hem, så som avskedsfrukost så åt vi ingel mindre än blueberry pancakes. I'm in heaven! Det var verkligen galet gott, och eftersom vi har blåbär över så måste vi ju dessutom göra det snart igen. Inte mig emot, inte alls.  Runt 1 åkte vi iväg och tittade när Selena spelade volleyboll, egentligen så skulle vi till the fair och eftersom den var i samma stad som Selena spelade i så stannade vi och tittade på hennes sista match.
När hon var klar så åkte vi till the fair en bit därifrån. The fair är som en stor marknad, där du kan hitta allt möjligt. Tyvärr så regnade det lite så det blev ganska kallt efter en stund. Men vi var inte utomhus hela tiden, så det var ganska lugnt. Det fanns åkatraktioner, stånd där du kunde köpa mat av olika slag, utställningar, djur och massa annat. Där fanns utställningar med allt möjligt, bland annat med sådant som folk hade odlat hemma, t.ex. sörst lök, störst, potatis, störst gurka och så vidare. Det fanns fotoutställingar och massa annat. Sedan gick vi och tittade på djur, det fanns får, gätter, grisar och kor. Mom's favorit var korna. Haha, det tycker hon är kul varje år. :P När vi gått runt och tittat på allt så var vi alla lite hungriga, så då köpte vi något som tydligen var väldigt vanligt på the fair och som de köpte varje år. Det hetter funnel cake och jag tror det var nästan som pannkakssmet som friterades och så strödde de socker över. Det var riktigt gott måste jag säga.

Igår så var det shopping och marknad som gällde. Vi stannade först till på OfficeMax och köte saker för skolan. Skrivhäften, mappar, pennor, sudd, ja ni vet. Billigt var det också, det klagar vi inte på. :P Sedan åkte vi till marknaden på Art Street i Green Bay. Det var min IEC Ann som hade frågat om vi kunde komma, för EF had ett bås där där hon och Tom skulle stå så hon ville att vi utbytesstudenter skulle vara där en stund var. Så först så gick familjen runt och kollade lite, där träffade jag på min lärare i ceramics när jag stod och kollade på något som var gjort i trä. Han skämtade med mig och sa åt mig att jag borde kolla på keramik istället. Haha, men han verkar jättebra. När jag pratade med honom på the orientation så sa han att han tyckte att det skulle bli spännande att ha mig i sin klass så att jag kunde visa lite skandinaviska design som är så känd. Så att jag kunde vidga deras vyer med nya former. Hehe, men känn ingen press eller vadå?
Anyway, jag gick snart tillbaka till båset igen. Jag kan inte påstå att det hände sådär jättemycket. Vi skulle stå där och försöka få folk intresserade av att hosta en utbytesstudent. Tydligen hade de haft en del innan på dagen, men inte så mycket på eftermiddagen. Jag träffade några utbytesstudenter som var där samtidigt som jag, två av dem var på samma camp som jag innan de kom hit. Jag kände inte igen dem, men det var ju lite kul. :) Vid 17 så var vi klara på marknaden och så drog vi vidare till ShopKo. De har nästan allt man kan tänka sig och du kan hitta det i stort sätt varje stad. Där spenderade vi some time och jag hittade en del, bland annat nya hörlurar till min iPod. Det var ju mer än behövligt. Det kan väl inte vara ett bra täcken om ens värdsystrar skrattar när man visar dem sina gamla hörlurar? Nej, jag trodde inte det. Nu är jag bara på jakt efter ett armband som man kan ha iPoden i när man tränar. Det fanns inte på ShopKo för min gamla iPod modell, men jag funderar på att beställa på apple.com.
Jag säger bara såhär, popcorn med både socker och salt är otroligt gott. Ville bara säga det. Beroendeframkallande också dock. Men det kan jag leva med.

Idag har vi mest gjort oss i ordning för skolan imorgon. Efter träningen imorse så skjutsade Lauren mig hem igen, hon har varit så snäll och har skjutsat mig både till och från träningen flera dagar nu. När Selena skulle till sin volleyboll träning så åkte jag med och så gjord mom och jag några ärenden inne in town. Jag skulle bland annat göra min mobil amerikansk. Jag skulle ju inte kunna klara ett år utan sms, eller hur? Men vi förstod direkt att det skulle bli lättare att bara köpa en ny mobil och använda samma prisplan som resten av familjen hade. Sagt och gjort, nu sitter jag här med en något äldre LG-telefon. Men hey, det gör inte så mycket. Det är ju bara för ett år, sedan får nästa utbytesstudent  ta över den.

Nu ska Selena, Guinna och jag äta lite glass innan vi går och lägger oss. De är verkligen helt amazing och jag är så glad att jag hlmade i den här familjen!


RSS 2.0